Are You Married Doctor?



'Ni medical check up untuk lantikan jawatan dalam kerajaan ye? kerja apa? cikgu eh?' tanya doktor muda (perempuan).

'Ya, saya kerja cikgu'


'Cikgu laki kurang la sekarang..ramai cikgu perempuan je' kata doktor muda tu lagi.

'Boleh jadi laki tak minat kot' saya menduga.

'Cikgu ni nampak garanglah..tak nak garang-garang ye cikgu'

Saya sekadar tersenyum.

'Doc,may I ask one question. Are you married?'

'Sorry'....sambil menunjukkan cincin di jarinya.


****************************************** 

By the way, situasi kat atas tu kawan aku yang tanya doktor tu sama ada doktor tu masih single atau dah kahwin..gila kentang punya gentleman..hahaha. Aku memang tak berani nak confess depan-depan..bukan apa, takut kena reject, malu weh. Lepas tu kalau dia bagi ayat "Saya anggap awak sebagai kawan je"..menusuk kalbu. Tapi omputih kata, if you never try, you will never know..if you love somebody, let him/her knows before it's too late :)

So, my question : Adakah korang segentlemen macam kawan aku ni? 


Are You Married Doctor? Are You Married Doctor? Reviewed by Nick Nashram on 2:15:00 PTG Rating: 5

39 ulasan:

  1. Ahaha cutenyer..
    Gentleman abes lah..
    Tabik spring kat kawan nick tu..eh ye ke??:P

    BalasPadam
  2. waaaaaa..saya sangat gentleman :P takdelahh. at least die tanya walaupun kena reject. Mencuba, takda salah pun. Suka dengan lelaki macam ni, act with action. cewaaahhhh ! tertunggu orang confss kat kite mcm ni. Hahaha

    BalasPadam
  3. wow...beraninya...tp betullah..selagi tak cuba tak tahu..:) eheheheh...

    BalasPadam
  4. haha,,kite pompuan,,nk gentleman wt ap kan..tak pasal2 jadi mentelwoman,,ahaks, =D

    BalasPadam
  5. tudia..
    sekali dia bg sebijik soklan..
    gentle sgt..

    BalasPadam
  6. Pernah try gak tanya mcm ni...haha...doktor tu cun giler..masa tu buat ujian pernafasan, susah sgt nak tiup haha!..

    BalasPadam
  7. pernah... ergghhh.. citer lama dulu.. ikut omputih cakap punye pasal la.. but now sy ikut ape Allah swt cakap.. cinta dalam diam.. andai ada jodoh, pasti akan disatu kan.. usaha, doa dan tawakal dan redha itu juga perlu... wahhh.. gituuu.. :))

    BalasPadam
  8. kalau hana lelaki xtanya kot. hehe

    kalau hana perempuan dan doktor tu lelaki mungkin hana akan tanya sebab sembang rancak ja mesti hana akan spontan tertanya.huhu ataupun sebaliknya ;p

    BalasPadam
  9. klu dah cun giler doc tu, apa salahnya tanya...takde lah asyik teringat ingat nnt. huhu


    at least u try

    BalasPadam
  10. hahaha...kena bodek dulu doktor...laju dia buat medical nick tu..hahaha.....medical nie memang wajib untuk semua lantikan kerajaan..hahaha...lepas nie...jangan lupa tapisan keselamatan pula..hihi

    BalasPadam
  11. COnfidence tuuuuuu..mantap!

    BalasPadam
  12. ye ke kawan awk????hmmmm..haha

    BalasPadam
  13. wah, berani mati dia tanya.. berani2!

    eh, dah follow sini..

    BalasPadam
  14. haha.. giler gentle member ko tu.

    BalasPadam
  15. hahahahaha... berani siot kawan nick tu... dia nak doctor juga la tu.. hehehe

    BalasPadam
  16. percayelah kateku yang sudah kawin ni.

    kalau nak memang kena tebalkan sikit muka bagitau. bukan ape, kalau reject, move to next target hehe. tak la buang masa menunggu satu benda yang tak pasti.

    gua dulu kene reject 2 kali maaa..tu kira sikit la (menurut seorang kawan)

    BalasPadam
  17. At least dia try kan? Takdalah lepas tu ada istilah mengharap lagi :)

    BalasPadam
  18. Wah..sangat gentlemen tu.. bagus2 tp kalo tak dapat jangan la frust ye..

    BalasPadam
  19. agak2 kalau doktor tu single ape la ayat orang tu strusnye? trus ajak dinner kot!! (" ,)

    BalasPadam
  20. malu tak dapat nnt..

    tp kalau tukar gen agak2 boleh jadik tak?hahaah

    BalasPadam
  21. mmg gentle lelaki itu..
    tp ingtkan lelaki itu adlh nik.. huhuhu

    BalasPadam
  22. kalo anna pmpn anna pikir berpuluh kali gak la... tapi kalo anna lelaki anna rasa anna akan tya terus.. yelah, takut hilang...

    BalasPadam
  23. assalamualaikum ... klu setakat tanya camtu , selalunya dianggap sebagai mengusik jer bukan mengorat . Kita kena berani luahkan . kena reject x per , sekurang2nya kita tau jawapannya ...

    BalasPadam
  24. haha..kira berani lah tu boleh tanya terus...apa org kata 'cuba nasib'hehe:)

    BalasPadam
  25. baguslah tu. haha. tu cara senang. kalau tak, nak kena siasat sendiri pulak XD

    BalasPadam
  26. Selamat Hari Guru Nick
    http://ainimrashihah.blogspot.com/2013/05/selamat-hari-guru.html

    BalasPadam
  27. ala..dh kawen pulak cikgu tu..hm, kena try tya pada doc len plak la..heheeh

    BalasPadam
  28. kalau tak brani melepas, so, baik tanya..kan kan kan?

    BalasPadam
  29. mintak maaf awal2...memg xmampu se gentleman itu...

    BalasPadam
  30. selamat hari guru, nik.

    BalasPadam
  31. hehehe..igtkan awk yg tanya. Ohh sgt gentleman.. harap dia bertemu jodoh ya

    BalasPadam
  32. haha, ingatkan cikgu yg tanya.. kalau sy mmg x la..

    BalasPadam
  33. hahahaha..giler kentang gentleman..huhuhu...nick kena belaja dr kawan nick..:P

    BalasPadam
  34. ho2..memang berani lar kawan nick tu.. tp ok aper..tanya/cakap depan2 jek.. x dek la dok menunggu/mengharap atau bermonolog dalaman jek..luahkan n kena bersedia la terima jawapannya nt

    BalasPadam
  35. mohon sarannya diblog baru ane http://onspe.blogspot.com/2013/10/about-me.html

    BalasPadam
  36. ingtkan awak yg cakap... bhahahah... Auuuu habis kawan awak punya reaksi apa? curious lah :D

    BalasPadam
  37. Hahaha...entri lawak dari seorang gentleman. Tapi memang betul pun ' never try you will never know the answer '. Salam kenal Nick.

    BalasPadam
  38. Baik tanya daripada duk mengharap.. Betul tak? Hehe..

    BalasPadam
  39. Aku pernah ada urusan dgn sorang doktor pompuan ni.. sebab line telefon tak berapa clear, so aku mintak la nombor dia nak sms. Pastu dia tanya aku nak ngorat dia ke? dalam hati aku dok cakap, "kepala hotak kau, ingat ko doktor bagus sangat!". Pastu aku trus check fb dia, rupanya dah bertunang.. nasib baik aku tak mengorat.. kehkehkeh..

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.