Drama Panas Pelakon Aaron Aziz & Nadiya Nisaa Dalam Adam Dan Hawa

Satu Malaysia heboh dengan drama Adam dan Hawa. Mesti ramai nak tahu siapakah pelakon drama Adam dan Hawa ni. Drama ni dilakonkan oleh Aaron Aziz  & Nadiya Nisaa.  Sejak mula ditayangkan di astro pada hujung bulan Ogos 2012, drama ni mendapat sambutan paling hangat daripada penonton. Berikut adalah sinopsis dan barisan pelakon drama Adam dan Hawa. 


SINOPSIS DRAMA ADAM DAN HAWA

Drama Adam dan Hawa
ini mengisahkan tentang Ain Hawani (Nadiya Nisaa), seorang remaja lepasan SPM yang bercita-cita untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi telah ditangkap basah bersama Adam (Aaron Aziz), seorang jejaka kacak yang terkenal dengan sikap ‘playboy’nya.

Semuanya bermula apabila Ain (Hawa) bekerja secara sambilan kerana menggantikan seorang guru bersalin di sebuah tadika milik kakak kepada Adam Mukhriz. Pertemuan yang pada awalnya membimbitkan perasaan suka Ain terhadap Adam telah bertukar kepada benci ekoran tragedi berkenaan.

Impian Ain Hawa untuk bergelar graduan berjaya seakan berkecai apabila dia telah dipaksa untuk berkahwin dengan Adam bagi membersihkan nama baik keluarga.Memilukan hati Ain adalah dengan sikap Adam yang mendiamkan diri seolah-olah tuduhan khalwat itu benar-benar berlaku, sedangkan mereka rupanya telah difitnah oleh bekas teman wanita Adam yang cemburukan hubungan mereka sebagai kawan.

Apabila sudah bergelar suami isteri, Ain tak dapat menerima Adam yang bekerja sebagai juruterbang ini sebagai suami. Ditakdirkan, Ain berjaya melanjutkan pelajaran ke luar negeri dan mereka berpisah sehingga 8 tahun lamanya.

Selepas tempoh yang lama, di depan pintu Masjidil Haram di Kota Mekah, mereka bertemu semula. Adam masih menganggap Ain (Hawa) sebagai seorang isteri yang sah, bagaimanapun Ain masih kekal dengan pendiriannya. Apa yang akan terjadi seterusnya?

____________________________


Kalau korang nak tahu, Adam dan Hawa adalah entri dan keywords yang terhangat buat masa sekarang. Search je dekat goggle ramai yang buat pasal entri tentang drama ni. Konpem sesape yang ada buat entri yang bertajuk Adam dan Hawa, trafik korang mencanak naik :)

Dan ini adalah jenis keywords yang tengah hot dalam carian goggle.

  • adam dan hawa novel
  • adam dan hawa astro
  • pelakon adam dan hawa
  • pelakon adam hawa
  • nadiya nissa dan suami
  • sinopsis cerita adam dan hawa
  • barisan pelakon adam dan hawa
  • pelakon drama adam dan hawa
  • pelakon drama adam & hawa
  • pelakon adam & hawa
  • adam dan hawa pelakon
  • sinopsis adam dan hawa
  • adam dan hawa episod
  • adam dan hawa drama
  • adam dan hawa full episode  
  • gambar aaron aziz dan nadiya nisaa
Korang buatlah tajuk apa pun yang berkaitan dengan drama Adam dan Hawa. Jangan pulak tiru macam tajuk entri aku..hehehe..selamat menaikkan trafik :)

Drama Panas Pelakon Aaron Aziz & Nadiya Nisaa Dalam Adam Dan Hawa Drama Panas Pelakon Aaron Aziz & Nadiya Nisaa Dalam Adam Dan Hawa Reviewed by Nick Nashram on 12:46:00 Rating: 5

8 comments:

  1. first drama melayu hd..betul ke?

    ReplyDelete
  2. tak pernah tengok drama ni

    ReplyDelete
  3. suka sgt tgk aaron aziz.. hensemm.. hehehe,,,

    ReplyDelete
  4. KY tak pernah tengok dan tak berapa berapa minatlah cerita macam ni, KY lebih suka cerita aksi dan misteri eeemmm...

    ReplyDelete
  5. X de astro tp pnh bca novel cta ni.. By the way boley mntak pndapt untuk bg tgsan kmpln iaitu:

    Moto:
    Logo kmpulan
    Pdgn tentang game ini...

    Sekian thx

    ReplyDelete
  6. tunggu habisceta tu baru tengok maklumlah org download

    ReplyDelete
  7. huhu, dh berjaya download beberapa episod.. best cerita ni. suka sgt2 =)

    ReplyDelete
  8. Story ni mmng best sangat!jam 10pm kena sembunyikan remote tv..sapa pun tak leh kacau ok..heheheeheh

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.