Click Fraud Yang Dibenci Nuffnang

 
Korang tau tak apa tu click fraud? Click fraud ni apa yang aku faham di mana korang klik sendiri iklan Nuffnang korang tu banyak kali. Memang takde amaran pun kalau korang klik berkali-kali cuma bila nak cashout, earning tu akan kena reject dengan pihak Nuffnang sebab terlibat dengan click fraud ni. So, aku nak beri peringatan pada bloggers supaya berhati-hati dengan istilah click fraud ni. Bayangkan hasil titik peluh korang yang pertama burn macam tu sahaja.

So, jangan buat perkara yang boleh membawa kepada click fraud seperti :



 
Untuk pengetahuan korang, komputer korang atau modem korang dah ada IP address yang sememangnya tetap. Jadi Nuffnang atau pihak yang sewaktu dengannya boleh detect IP korang klik banyak ke tak..dan sama jugak iklan yang diorang letak kat blog-blog korang tu..diorang boleh tengok berapa ramai yang klik dan apa IP address yang klik. Kalau ramai sangat yang klik, diorang akan syak ada aktiviti berbalas klik secara beramai-ramai. 


Notis Nuffnang pasal click fraud tu boleh baca kat sini. Kalau buat jugak cashout earning korang kena reject dan tak mustahil kena ban dengan Nuffnang. Bayangkan berbulan-bulan korang kumpul duit pastu burn macam tu je. Nangis la..kekeke..So, say no to click fraud :)


Click Fraud Yang Dibenci Nuffnang Click Fraud Yang Dibenci Nuffnang Reviewed by Nick Nashram on 10:36:00 Rating: 5

30 comments:

  1. ishh3.. takutnya.. tak nak buat click fraud nih!! sia-sia je nnt earning..

    ReplyDelete
  2. cik yuyu : berbulan2 kumpul duit nuff tiba2 takleh nak cashout..sia2 je.

    ReplyDelete
  3. xltk nuffnang pn.... hahaha

    ReplyDelete
  4. nombor 8 tu paling dahsyat la rasanya. tak ingat dunia.

    ReplyDelete
  5. fauzi : bila nak kejar duit macam2 la dibuatnya.

    ReplyDelete
  6. tula pasalnya.. nk duit sng mcm2 kaedah guna

    ReplyDelete
  7. oh ni kira kes syok sendiri lah ni xD
    dulu kawan blogger aku selalu mintak aku click iklan dia.. aku pun main click je la hak2

    ReplyDelete
  8. tak penah klik iklan kecuali terklik tanpa niat...hehe...pasang utk deco2 blog..langsung x amik tau...bernas kan??

    ReplyDelete
  9. <i tak terkejar sangat coz rezeki tu dari Allah ... kalau kita pemurah , orang juga akan pemurah kat kita ...^_^

    ReplyDelete
  10. masa aku mulo blogging.
    aku sokmo wak gitu.
    nasib baik time tu ada sen sen jah.

    pastu serik doh,
    dia hantar email kato aku buat click fraud.

    tobak takse buat doh.

    ReplyDelete
  11. bos.

    aku ada terbaca entry pasal tips nak dapatkan Be dari blog demo.

    pastu gak.
    demo ado oyak pasal backlink pada nuffnang.

    backlink hok demo maksudkan tuh.
    samo hok demo buat dalam entry tuh ko?.

    demo letak link Nuffnang kat perkataan nuffnang..

    gitu?

    ReplyDelete
  12. bukan nak cakap, leeza pernah kena ni.. duit nffng ditarik balik.
    haaaaaa
    masa tu leeza suruh adik leeeza, kawan2 leeza klik iklan di blog yg nffng punya setiap hari. dup dup kena.
    haaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  13. cikgu cikgu *angkat tangan nak tanya skit, apsal ta letak shoutbox?
    maap komen takde kene mengene ngan entri

    ReplyDelete
  14. hi as-salam..n selamat berkenalan..
    cheida dr sagmen blogger 3: battle royal..
    sbgai 1 kumpulan saya berharap kita dapat berkerjasama dgn baik!! mereka juga mencalonkan en nick nashram sebagai ketua kumpulan dan saya menyokong =) (blurrr x tahu nak taip apa hihih )
    lastly slmat hari raya...

