Tak Berkenan Ke Dengan Model Terbaru Proton Iriz 2014?

 Sumber gambar : Paultan.org

Proton Iriz yang juga dikenali sebagai Proton Compact Car (PCC) adalah model terbaru keluaran Proton. Model Proton Iriz ini bakal menggantikan Proton Sawwy. Sekali tengok memang nampak sporty kereta ni..sesuai untuk golongan muda. Kalau ada duit lebih, boleh dah korang start usha kat Proton.

Spesifikasi Model Terbaru Proton Iriz 2014


Model terbaru Proton Iriz menggunakan teknologi terbaru iaitu VVT, menggantikan  Campro. Dengan dua pilihan enjin, 1.3 dan 1.6 liter, ianya mampu menjana kuasa sehingga 110hp dan tork 148Nm, selain mampu mencecah kelajuan lebih 180 km/j. Proton Iriz juga  dipadankan dengan transmisi manual dan automatik, serta ditawarkan dalam tiga varian iaitu Standard, Executive dan Premium.

Harga Model Terbaru Proton Iriz 2014

Untuk model terbaru Proton Iriz 2014 ini, harga yang ditawarkan dalam tiga varian iaitu Standard, Executive dan Premium, transmisi manual dan automatik.


GAMBAR MODEL TERBARU PROTON IRIZ & PROTON IRIZ ACTIVE 2014



 So, macam mana? berkenan tak..hehe

Tak Berkenan Ke Dengan Model Terbaru Proton Iriz 2014? Tak Berkenan Ke Dengan Model Terbaru Proton Iriz 2014? Reviewed by Nick Nashram on 2:40:00 PTG Rating: 5

21 ulasan:

  1. MMG CANTIK MENAWAN...DAPT SEBIJI BEST NI...

    BalasPadam
  2. berkenan betul dengan iriz nie.. hishh bile la nak dapat beli nie..huhu

    BalasPadam
  3. hari sabtu lepas baru g tengok iriz...menarik gak...

    BalasPadam
  4. mmg berkenan pun..hihi..klaulah ada lesen kereta,,
    p/s: sokonglah brangan buatan malaysia..hehe..

    BalasPadam
  5. berkenan.. tapi.. xpelah.. sayang kereta lamaku Cik Bedah.. huhu

    BalasPadam
  6. cantik juga, belum ada budget untuk tahun ni, kita tunggu belanjawan next year kut2 ada lebihan belanjawan hehe..:)

    BalasPadam
  7. Entahlah..dah tengok hari tu...
    Tak berkenan pulak...dari sisi mcm myvi..
    Tapi yg iriz active tu cun.. :-)


    p/s: salam kenal...first time ke sini guna apss edisi blog :-)

    BalasPadam
  8. cantik dan menawan..mmg berkenan tapi belum berkemampuan sbb ada komitmen lain

    BalasPadam
  9. Mohon cikgu nick belanje. Berkenan abis ni! Body iriz macho sesangat. Hihi

    BalasPadam
  10. Memang berkenan dgn Proto Iriz ni bro... suami akak siap dah pandu uji lagi.. tak yg tak berkenan nya duit.. hahaha (malas nak tambah hutang, huhu)..:)

    BalasPadam
  11. memang iriz mempersona..elegen kelihatannya, kecil molek . seolah2 bentuk kereta tu buatan Jepun

    BalasPadam
  12. Cantik & menarik kereta ni...kalau belum ada kereta boleh usha..

    BalasPadam
  13. kena penuhkan tabungan dulu baru dapat sebiji cam nie

    BalasPadam
  14. berkenannnn sgt tapi.......

    BalasPadam
  15. Memang berkenan, tapi ...baru je beli kereta masa raya hati tu.... :)

    BalasPadam
  16. berkenan dgn active ... mampu milik bagi gaji bawah rm 3k ni ...

    BalasPadam
  17. hnya berkenan kete vios aje dri zmn stdy mengidam sgt nk beli vios ni hohohohorlicks! hahah tetiba ;p

    BalasPadam
  18. gelap mata tengok iriz ni. hoho

    BalasPadam
  19. Memang stylo kereta ni :)

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.