Mana Yang Lebih Penting : Kawan Atau Awek?


Aku kalau hari minggu lepak dengan kawan-kawan sampai tak ingat nak update blog dah..hahaha. Buat reunion pun bukan semua kawan-kawan lama boleh datang. Ada kawan aku cakap tak boleh jumpa kawan-kawan lama sebab nanti boyfriend marah. 

PENDAPAT AKU :
Bagi aku kalau setakat pakwe/makwe..sila teruskan berkawan..
Pakwe/makwe boleh dicari..
Kawan susah senang..1 dalam sejuta..
Yang pakwe/makwe tu dah kompem ke akan jadi suami/isteri?
Belum kan? so dia takde hak nak halang kawan dengan sesiapa..
Asalkan pandai jaga batas pergaulan..

Lainla kalau suami tak bagi..itu memang la kena ikut..


Nak tanya pendapat la, apa korang rasa kalau awek atau pakwe tak bagi kawan dengan kawan lama korang..patut ke tak? sedangkan dia kawan baik korang sendiri masa study dulu.

 
Mana Yang Lebih Penting : Kawan Atau Awek? Mana Yang Lebih Penting : Kawan Atau Awek? Reviewed by Nick Nashram on 8:46:00 PG Rating: 5

26 ulasan:

  1. emmm...mestilah awek..
    hahaha..saje bg jawapan bikin panas =P

    BalasPadam
  2. Betol tu nick...rasanya cik akak sependapat dengan nick....:)

    BalasPadam
  3. tak patut.. bf or gf kena la faham yg kita kenal kawan dulu sebelum dia so, mne boleh senang2 kita nak lupa kawan.. cannot2..

    BalasPadam
  4. Sape jadi pakwe saya mesti akan jadi kawan kawan saya jugak.
    Kalau clash pun, kawan saya tetap berkawan dengan ex. Hahah..

    So? apa kesimpulannya?

    BalasPadam
  5. tak patut aihhh...baru jd makwe/pakwe dah kongkong sana sini..kawan je pun..aihhhh..~!

    tetiba emo..:p

    BalasPadam
  6. tak patut..kawan je pon..yang penting pasangan masing-masing jujur..

    BalasPadam
  7. bf marah? der.. better tinggalkan bf tu... gf marah? tinggalkan jer.. nk jumpa kawan je kot...

    BalasPadam
  8. isk! tak patut lah.. tak salah nak terus kan berkawan walau dah khawin.. janji tahu batas2 pergaulan..
    akak still baik dgn kawan2 lelaki masa sekolah smpi skrg.. hubby pun dah jadi kawan dgn depa:)

    BalasPadam
  9. entah ikut la pada jawapan dia. kenapa tak bagi kawan kene la bagi sebab....... :) kalau sayang ikut kalau tak sayang jangan ikut.. :D

    BalasPadam
  10. ok je, asalkan tahu batasannya

    BalasPadam
  11. TAU TAKPE! (nada sedikit marah, hahah) kalau antara 2 tu mmg sah2 pilih kawan, ada awek/pakwe belum tentu jadi kahwin..

    BalasPadam
  12. kalau hana la kan

    hana akan keluar juga dengan kawan2. kenapa dia nak marah bukan suami hana.lagipun kalau dia nak jadi pakwe hana, hana letak kan satu syarat je 'jangan kongkong hana'.hahaha

    jadi lebih baik xkapel2 ni. xbebas. kalau hidup sorang, nak pergi mana2 pun boleh xyah minta kebenaran.. :) xda yang halang

    BalasPadam
  13. assalamualaikum ... bf / gf tuh cuma satu hubungan / relationship . kehidupan adalah hak milik peribadi . dgn siapa bergaul dan berkawan , ke mana pergi , apa kita buat , itu hak kita . carilah bf / gf yg memahami dan berfikiran terbuka tetapi meletakkan agama di hadapan / diutamakan dlm segala hal ... bila dah tunang , barulah letak trust ... bila dah kahwin , haruslah share segala aktiviti ... no secret2 ya ...

    BalasPadam
  14. dua2 penting....pandai2la uruskan supaya xde siapa makan hati berulam jantung dengan tindakan kite......peace bro!!!

    BalasPadam
  15. kawan la penting bro. awek bole di cari. lain la kalo da berumah tangga. rational thinking. peace!

    BalasPadam
  16. kawan lagi penting .. makwe nie kadang merimaskan saje :)

    BalasPadam
  17. paling menyampah bila kawan lebihkan pakwe daripada kawan dia sendirik. Tp perasaan mnyampah tu simpan jer dlm hati.

    BalasPadam
  18. sebab tu saya tak ada boyfriend. hehe

    BalasPadam
  19. hahaa..setuju dgn awk :)
    kawan lg penting.. kalau putus kwn jugak yg dicari..

    BalasPadam
  20. ena tak kisah kalau tunang ena nak berkawan dengan sesiapa. Ena yang tak suka, kalau nk berkawan dengan perempuan tu sila buat perangai dah bertunang. Jangn nak menggedik2 la, bersayang bagai.

    BalasPadam
  21. setuju..kawan lebih penting..tapi bila dah ada 'dia' selalu kawan dibelakangkan..hhuhu..

    BalasPadam
  22. Haruslah tak patut..Dulu masa saya ada BF, saya benarkan dia berjumpa dgn sesiapa saja sebab pada saya asas sesuatu perhubungan itu ialah kejujuran.

    BalasPadam
  23. keduanya penting.. so, pandai bahagikan masa je la..

    BalasPadam
  24. kak intan sokong pendapat nik,,watper nak kongkong2..kita kenal kawan kita dulu dari dia....dia leh je join nak kenal kawan2 kita lepak sama2..mana tau jadi geng juga,...kalau yg jenis mengongkong semua x boleh susah laaa

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.