Misi Mencuri Kereta Toyota Vios G Dan Honda City


Seminggu dua ni sibuk dengan misi 'mencuri' kereta Toyota. Tengahari tadi baru selesai sign agreement dengan pihak Toyota. Down payment untuk kereta Vios G ni lebih kurang dalam 13k. Aku nak Toyota Vios TRD atau Toyota Vios G Limited. Tapi diorang kata TRD atau G Limited stock dah takde..sebab Toyota akan keluarkan Vios model baru. Nak beli Toyota Camry tak mampu..harga RM 100k lebih. By the way, ni bukan kereta baru aku ye..hehehe..kawan aku yang baru angkut tadi kat Muar.
 
HARGA KERETA TOYOTA VIOS



HARGA KERETA HONDA CITY


Sebab stock untuk Toyota Vios TRD atau Toyota Vios G Limited takde, terpaksa beralih kepada Honda City. Kawan aku cakap kalau nak kereta mahal, cari la pakwe/makwe yang kaya..hahaha. So, korang minat kereta apa?

Misi Mencuri Kereta Toyota Vios G Dan Honda City Misi Mencuri Kereta Toyota Vios G Dan Honda City Reviewed by Nick Nashram on 8:11:00 PTG Rating: 5

25 ulasan:

  1. vios pak mertua aku pakai, best woo, tapi haritu baru terangkat CIVIC, hmm, tapi honda ngan toyota, berbaloi baloi lah bro

    BalasPadam
  2. Emm...sy minat viva je..huhu

    BalasPadam
  3. haa xlama lagi menyusullah kereta nick kan kan.. xsabar nak tengok.

    Hana impikan kereta Ferrari tapi apakan daya kereta viva jah yang mampu. abah hadiahkan. hehe nnt hana kerja hana plak sambung bayar bulan2

    p/s: kena kawin dengan bisnessman lah kalau macam ni kan. huhu

    BalasPadam
  4. peh..ingtkan keta cikgu nick..kot2 la beli kreta..fuyohhh..

    BalasPadam
  5. Honda City best.. Walaupun keta paling murah dalam jenama Honda tapi performance memang bagus..murah2 pun RM90K juga..

    BalasPadam
  6. lyeen dr sekolah dlu suka tgok kereta vios...hrp2 nnt boleh dpt kereta vios..hahahahaha

    BalasPadam
  7. Tak mampu nak pakai kete mahal... Kereta apa lagi yg bawah 50k dan luas...Proton Saga aje le..

    BalasPadam
  8. kereta honda not bad, enjin tahan lama dan harga tak turun menjunam sgt klu nak jual balik.

    BalasPadam
  9. wahh syoknye dpt kereta mahal2 nie :) tapi honda almera tu best la ...alamak orang cerita vios aku saran kereta lain plk

    BalasPadam
  10. Akak sy ckp tmpat duduk toyota vios lebih kecik drpd wira. Now, dia nk tukar kereta lain sbb ank dia mgdu sempit wlaupun tak smpai setahun dia pakai. Better abg ambil camry kot.

    BalasPadam
  11. Waahh, nak beli kereta baru, i suka camry.

    BalasPadam
  12. Tunggu model baru la camtu... hehe.

    BalasPadam
  13. hurmm,, nk kereta,,, ..........ahahhahaa,, blum terpikir lagi,,

    BalasPadam
  14. Salam...

    Laa tak tunggu Vios baru? Macam lawa...

    Kalau tak silap Corolla pun ada yg baru jugak... Lagi m'ancam! :)

    BalasPadam
  15. x kisah kereta apa asalkan selesa, baru, dan masih berbau 'kereta', hahah..

    BalasPadam
  16. bro nick , jangan beli dulu . kerajaan sekrg sdg dlm proses turunkan harga kereta . nanti nyesal lak ... mazda 3 sport pun ok gak ...

    BalasPadam
  17. teringat masa praktikal kat honda dulu. masa model city ni nk keluar sy jdk time keeper masa diorang kira masa utk assemble each part. hee.

    BalasPadam
  18. adeiiii - kte pakai kete nasional

    BalasPadam
  19. Huaaaaaaaaaa (tak mampu berkata-kata)

    BalasPadam
  20. baru 1 hari lepas naik kereta baru pakcik. honda civic baru..heee :D

    BalasPadam
  21. wah, bestnya kalo dapat.. :)

    BalasPadam
  22. TOYOTA IS BETTER THAN HONDA..

    BalasPadam
  23. Hi all, looking for front bumper for your old vios?Then head on to our new blog http://bumperviosanda.blogspot.com/

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.