Ya, Anda Boleh Dapat Pasangan Melalui Blog.


Sebelum ni aku pernah tulis entri Boleh Ke Dapat Pasangan Melalui Blog. Dan pada pendapat aku yang sebelum ni, kemungkinan untuk dapat awek atau pakwe kat blog ni sangat tipis. Lain la kalau korang cuba usha awek melalui facebook. Add, tunggu approve, dah approve boleh la korang start usha. Tak pernah pulak aku dengar orang cakap “Eh..aku kenal awek/pakwe aku dari blog je”. So, aku rasa betul la pendapat aku pada masa tu yang kita tak boleh dapat pasangan hidup melalui blog.

Memang ramai blogger yang cantik-cantik dan hensem-hensem tapi bagi aku, blogging ni lebih kepada tempat kita share idea, info dan pengalaman hidup kita. Blogging bukan tempat mengorat..lebih kepada sharing ilmu je. Tapi kalau setakat nak cari kawan, blog ni platform yg terbaik jugak la..cuma untuk cari pasangan tu chances nak dapat tu sangat la sikit kan.

Rupa-rupanya selama ini aku salah..memang betul-betul salah. SALAH!

Ya, sememangnya korang boleh dapat pasangan melalui blog. Buktinya, kenyataan dari Bro Framestone..baca dia punye komen kat bawah. 



Bukti lagi..aku sendiri. Kalau korang pernah baca entri INI, mesti korang tertanya-tanya siapa la NMI ni kan..misteri betul macam MH370. Untuk pengetahuan korang, NMI pun seorang blogger dan bakal guru. Kali pertama jumpa dengan dia dalam blog terus berkenan. Insha allah, sekarang ni tengah kumpul duit, pastu nak jumpa mak ayah dia untuk pinang dia nanti. Mohon doakan jodoh kami kekal :)

P/S : Aku dah jumpa jodoh dalam blog..anda bila lagi?
Ya, Anda Boleh Dapat Pasangan Melalui Blog. Ya, Anda Boleh Dapat Pasangan Melalui Blog. Reviewed by Nick Nashram on 11:58:00 PG Rating: 5

57 ulasan:

  1. Ada seorang blogger kahwin dengan blogger yang lain. Aku memang baca blog depa ni sebelum depa kahwin. Tak sangka temu jodoh dan laa ni dah ada a beautiful daughter. Alhamdulillah.

    Kalau rajin masuk la URL depa:
    http://www.noktahhitam.com/
    http://aisyahrozi.com/

    BalasPadam
  2. Betul jugak, cam tak caya jumpa jodoh kat blog..tapi lau dah jodoh..tak mustahil.

    BalasPadam
  3. cepat2 kan sikit bro.. lpastu jemput la kawan alam blogging ni skali yer.. huahuahua

    BalasPadam
  4. owh...awek ko rupanya si nmi tu.melepassss :P

    BalasPadam
  5. akhirnya ... muja ??? ... Nor Mujahadah Ismail ... jeng - jeng . Boleh up status kat FB nih ... heheheee ... muja ni byk peminat rupanya ... semoga berjaya Nik . Mudah2n dia nampak niat baik Nik ... insha Allah .

    BalasPadam
  6. Mohon blogger wanita yang solo untuk contact gua...hahaha

    BalasPadam
  7. bro.. cikgu2 tkde ke.. kenalkan sorng dua.

    BalasPadam
  8. @amirnawawi

    ayat tak boleh blah. hahahah.

    BalasPadam
  9. Nik. Does she knows about this?

    BalasPadam
  10. tahniah nick..jadi ore kelate la lepas ni..hehe

    BalasPadam
  11. @t.a.t.a
    dont worry..she does know about this..told her already :)

    BalasPadam
  12. Blogger muja kan nick.
    Tengok memang iras adik muja tu.
    Tahniah nick.

    BalasPadam
  13. tahniah Nick..jodoh pertemuan aturan Allah swt, blog menjadi perantaraannya jua..all the best.

    BalasPadam
  14. kalau niat memang betul-betul nak cari pasangan, apa cara sekalipun Insya Allah dipermudahkan. yakinlah bahawa semua tu ketetapan. Blog, fb atau apa medium sekalipun cumalah perantara!

    Cuma bila bercinta sesama blogger ni kena lebih hati2. ye lah mana tak tak panjang jodoh jangan gunakan media sosial sebagai tempat meluah rasa dah rahsia, malu pulak dapatnya :(

    sekadar perkongsian dan buah fikiran!

    BalasPadam
  15. @Nick Nashram

    Alhamdulillah. Semoga jodoh kalian berpanjangan. InsyaAllah.

