Kenapa Lelaki & Perempuan Naik Berat Badan Selepas Kahwin?


Mengikut kajian terhadap  lebih 125,000 orang, mereka yang berkahwin lebih cenderung untuk bertambah berat badan. Mungkin ini disebabkan oleh kebahagian atau ada isteri yang menjaga pemakanan mereka. Di kalangan orang dewasa yang berusia lebih 18 tahun dan ke atas pula, 12 peratus tahap kesihatan mereka berada dalam linkungan baik atau teruk. Tahap kesihatan duda atau janda dikategorikan paling teruk. 

Kenapa Lelaki Tak Kisah Jadi Gemuk Selepas Kahwin?
 
1.Sebab bila dah kahwin, makan-minum semua dah disediakan oleh isteri. Pagi isteri dah sedia nasi lemak, masa lunch makan nasi ayam, minum petang dengan teh susu dan roti canai dan makan malam isteri beli nasi kandar dekat kedai mamak. Suami pun tak kisah janji kenyang. Macam mana tak naik perut. Kalau isteri mengandung silap-silap haribulan tersilap hantar suami ke hospital.

2.Alasan lain yang bagi sebab dah kahwin, so tak payah lah nak pikir pasal ‘market’.Cukuplah ada isteri sorang. Kepada isteri kena hati-hati. Depan je kata sorang. Dekat belakang mungkin dah ada 3 kot.
 

3.Sebab isteri suka memasak dan suka try resipi baru. Hari ne masak kari ayam, esok kari lembu, tulat kari kambing. Pastu suami akan jadi bahan uji kaji untuk makanan yang dimasak tu. Mana tak membuncit perut suami.

4.Alasan suami yang dah give up. Dah memang keturunan perut buncit, nak buat macam mana. Terima je la.


Faktor Yang Menyebabkan Lelaki Gemuk 
    Faktor kelamin .Kebuncitan lelaki ini berlaku apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui alat sulit lelaki semasa hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon yang membuatkan perut senang buncit.
      Kenapa Perempuan Gemuk Selepas Kahwin?

      Perempuan pun akan bertambah berat badan selepas kahwin . Fakta mengatakan perempuan bertambah berat badan kerana khasiat air mani si suami itu sendiri. Antara khasiatnya:

      1.Kepada wanita yang sudah berkahwin, dikatakan akan mempunyai kulit yang lebih lembut hasil daripada pancutan sperma suami yang mengandungi banyak protein yang berkhasiat.

      2.Air mani yang dipancut ke dalam rahim isteri bukan sekadar boleh mendatangkan zuriat, ia juga akan bersatu dengan darah dan segala kebaikan air mani suami akan diserap ke dalam tubuh isteri.

      3.Rambut isteri semakin hitam dan berkilat.

      4.Campuran sperma dalam tubuh isteri akan menghasilkan berjuta juta hormon yang membuatkan wanita lebih ceria dan gembira.


      Kenapa Lelaki & Perempuan Naik Berat Badan Selepas Kahwin? Kenapa Lelaki & Perempuan Naik Berat Badan Selepas Kahwin? Reviewed by Nick Nashram on 18:15:00 Rating: 5

      4 comments:

      1. alooo~ tanak gemok lepas kawen nnt, huhu!

        ReplyDelete
      2. Okay, i like this. Hehehe. Baru le akak tau kenapa akak gomuk lepas kawen.

        ReplyDelete
      3. Camner lak kalau lelaki x kawin lg dah perut dah buncit... adakah...?

        ReplyDelete

      Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

      Terima kasih.

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
      Powered by Blogger.