Homestay Gambang Murah Dan Selesa di i-Gambang Homestay

Seronok tak bercuti di Pahang? Aku tak tanya pun memang korang tahu kan? Memang seronok pun. Banyak tempat-tempat yang menarik untuk dilawati ketika musim cuti sekolah. Kalau selama ni percutian korang tu bertempat di tanah tinggi, apa kata percutian kali ini ubah selera dengan membawa keluarga menikmati percutian bertemakan air, dengan mengunjungi Bukit Gambang Water Park yang terletak di Kuantan, Pahang. Tapi masa bercuti tu jangan la menginap di hotel pulak. Pilih la homestay yang ternyata lebih selesa, lebih besar dan luas terutamanya homestay yang jauh dari hiruk pikuk kota. Sesuai untuk seisi keluarga untuk menginap beramai-ramai. 

Susah nak pilih homestay murah, selesa dan sesuai dengan bajet korang? Jangan risau, untuk memudahkan korang semua yang datang bercuti atau sekadar melawat negeri Pahang, aku nak perkenalkan korang dengan homestay murah dan selesa di Gambang. Yang pastinya akan membuatkan korang bercuti dengan rasa macam menginap  kat rumah sendiri! 

Homestay Gambang Murah di i-Gambang Homestay

Memperkenalkan i-Gambang Homestay yang menjanjikan penginapan yang lengkap dan terbaik untuk korang sekeluarga. i-Gambang Homestay merupakan rumah teres yang selesa, bersih dan selamat dan ianya terletak di antara Jalan Kuantan - Gambang. Pastinya segala kemudahan yang diperlukan senang didapati. Semuanya ada di sekelilingnya. Bukan sahaja lokasi strategik kerana berhampiran dengan destinasi percutian terkenal iaitu Bukit Gambang Water Park, malah homestay ini juga mempunyai beberapa kelebihan berbanding homestay lain  


Homestay ini juga menawarkan harga yang murah dan berbaloi untuk percutian bersama keluarga. Harga pastinya berbeza daripada satu tempat dengan tempat yang lain, tetapi apa yang pasti harga untuk menginap di homestay ni lebih murah, setimpal dengan servis yang kita dapat. 

Yang penting, i-Gambang Homestay ni mementingkan privacy berbanding dengan tempat penginapan lain. Banyak rumah yang dijadikan homestay yang hanya menempatkan satu keluarga dalam satu masa. Pastinya dalam keadaan privacy, kita akan lebih selesa berada di homestay tersebut.

Sebab Kenapa i-Gambang Homestay Penginapan Terbaik

Sekiranya korang menginginkan percutian dengan penginapan yang selesa, moden dan lengkap, maka i-Gambang Homestay adalah tempat penginapan yang sesuai.Antara faktor menarik yang tidak mungkin korang perolehi dari homestay yang lain ialah seperti berikut :

RUANG TAMU YANG DILENGKAPI SOFA MODEN DAN TV PLASMA



Berbeza dengan homestay yang lain, kemudahan sofa moden dan selesa di ruang tamu untuk berehat sambil menonton tv jenis Plasma 32 inci dengan pakej Astro turut disediakan sekali di i-Gambang Homestay ni. Memang terbaik! Suasana ruang tamu yang ceria dengan corak warna yang mendamaikan menjadikan ruang tamu ni sebagai tempat bersantai bersama keluarga untuk menghilangkan penat selepas seharian dengan aktiviti luar. Korang tak perlu bersusah payah nak bawa tikar atau karpet sendiri sebab sofa yang empuk dan karpet yang gebu telah disediakan bagi yang datang menginap di sini. Kalau korang rasa bosan, boleh tonton tv melalui pakej Astro (family package) yang telah disediakan di  i-Gambang Homestay. Yang penting, drama dalam tv yang korang tonton tu bukan dari tv yang macam kotak besar tu, tapi yang jenis tv flat screen. Keselesaan korang memang diutamakan di homestay ni.

