Hati-Hati Dengan Tanda Pelik Di Luar Pintu Rumah


Terbaca benda ni kat facebook semalam. Tak tahulah betul ke tak. Cepat-cepat balik rumah tengok ada tak tanda pelik kat luar pintu rumah. Semua clear..kalau ada cuak jugak kan..hehe. Teringat cerita Ali Baba Bujang Lapok, dimana penyamun tu sebelum diorang nak mencuri pergi usha dulu rumah pastu tanda pangkah. Rasanya pencuri zaman sekarang ni mesti diorang ciplak idea daripada cerita ni. So, balik rumah nanti korang check la ye pintu rumah tu. Selamat bercuti :)

Hati-Hati Dengan Tanda Pelik Di Luar Pintu Rumah Hati-Hati Dengan Tanda Pelik Di Luar Pintu Rumah Reviewed by Nick Nashram on 1:13:00 PTG Rating: 5

26 ulasan:

  1. Assalamualaikum,
    hebatnya penyamun tarbus zaman sekarang ni...

    BalasPadam
  2. Baru ja mlm tadi tgk cerita ali baba bujang lapok! Hahaha :P

    BalasPadam
  3. Sabtu halfday, ahad cuti. Yeah... Ada waktu kerja pula perompak tu kan... hehehehe... Kena berhati2 zaman sekarang ni...

    BalasPadam
  4. kena hati2 sentiasa n peka pada situasi semasa yer

    BalasPadam
  5. funny. macam cerita ali baba plak kan. pape pun hati-hati =)

    BalasPadam
  6. sape yg gatai tangan nak buat camtu kat rumah org?

    BalasPadam
  7. sebagai peringatan..kena sentiasa berjaga2x.

    BalasPadam
  8. hahaha mcm2 knnn..
    takot pon adaa klkar pon ada..

    BalasPadam
  9. ye ke ni.hehe baru 1st time dengar. balik nanti nak check tq untuk info ni

    BalasPadam
  10. tak sabr nk blik rumh..nk check gak

    BalasPadam
  11. apa2 pon baca ayat kursi sebelum keluar rumah. =]

    BalasPadam
  12. pernah tgk gk benda ni kt FB

    BalasPadam
  13. seriau gak . saya ni selalu kat umah sorang2 bro ... huhuhuuu

    BalasPadam
  14. Rasa mcm kelakar baca entri ni...entahlah :)

    BalasPadam
  15. isk! dah macam2 lah penyamun skrg ni..siap ada code bagai...haha..
    berhati2 lah...:)

    BalasPadam
  16. orang zaman sekarang dah tak buat tanda..pakai terjah je. jenis berani mati, asal dpt habuan

    BalasPadam
  17. Dah check pintu pagar kecik. Tak ada apa2. Pintu pagar besar belum check lagi

    BalasPadam
  18. orang zaman sekarang nie , pelik2 + ..bahaya

    BalasPadam
  19. bahaya simbol bintang tuuu.. adeshh

    BalasPadam
  20. mcm seram je..kena hati2 ni..:0

    BalasPadam
  21. nice info..
    first time dgr..
    mcm crita p ramlee pun ada..
    main tanda2.. zaman skrg kalau nak merompak.. ketuk pintu trus terjah je ha..ha..

    BalasPadam
  22. amboihhh...pencuri pun dah bijak pandai sekarang , nampak simple je tapi bahaya...

    BalasPadam
  23. bahayanya...dan sangat menakutkan!

    BalasPadam
  24. Amboi ! depa guna taktik zaman lapuk eh .,. pndai betul .. huhuhu

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.