7 Cara Nak Jadi Kaya Dengan Cepat Dan Mudah


Mesti ramai yang terfikir nak jadi kaya kan? Kalau korang pernah terfikir, apa kata ramai-ramai pakat cuba cara-cara yang kat bawah ni.

1. Kahwin dengan orang kaya/jutawan..nanti duk kat rumah goyang kaki je.

2. Simpan sekurang-kurangnya 1/3 pendapatan yang diperoleh setiap bulan dari duit gaji..jangan simpan dalam poket, simpan dekat bank. Pastikan korang ada dua bank. Satu bank untuk gaji masuk dan satu lagi untuk simpan.   


3. Labur duit di Amanah Saham Nasional Berhad (ASB) untuk dapat dividen. Selain ASB, pelaburan dalam emas dan hartanah juga boleh bagi keuntungan yang tinggi. 

4. Minta sedekah, kalau korang tak malulah..hehe. Ada kes orang menyamar jadi peminta sedekah dan hasil yang diperolehi sampai 4k ke atas dalam masa sehari.

5. Buat kerja part time, kisahlah nak jual burger ke, baju atau pun bukak kedai makan..sekurang-kurangnya masuk jugak side income. Yang malas nak keluar rumah, apa kata cari kerja Jobdirumah.com je.

6. Masuk skim cepat kaya, labur RM100 jadi RM100 000. Jangan terpengaruh ye dengan skim macam ni. Skim yang cepat, yang shortcut dan tak payah susah payah ni, banyaknya yang menipu. 

7. Masuk jadi ahli politik, gaji diorang berkali-kali ganda..tu belum kira dengan elaun lagi.


P/S : Kalau korang dah kaya jangan lupa kat aku, kita kan kawan lama :)

7 Cara Nak Jadi Kaya Dengan Cepat Dan Mudah 7 Cara Nak Jadi Kaya Dengan Cepat Dan Mudah Reviewed by Nick Nashram on 11:15:00 PG Rating: 5

35 ulasan:

  1. Yang no 1 macam best. Tapi nak dapat susah la. Huhuhuhuu...

    ZH Blogger

    BalasPadam
  2. Cara 2 dan 3 dh try...yg lain blm lg..mcm nk try je...mcm x bole jer..hihi

    BalasPadam
  3. Lawa header baru...melabur asn tu ada juga tp xkayapun...jaga kesihatan agar sihat walafiat pun sudah dapat kekayaan yg tiada nilainya.

    BalasPadam
  4. Kaya mudah tapi hati tak senang...tak berbaloi juga. Biarlah bersederhana tapi hati gembira... :)

    p/s: terpikat dgn header baru!

    BalasPadam
  5. Memang senang nak jadi kaya kalau tahu caranya dan ada sifat sabar

    BalasPadam
  6. kawin dengan awaklah, cikgu pun kaya :P

    BalasPadam
  7. haha..kalau aku kaya mcm2 nak buat.. takpe lah cikgu..tak kaya pn takpe, janji hidup bahagia..hehe

    BalasPadam
  8. 2,3,5 boleh pakai. Yang lain tu.. Hehe. Btw, header baru nampak. Hihihi...

    BalasPadam
  9. Kalau aku kaya
    Hari hari hari raya
    Bil-bil jiran keluarga
    Aku belanja selamba..

    Tapi itu kalau aku kayalah..bila lah agaknya ya!!!

    BalasPadam
  10. Amboi. Dah ada pengalaman nii. Hehe

    BalasPadam
  11. psst ... byk duit x blh ubat penyakit . maka , sedekahkan duit utk rezeki berganda dan dijauhi drp penyakit .

    BalasPadam
  12. Salam singgah lawat cikgu..:)

    BalasPadam
  13. so far ada buat yang no 3... No 1 tengah usaha hahahaha

    BalasPadam
  14. yg lain tu mcm sudah aje. pilih no 1 hahaha

    BalasPadam
  15. Macam syok je jadi kaya kan?? tapi alangkah lebih bagus kalau kita kaya kita gunakan atau salurkan ke tempat yang betul..

    Cuma kebanyakkan orang kita banyak yang alpa tentang hal ni.. Mereka sedang diuji dengan kebendaan..

    Dan yang paling takut, sifat-sifat yang kurang elok pula timbul spt tamak dan lain-lain..

    BalasPadam
  16. Hahaha..yang jadi pengemis tu rezeki tak halal kalau dia menipu

    BalasPadam
  17. Yang jadi peminta sedekah tu, janganlah. Seolah-olah dah jadi profesyen pekerjaan pula.

    BalasPadam
  18. No 1 paling senang rasanya..hehe

    BalasPadam
  19. skrg suka melabur kt ASB.. dr kecik dh ada akaun tu. hehe

    BalasPadam
  20. Itu semua dunia!!!!! Hahaha

    BalasPadam
  21. takat ni no.2 n 3 terlaksana...yg no. 1 akan diusahakan ;p hihihi... yg lain2 tu tak kan ku coba! ;p

    BalasPadam
  22. Pernah dengar pasal 1whp? Maybe ramai yg cakap benda ni menipu. Termasuk sy. Then sy saja lah join sebab bg sy kalau rugi pun 55 je.. then bila sy dah join tak terlintas pun nak buat profit tp suddenly rezeki melimpah2 ruah.. bukan setakat jual software malah sy blh buat side income lain lg melalui 1whp ni. Tambah bg korang yg suka sangat guna banyak topup, korang pun boleh join benda ni. Tak susah, 55 ringgit saja. Dalam tempoh seminggu untuk orang yg mcm malas2 sikit, boleh dapat antara 20-300. Yang rajin2 tu boleh dapat sehingga beribu.. berminat?sms atau whatsapp sy 0189727784..trust me.. ^_^

    BalasPadam
  23. Sya...jutawan...jom kawen....

    BalasPadam
  24. Sya..jutawan...jom kawen...

    BalasPadam
  25. tambahan tips......NAK CEPAT KAYA mudah sangat.....
    BANYAKKAH MEMBERI..BUKAN MEMINTA...
    MEMINTA BIAR DENGAN PENCIPTA JE....."Allah kan dah janji,setiap apa yang kita sedekah kan pasti Allah akan GANDAKAN.."
    so..BANYYAKKN SEDEKAH JE......inshaaAllah..YAKInYAKIN YAKIN

    BalasPadam
  26. Kerjaya guru pon blh buat byk duit iye dok cikgu ?? Hoho

    BalasPadam
  27. Nice sharing :)
    Saya ada entry terbaru berkenaan kaya. Jemput baca ya... moga-moga bermanfaat untuk semua, in shaa Allah. http://diyanajamal.blogspot.my/2016/02/5-cara-menjadi-kaya.html

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.