4 Perkara Yang Wajib Ada Di Blog Anda


HOME

HOME ni page yang wajib ada pada setiap blog. Fungsinya nak memudahkan pembaca kembali ke ruang hadapan blog selepas selesai membaca entri di blog kita. Blog yang takde page HOME akan menyebabkan pembaca terus keluar selepas membaca entri dan ini merugikan UV korang.

ABOUT ME

Page ABOUT ME juga penting kerana menceritakan tentang biodata penulis dengan serba ringkas. Macam aku tulis profile tentang blogger. So, terpulanglah pada anda macam mana nak tulis maklumat diri tu. Fungsinya nak menyakinkan pengiklan dan pembaca tentang kredibiliti korang sebagai penulis blog. Lagi hebat korang lagilah bertambah yakin pembaca dengan penulisan korang tu.

CONTACT

Sebab perlu ada page CONTACT kerana nak memudahkan pembaca untuk menghubungi kita jika ada sebarang pertanyaan, bantuan dan sebagainya. Letak je profile facebook atau twitter. Jangan letak nombor handphone sudah la..nanti kena usha pulak..kekeke

SITEMAP


Fungsi page SITEMAP adalah untuk membantu pembaca mencari entri-entri terdahulu mengikut kategori atau abjad. Cuba tengok sitemap blog aku kat atas tu. Bila blog korang dah ada sitemap, entri yang ada di dalam blog akan segera di index oleh goggle.

So, kalau korang rasa 4 pages ni belum ada lagi dalam blog korang, elok la buat dengan segera. Kalau ada cadangan lain page mana yang wajib ada dalam blog boleh la tulis di ruangan komen. 
 
 
4 Perkara Yang Wajib Ada Di Blog Anda 4 Perkara Yang Wajib Ada Di Blog Anda Reviewed by Nick Nashram on 18:28:00 Rating: 5

29 comments:

  1. wuaa...site map xbuat lg bro..xmenjadi lagi nie...

    ReplyDelete
  2. blog syieda cuma ada contact saja.. ohh tidak. terima kasih, nanti syieda letak dalam blog. :)

    ReplyDelete
  3. terima kasih beri info sitemap ... tak kan tak rela kena usha kot... ^_^ ... usia muda la kena cari ... tak kan nak kawin dgn blog kot ... hehehee ...

    ReplyDelete
  4. nice tips! eheheh.. dkt blog nuru dah ade semua kecuali sitemap.. mcm mne nk bt ye??

    ReplyDelete
  5. terima kasih atas perkongsian anda. Mohon dikongsikan bersama kami di www.maitengok.com

    ReplyDelete
  6. terima kasih di atas artikel yang bermanfaat. Mohon kami kongsikan artikel anda di www.maitengok.com. TQ

    ReplyDelete
  7. aku nak try buat yang sitemap tu.

    ReplyDelete
  8. Kumpulan 2 dah siapkan dahulu TUGASAN IMUNITI EPISOD 1.

    ReplyDelete
  9. PENALTI : SISTEM UNDIAN – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
    Anda dikehendaki memilih salah seorang dari peserta tersebut untuk disingkirkan dari game ini.

    1. Khairul Akmal

    2. Erna Eer

    Mereka adalah blogger paling kurang aktif pada minggu ini.
    Sila umumkan keputusan anda dalam kotak komen entri ini :
    http://awieomar.blogspot.com/2011/01/10-keperluan-elektrik-perlu-ada-dalam.html
    (ini kerana keputusan anda perlu dirahsiakan buat masa ini)
    Sekian terima kasih.

    ReplyDelete
  10. x tau nak kata apa...hehe

    ReplyDelete
  11. Hahaha thanks Nick. belum baca details lagi terus Hanna tengok dulu sitemap Nick..Hanna tade sitemap je lagi. huhu

    ReplyDelete
  12. Aku sokong ...lupa lak aku contact me...
    Aku nak letak nanti...heheheh
    Lupa habis bro..dulu ada aku keluarkan kejap sebab nak letak Google +...

    ReplyDelete
  13. thanks bg tips ni . hehe ^^

    ReplyDelete
  14. yang contact tu aku blm ada. kena tambah lg la kot

    ReplyDelete
  15. bro, bukan ke kalau kita tekan header dah memang ke home ke?

    ReplyDelete
  16. terus aku letak Home balik

    hoho

    actually kalau ada yg tak tahu, selain klick Home , klick header juga membuat kita kembali ke Home

    cuma makesure header dilink pd home

    ReplyDelete
  17. hye..singgah cini...ni ada entry khas untuk awk http://comey-comeyblog.blogspot.com/2012/09/5-blog-yang-best.html

    ReplyDelete
  18. skulluv : memang asalnya dah ada page home tu cuma mungkin sesetengah blogger buang masa edit template tu..

    bukankosong : klik header pun boleh kembali kat home jugak..tapi kalo orang tak tau bila tak jumpa page home terus klik pangkah..hahah

    ReplyDelete
  19. terima kasih cikgu. Saya takde sitemap, tapi ada blog archive je. Boleh ke cikgu?

    ReplyDelete
  20. terima kasih utk info berguna ni.. huhu, rasanya my blog cam xde je apa yg penting kt atas tu =) insyaAllah, nanti akan diadakan

    ReplyDelete
  21. MCM MANA NK BUAT SITE MAP. SCR MANUAL KER?? AJAR BOLEH?

    ReplyDelete
  22. yeahh.perakra basic ni perlu ada pada blogger-2 baru ..nice entri bro ..yeahhhh !!

    ReplyDelete
  23. owh, site map pon penting..ok3..akan diusahakan..

    ReplyDelete
  24. thanks.perkongsian yg berguna

    ReplyDelete
  25. dah ada ni...kena upgradelagi ler...thanks...

    ReplyDelete
  26. hello2!! :)
    haritu tengok macam ada tutorial untuk buat menubar..tapi skarang mcm xda pulak...boleh bagi tutorial..please2..hehe..

    ReplyDelete
  27. banyak yg cik akak tak de nie..hihi..
    malas nak letak sebab tak reti..huhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.