BILIK TIDUR LENGKAP DENGAN AIRCOND




i-Gambang Homestay ini turut menyediakan 3 bilik tidur kepada mereka yang datang menginap disini. 2 bilik iaitu bilik tidur utama dan bilik nombor 3 dilengkapi dengan penghawa dingin. Kelengkapan bilik tidur juga disediakan dengan katil queen saiz, cukup besar untuk memuatkan dua orang tidur di atas tilam yang empuk. Katil queen saiz bukan hanya terhad di bilik tidur utama sahaja, tapi disediakan di setiap bilik. Antara kemudahan lain yang terdapat di dalam bilik tidur ni ialah almari bagi penyimpanan pakaian dan juga cermin untuk bersolek. Jadi, dengan adanya tempat simpan baju ni takde la pakaian korang bersepah atas lantai.
RUANG DAPUR YANG LENGKAP





Ruang dapur di homestay ni pun tak kurang hebatnya. Apa taknya, semua kelengkapan memasak,meja makan, peti sejuk, tempat memasak dan mesin basuh telah disediakan di i-Gambang Homestay ni. Pinggan mangkuk, cawan, periuk nasi, periuk belangga semua ada. Tak perlu risau la kalau korang duduk situ dan bercadang nak masak. Dan kalau bercuti ke Gambang, salah satu destinasi yang korang wajib pergi ialah Gambang Water Park. Dah mandi kat sana mesti banyak baju yang basah kan? Jangan risau, kalau korang menginap di  homestay ni, mesin basuh ada disediakan untuk kemudahan mencuci atau mengeringkan pakaian dengan cepat.

TANDAS YANG BERSIH


Tandas yang bersih dan selesa dititikberatkan bagi memberi keselesaan kepada mereka menginap di homestay ini. Selain itu, Ruang dan kemudahan menunaikan solat seperti sejadah turut disediakan. Sejadah juga dia ada sediakan untuk korang sembahyang…jadi tak perlu la berebut-rebut ye.

RUANG PARKIR KERETA


Bimbang kereta korang akan calar atau hilang semasa menginap di homestay? Jangan risau kalau korang tinggal kat homestay ni kerana di homestay ni tempat untuk parkir kereta tu dah disediakan. Ianya mampu memuatkan 2 buah kereta pada satu masa. Yang penting kereta korang selamat.

Secara ringkasnya, i-Gambang Homestay ni memang dah fully furnished dari segi kemudahan ruang tamu, bilik tidur, dapur dan tandas. Kalau korang datang ke sini dan mencari homestay pada harga yang murah dan selesa, i-Gambang Homestay penginapan yang sesuai kerana kelengkapan yang disediakan seperti :
  • 3 bilik tidur
  • Bilik air 
  • 2 aircond : bilik tidur utama & bilik no 3
  • Peti ais
  • Peralatan memasak
  • TV Plasma 32'
  • Astro (family pakej)
  • Katil saiz queen setiap bilik
  • Mesin basuh
  • Seterika
  • Jug kettle
  • Sejadah
  • Penyidai kain
  • Iron board
  • Tempat parkir kereta
  • Toto dan bantal extra disediakan untuk keluarga yang ramai. 