    BalasPadam
  16. Wah akhirnya..Tahniah semoga dipermudahkan untuk peringkat seterusnya..:)

    BalasPadam
  17. yes !! da agak dah NMI tu sape. ehehe. Syukur la dah jumpa bakal jodoh nick ^_^

    BalasPadam
  18. owh dh ade la nie.. moge dipermudahkan segala urusan n cepat2 msuk minang si dia.. moge bahagia hingga ke syurga..aminn.. :)

    BalasPadam
  19. akhirnyaa misteri terbongkarr. hahaa. ini baru gentle cikgu , cepat cepat kumpul duit. nnti di rembat orang susah kita. hahahaha

    BalasPadam
  20. wahh tahniahh sir nick..
    doakan bahagia hingga akhir hayat aminn...

    BalasPadam
  21. oo sir nick nak jd warga kelate rupanya.Welcomne To Club ;)
    Tahniah,semoga sentiasa dalam bimbingan dan pemeliharaan Allah

    BalasPadam
  22. zaman2 noe dulu...kawan2 ramai jumpa partner masa chatting...masa tu FB x ada..blog pun x ada... hehe...so klu jumpa dari blog..x mustahil...tahniah Nick...semoga tercapai niat tu k

    BalasPadam
  23. Waaah tahniah nick.. :)

    BalasPadam
  24. Gmbr kat atas tu ke Nik? Wow...tahniah2. Niks berjaya buktikan. Ehem...kenduri kawin jgn lupa jemput ek

    BalasPadam
  25. wahhhh Muja la ea NMI tu? moga hubungan kekal sampai jannah nick ! :)

    BalasPadam
  26. insaallah bro..aq doakan jodoh korang kuat.. :P

    BalasPadam
  27. Ini cerita betul ke? Kalau betul...saya doakan semoga segala urusan dipermudahkan dan cepat2 lah diijabkabulkan. Dah solat ishtiqarah ke?

    BalasPadam
  28. Wah akhirnya..tahniah Nick. Semoga niat ikhlas dipermudahkan ya...Satu misteri dah terbongkar..MH370 jugak yang masih kekal misteri...

    BalasPadam
  29. @Vee Sandi ERRKKK,, wah,, nmi ni dkat ngan nama muja kan,, nama muja lak nurmujahidah ismail,, agagagaaa

    BalasPadam
  30. Seram je kisah ni. Kalau jodoh tak kemana. =)

    ZH Blogger

    BalasPadam
  31. dah ramai dah kapel kenal kat blog.... sweet je...

    BalasPadam
  32. wah.. tahniah nick n NMI.. :D semoga berjodoh hingga ke syurga.. :)

    BalasPadam
  33. memang ada pun sekarang ni sampai terbawa-bawa ke instagram siap bersayang-sayang. nyampah pula aku tengok. hahaha

    BalasPadam
  34. Amin..semoga usaha tercapai

    BalasPadam
  35. Amin..semoga usaha tercapai

    BalasPadam
  36. untung la bertemu jodoh dengan Muja... hehehehe...

    BalasPadam
  37. Ahh that mole, siapa tak kenal! Hahahah.. All the best, bro :D Nanti nak nikah, tolong. jemput. saya. sekali. Walau impossible utk datang, tp at least invite otei!! Haha.. Congrats :D

    BalasPadam
  38. Waa.. tahniah nick.. semoga segala perancangan dipermudahkan dan berjalan dengan lancar. amin :)

    BalasPadam
  39. pehh,,, knal la blogger muja nie..oww..ni la gdis yg brjya curi hati cikgu nick ni..wau! cept2 no nsi minyak..

    BalasPadam
  40. alhamdulillah, kalau dah jodoh, tak kemana....alhamdulillah, dan tahniah :D
    nanti jemput deh :D

    BalasPadam
  41. @Vee Sandi Oh Muja rupanya...

    www.broframestone.com

    BalasPadam
  42. lorhhhh mujaaaa ke hahaaha

    BalasPadam
  43. ada je blogger dgn blogger :)
    mcm nina dgn BK :D
    xpe.. moga dipermudahkan kalau betul niat kat muja :p

    BalasPadam
  44. salam. uhuhhuhu macam kelakar pun ada..namun tak sangka ya..bole jumpa jodoh blogger dengan blogger :)
    btw..tahniah hiks ^^

    BalasPadam
  45. naz pn dh jmpa jodoh dlm blog, alhamdulillah..dh 3 tahun pn usia perhubungan. InsyaAllah, akan ke next level dlm masa terdekat.

    BalasPadam
  46. wahh rasa macam nak cari pasangan dlm blog jugak ..

    BalasPadam
  47. mmg knal ramai blogger lelaki, tapi dah knal tunang sblm masuk dunia blogging. takde peluang nak usha. hihi. my fiancee pn blogger jgk, kira bleh masuk kategori kawen sama blogger la jugak kan? hahaha

    BalasPadam
  48. wahhh,..hari tu ade terpikir nak knlkan nik ngan kwn su, skali nik dah berpunya dia pun dah nak kawen.. hahaha...

    tahniah nik!! maka haruslah bekerja dgn lebih gigih. kurangkan melabur utk kereta ye.. :P

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.