    ReplyDelete
  15. el-janna : sebab duit punya pasal, ada yang buat camtu.

    everything's everything : kalo buat camtu takut nuffnang detect je..naya bila nak cashout nanti kena reject..huhu

    cikgu ma : bila nak cepat, ada jugak kadang-kadang tu terklik..takpa, dimaafkan :)

    my notes : insha allah, kalo ada rezeki ada la tu..harap2 dapat buffered earning nuffnang..heheh

    syazwan : a'a..backlink dengan letak link nuffnang dale entri tu la..asal ado nama nuffnang, terus bagi backlink..

    leeza : perghh..bagi yg tak tahu,kita ingat takpa kan.bila nak cashout erning dah kena reject.

    anasyg : hahah..mesti rmai yg tanya.tak letak shoutbox sbb ramai yg letak spam kat situ.

    ReplyDelete
  16. saya klik untuk tengok iklan yang menarik je... tapi takde la sampai frud klik.. no..no..no

    ReplyDelete
  17. syiela : jangan sampai dicop click fraud sudah la..nanti tak pasal2 earning tu burn camtu je :)

    ReplyDelete
  18. nice entry! tak penah dgr pon click fraud nie~

    btw, im still new in bloggin'world :D
    nice BLOG!!

    ReplyDelete
  19. memang pun bro ...tak elok buat macam tu ..huhu

    ReplyDelete
  20. INFO TERKINI – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
    Teamwork dan komunikasi teramat penting dalam permainan ini. Anda boleh berhubung dengan ahli pasukan yang lain melalui blog, Facebook, Twitter, YM, Skype, email mahupun sms.

    ReplyDelete
  21. salam nick.. saya bersetuju dengan cadangan papa blogger untuk menjadikan nick sebagai ketua kami dalam battle royale.. ^_^.. Selamat berkerjasama.

    ReplyDelete
  22. thanks for sharing. good info.

    ReplyDelete
  23. saya nk bg cadangan apa kata kita pilih 1 blog dr salah seorg dr kumpulan kita untuk kita berkomunikasi.. so jadi mudah lah skit.. after this apa2 info or pendapat semua ahli kumpulan boleh pergi direct ke blog tersebut...
    contohnya kita pilih blog en lokman.. so sy dan ahli kumpulan yang lain2 akan berkomunikasi di blog lokman sahaja.. any update or info just go true to ur blog :)
    just a suggestion

    ReplyDelete
  24. sama2 kita elakkan fraud ni,
    kadang2 tak nampak kesan tp macam bahaya. huuu~

    ReplyDelete
  25. INFO TERKINI – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
    Dalam entri B3:BR – Episod 2 nanti, Saya akan memilih 1 (satu) entri TERBAIK dan ORIGINAL hasil karya sendiri dari blog anda yang dikeluarkan pada Ahad 9/9/12 hingga Sabtu 15/9/12 untuk disenaraikan dalam “CARTA MINGGUAN”. “CARTA MINGGUAN” akan menentukan kedudukan anda sama ada berada di tangga teratas ataupun sebaliknya.

    ReplyDelete
  26. Bila dh brusaha, time last kalau gagal.. mmng trsgt la kecewa..
    Blh buat kita jd putus asa nnti..

    ReplyDelete
  27. Kalau kita pi click iklan orang pastu kita habaq kat depa kita dah click? Dikira fraud juga ka? Saja jalan2 kat blog kawan..pastu click la iklan depa satu dua..nak menolong kawan la katakana…kena ban juga ka?? Adeh takut la pulak..tapi idak le pi click iklan sendiri..kalau depa dah ban, depa x buang kita teruih ka? Ka depa kesian lagi ? baru ja pi click untuk kawan2 dua tiga orang pastu habaq kat depa click iklan depa…adeh..bukan apa, saja nak balas jasa tatau sapa yg pi click iklan intan tetiba nek cpv 25 sen..walau doploh lima sen rasa sangat berhrga dan nak la balas jasa kawan2 walau tatau sapa yg click..adeh adeh

    ReplyDelete
  28. susah jugak dengan nuffnang ni.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.