Lokasi Dan Kemudahan Di Sekitar I-Gambang Homestay



Lokasi penginapan yang strategik dan udara yang nyaman untuk bercuti bersama keluarga, urusan rasmi seperti majlis konvokesyen dan pendaftaran, bermalam dan sebagainya menjadikan homestay ni tempat penginapan yang terbaik dengan harga yang berpatutan. Selain kemudahan penginapan yang selesa dan lengkap, pengunjung yang datang menginap di homestay ini juga dapat merasai kemudahan yang ada di kawasan sekitar seperti :
  • Berhampiran kemudahan kedai makan & kedai runcit (lebih kurang 150 meter)
  • Bukit Gambang Water Park (lebih kurang 2 minit)
  • Kolej Matrikulasi Pahang (lebih kurang 5 minit
  • Kolej Komuniti Paya Besar (lebih kurang 5 minit)
  • Pusat Asasi UIA (lebih kurang 5 minit)
  • Felda Lepar Hilir ( (lebih kurang 5km/8 minit)
  • Universiti Malaysia Pahang (UMP) (lebih kurang 12km/15 minit)
  • Kuantan Airport (lebih kurang 25km/26 minit)
  • Kolej Poly Tech Mara (lebih kurang 30km/32 minit)
  • Kolej Shahputera (lebih kurang 34km/35 minit)
  • Bandar Kuantan (lebih kurang 40km/45 minit

Kadar Sewa Dan Daftar Masuk Ke i-Gambang Homestay


Yang menariknya, korang dapat menikmati kadar sewa yang sangat berpatutan dengan harga yang ditawarkan di i-Gambang Homestay. Dengan pelbagai kemudahan asas yang ada di dalam rumah dan kemudahan di kawasan sekitar, penginapan di homestay ini memang sangat berbaloi.
  • Daftar Masuk : 2 :00 petang 
  • Daftar Keluar : 12 :00 tengahari 
  • Bayaran Deposit/Booking : RM50.00 semasa sesi perundingan (baki bayaran semasa daftar masuk) 
Kadar sewa adalah sebanyak RM200.00 bagi hari Jumaat/Sabtu/Ahad/Cuti Umum & Musim Cuti Sekolah.

Kadar sewa adalah sebanyak RM180.00 bagi hari Isnin hingga Khamis

Harga sewa juga boleh dirunding sekiranya menginap lebih daripada sehari.

Jika korang nak buat tempahan atau nak dapatkan maklumat lanjut berkaitan homestay ini, boleh hubungi atau Whatsapp pengurus i-GambangHomestay :


Puan Aida : 019-9179509
En. Ariffin : 019-9895693

Kalau dah berada kat Gambang tu, korang boleh datang sendiri untuk tengok homestay ini di alamat dibawah. Guna google map kalau korang tak jumpa. Lokasi melalui google map dah atas kat atas.


i-gambang Homestay
No. 43, Lorong Gambang Damai 10
Jalan Kuantan – Gambang
26300 Gambang, Pahang


Penginapan homestay ini khusus bagi keluarga muslim & muhrim sahaja. Insha allah,  di  i-Gambang Homestay ni, korang akan menikmati percutian dengan penginapan yang selesa dengan kadar sewa yang berpatutan.  
Homestay Gambang Murah Dan Selesa di i-Gambang Homestay Homestay Gambang Murah Dan Selesa di i-Gambang Homestay Reviewed by Nick Nashram on 11:44:00 PM Rating: 5

7 comments:

  1. wahhhh selesa tengok nanti kalau ke gambang boleh sewa ni

    ReplyDelete
  2. Semua lengkap dah macam rumah sendiri ni, tak susah lagi kalau nak travel jauh dari rumah ada pilihan homestay sesuai untuk keluarga yang ramai..☺

    ReplyDelete
  3. Wahhh cukup lengkap dan selesa sangat nampaknya tu. Dah lama tak pergi sana. Sesekali dapat pergi sana mesti gempak ni

    ReplyDelete
  4. waaa best !. antara insan yang terpilih ni untuk pergi gambang nanti.

    ReplyDelete
  5. menarik ni.. kalau pergi dengan keluarga for sure boleh book homestay ni. sebab nampak sangat selesa dan bersih

    ReplyDelete
  6. Selesa nampak homestay ni. Kalau bercuti bersama keluarga, homestay sentiasa menjadi pilihan.

    Nway, jemput join giveaway di blog Siqah kalau ada kelapangan ye :)

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA



    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Powered by Blogger.