Jual Dan Beli Blog/Website Di Flippa.com



Sebenarnya ramai yang tak tahu blog dan website sebenarnya memiliki nilai harga yang tertentu. Disebabkan nilai harga yang tertentu inilah yang akan menentukan harga bagi advertiser untuk mengiklan produk mereka di blog kita.Nak tahu harga blog boleh baca ENTRI INI dan CHECK HARGA BLOG DI SINI

Nilai harga sesebuah blog dan website biasanya ditentukan oleh faktor seperti:
  • Nilai google pagerank. 
  • Nilai alexa traffic rank.  
  • Jumlah subscriber.  
  • Nama/umur domain.  
  • Jumlah pageviews  
  • Jumlah indeks halaman dalam search engine.
  • Blog ada dalam senarai http://www.dmoz.org/
Kalau korang terasa nak jual blog, cuba tengok dekat website Flippa.com. Website ini merupakan salah satu tempat jual beli website secara online. Di sini korang boleh jual website atau blog korang pada harga yang tinggi dan lumayan. Urusan jual beli dalam dollar. Lepas ni, boleh la korang buat blog banyak-banyak, naikkan kriteria yang aku sebutkan kat atas tu dan jual blog korang..masyuk :)

Blog aku bernilai $ 1,765..sikit je. Nak tahu nilai blog korang, check kat atas.

Jual Dan Beli Blog/Website Di Flippa.com Jual Dan Beli Blog/Website Di Flippa.com Reviewed by Nick Nashram on 8:19:00 PG Rating: 5

24 ulasan:

  1. Mahal gak blog cik akak nie..hahaha..
    cukup buat majlis kawen..hahaha....
    best lak blog ada harga kan....

    $ 4,667 * harga blog cik akak

    BalasPadam
  2. wah,, harga blog saya $4303. hahahaha

    BalasPadam
  3. hihi, terbaik ni.. mama follow sini ye..

    BalasPadam
  4. Wah! Boleh jual blog saya nih...$8,630! Sapo lah nak beli? hehe...
    Blog terkenal mau cecah puluhan dan ratusan ribu agaknye.

    BalasPadam
  5. alaa.. ckit je nilai blog sy..hahah.. xpe2 cube lg..hee..

    BalasPadam
  6. dah check...blog akak $1,701 .... tak mo lah jual...sayang oooo...haha

    BalasPadam
  7. Wah Blog kita harga dia $12,470..Dah kaya ni kalau boleh jual..Itu belum up lagi..he..he..Nway thanks nick for info..

    BalasPadam
  8. Nak check laa. Tu kalau tukar dalam RM mestilah masyuukk. Hehe

    BalasPadam
  9. Ada sorang kawan Vee tu, harga blog dia 20k USD. Memang kaya gila kalau jual, tapi dia tukar balik fikiran. Syg katanya..

    BalasPadam
  10. wahhhh...terbaik lar macam ne.. follow sini :)

    BalasPadam
  11. sape pulak nak beli blog den ni

    BalasPadam
  12. ahaha blog kita $ 124 je..hihi..x laku...

    BalasPadam
  13. Blog aku $1669 je. Belum boleh kaya kalau jual ni. Heehehhe...

    ZH Blogger

    BalasPadam
  14. boleh wat duit hantaran tu bro nick ...

    BalasPadam
  15. da check. xsampai 100 pun. haha. kesian gler blog bella

    BalasPadam
  16. singgah melawat cikgu....hehe

    BalasPadam
  17. dah check..nilai blog saya $ 7,119 ..
    tapi kalau mahal macam mana sekali pun sumpah takmo jual blog kesayangan

    BalasPadam
  18. emm blog cg segan nak bagitahu harganya ... tak personal sgt kot... tak laku laah

    BalasPadam
  19. Adoi ... gelak sakan kita nilai blog kita $10 00 je ....huhuhu .

    BalasPadam
  20. Blog untuk dijual.. Permotoran.com.. Sesiapa yang berminat boleh hubungi saya di talian 019-4366764..

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.