Earning Nuffnang Tak Sebanyak CPUV

Nuffnang dulu dan Nuffnang sekarang dah tak sama. Kalau dulu, 1 CPUV tu boleh dapat dalam berpuluh-puluh ringgit. Dan mungkin ada blogger yang dapat ratusan ringgit hasil daripadanya. Tapi sekarang nak dapat RM 10 pun susah. Paling tinggi yang aku dapat untuk satu CPUV ialah RM 5.

Padahal CPUV dah berbulan-bulan, tapi banyak jumlah yang tak sampai seringgit pun.Iklan keluar masa ramai yang tak masuk blog. Masa ramai yang dah berdengkur padahal time tu la CPUV berderet-deret masuk. 

Ok, nak tayang sikit CPUV dalam blog aku yang berderet-deret masuk dan ON GOING. Walaupun banyak CPUV, kebanyakannya jenis yang mandul..maknanya iklan tu ada dalam blog, cuma tiada income masuk. Kadang-kadang CPUV yang dah dikredit ada yang berjumlah 0.30 sen..erkkk


Blogger picisan macam aku ni nak buat macam mana..mengharap duit Nuffnang je la. Ku terima seadanya. Setahun duk kumpul baru dapat RM 287..akhir bulan 12 dapat la RM 300 kot. Mujur ada buat review produk dan sewa iklan kat blog..lagi masyuk.


Kalau betul-betul nak buat duit dengan blog, tak boleh bergantung pada Nuffnang je.Buat macam aku buat dalam ENTRI INI dan ENTRI INI..pandai-pandai korang la. Nak join affiliate, tulis review, promote produk atau servis, masuk contest ke asalkan guna blog sebagai medium untuk jana income.


Earning Nuffnang Tak Sebanyak CPUV Earning Nuffnang Tak Sebanyak CPUV Reviewed by Nick Nashram on 12:42:00 PTG Rating: 5

26 ulasan:

  1. Tulah nuff dh guna taktik baru. Blogger baru rasa best je kalau dpt CPUV. Yg dh lama ni rasa hampa. Berderet on going tp dpt sen2 je

    BalasPadam
  2. wah berderet cpuv on going tu...bila cash out xsbrpa ya..

    BalasPadam
  3. tak apa penting sikit masuk gak heee...

    BalasPadam
  4. stail baru nuffnang nak tarik blogger baru join kot

    BalasPadam
  5. Hahaha..untunglah belum cashout...tahan betol nak simpan...cik akak setahun dapat rm400 lebih..walaupun sikit...tetap juga bersyukur

    BalasPadam
  6. Dulu kalau dapat CPUV lebih dari 1 dah kira sgt hebat...tetapi sekarang ni, masyaAllah sampai berpuluh! Semoga rezeki anda terus murah bersama NN.
    Aku pula, sekarang ni dah berpatah arang dgn NN. Tengah mencuba pelbagai alternatif pengiklanan lain.

    BalasPadam
  7. wah banyak juga tu ..kena bersyukur ..baru jumpa blog ni..nak link kan semual ya

    BalasPadam
  8. dkt 300 tu dpt nye bleh la bli cincin kawen hehehe ;p

    BalasPadam
  9. baru 3 bulan join NN, so mmg tak faham sangat mcm mana nak earning tu. letak utk cukup syarat jer bagi nampak iklan dlm blog

    BalasPadam
  10. rezekilah tu nick, tapi betul banyak cpuv yang tak berbuah hasilnya,berderet2 je.. :)

    BalasPadam
  11. Salam Singgah... memang sekarang susah nak buat duit dengan naffnang... kena cara lain kalau betul2 nak berduit dalam berblog ni...

    BalasPadam
  12. Ciput ya..tulah nampak aje berderet-deret kan..tapiiiiii nan hado...he...he..Apa-apa pun syukur. Ada juga rezekikan. Walau pun sikit, lama-lama jadi bukit ..betul tak?

    BalasPadam
  13. tak pe lahh sikit sikit lama lama jadi bukit. heeeee :D

    BalasPadam
  14. Perghh..leh tahan masyuk jugak abe kita sorang ni. Hoho. Tahniah2. ^_^

    Baru perasan, blog ni dah bertukar wajah laa. Makin berseri2 gitu. Hik3

    BalasPadam
  15. Terima kasih atas sharing ni

    BalasPadam
  16. wah! blog da bertukar! hehe..ok lah tu 200 lebih tu..byk2..

    BalasPadam
  17. http://madey09.blogspot.com/2015/01/shalawat-nabi-muhammad-saw_2.html sempena maulidur rasul klik ni ya..salam maulidur rasul

    BalasPadam
  18. Assalammualaikum.. nick,

    Insaallah rezeki ada untuk blog nick nie k.. kayuh slow2... mselim3 pun tgh cari pengiklanan lain nie..

    mselim3

    BalasPadam
  19. follow balik http://cikanggur10.blogspot.com/ terima kasih

    BalasPadam
  20. dah kecewa ngan nuffnang..komisen dah tak sebesar dulu lagi..

    BalasPadam
  21. wahhh berderet tu nuffnang...tak pe...sikit2 pun janji ada masuk ...

    BalasPadam
  22. mandul-mandul pun dah beratus..untunglaa

    BalasPadam
  23. Salamualaikum, baru belajar blogging dengan NN, dapat CPUV pertama dalam 3 Bulan saja blogging, tapi memang mandul pun, x dapat income aper pun... ada tips tak bagi CPUV tu mengandung balik?

    BalasPadam
  24. OK LA TU CPUV DIA BAYAR 30SEN..AKU NI 2 SEN JE DIA BAYAR..SETENGAH TU 1SEN JE CREDITKAN..PUIH..

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.