Boleh Ke Korang Makan Hidangan Ini?


Kalau korang bukan asal dari pantai timur, agak-agaknya boleh makan tak hidangan kat atas tu? Ada ulam petai dan pucuk gajus, ikan bakar, sambal belacan, ikan kering, budu dan goreng kacang..amacam? :)

Boleh Ke Korang Makan Hidangan Ini? Boleh Ke Korang Makan Hidangan Ini? Reviewed by Nick Nashram on 5:39:00 PTG Rating: 5

62 ulasan:

  1. weh feberet ni..hahaha..sdpnya ikan bakar,petai,ulam2 semua2 tu lah.....!!

    BalasPadam
  2. Walaupun bukan org pantai timur, tapi hidangan ini memang best! Yang menaikkan selera tu adalah budu! kena pula ada ikan bakar dan ulam...fuh! Buat aku meleleh air liur jer...

    BalasPadam
  3. waaa. bestnye kalau dapat makan nasi ulam neh.

    BalasPadam
  4. wow..mkaanan legend nie.heheh

    BalasPadam
  5. boleh... lebih-lebih lagi kalau ade org belanja hahaha :P

    BalasPadam
  6. boleh kecuali petai dan budu. :)

    mmg sedap makan makanan mcm ni.berkhasiat lagi

    BalasPadam
  7. err.... meleleh air liur jap.... :D

    BalasPadam
  8. hidangan yg menarik selera...smua lauk kat ats tu sy mkan, kcuali petai kot smpai skrg xleh nk msuk ngan tekak,hehe...pelikkan...wlaupon sy dok selangor,tp sy owg kampung.. yg pling suke ulam gajus n budu... :)

    BalasPadam
  9. hahaha..cik akak tak memilih..walaupun hakikat cik akak asal dari sarawak..hihi..cik akak pun orang kampung juga..hihi..biasa sangat dengan makanan cam nie...tapi satu je cik akak tak makan..hihi..semestikan ikan air tawar @ ikan sungai..huhu

    BalasPadam
  10. alah bedal je. tapi kalau petai memang tak makanlah. haha

    BalasPadam
  11. wow sedap nie ... dah lama tak mkn cm gini ... cm gini pon dah okey :)

    BalasPadam
  12. budu dgn sambal belacan saja tak pernah makan..hehe

    BalasPadam
  13. Erk..hahaha..saya tak makan budu

    BalasPadam
  14. Saya bukan orang pantai timur but huwahhh mmg minat makanan mcm ni!! Alamakk laparrrrrrrr T____T

    BalasPadam
  15. Hmmm, kalau kebulur sangat, makanan2 ni memang sedap, ala-ala masakan kampung gitu. Siap ada sambal belacan! Tapi saya tak makan ulam-ulaman. Makan salad KFC je. :p

    BalasPadam
  16. semua tu feveret kot.. so xde hal la. ;P

    BalasPadam
  17. Favorite kot even orang KL. hehe

    BalasPadam
  18. Semua boleh masuk. petai je kena skip. hihii

    BalasPadam
  19. mestilah boleh.. sedap tu

    BalasPadam
  20. arghhh sedapnye !!! ni yg tak sabar nak balik kampung..:( sedapnye ulam2 tu..

    BalasPadam
  21. dipenuhi dengan Salad2 Melayu... hahaha.. ena rasa ena tak boleh makan hidangan macam ni... dok reti makan.. T.T

    BalasPadam
  22. jetak air liur mek cah tgk makanan nih. sedak kakloh la weiiii.:)

    BalasPadam
  23. boleh sesangat.dah menitik tengok gambar ni..perghhhhhhhhhh layan

    BalasPadam
  24. anna orang penang.. ok je kalo sape2 hidangkan.. mmg semua kat atas 2 anna makan dan febret anna... memang terbaik la...

    BalasPadam
  25. makanan kegemaran Hanif Menhad ni... nyum-nyum

    BalasPadam
  26. saya x pndai mkn petai,,ahahah,

    BalasPadam
  27. konfem la buleh makan..siap tambah nasik 2/3 pinggan kot..budu oh budu..

    BalasPadam
  28. sedap ni makan time nasi tengah panas berasap!!

    BalasPadam
  29. ikan bakar yang xtahan tuh! perghhh...

    BalasPadam
  30. Fuhhhh, sedap gila. lapar pulak perut.

    except budu. tak pernah makan budu :)

    BalasPadam
  31. Ya Allah, budu ! sye orang pantai timur. Of course lah semua itu sye bedal. Wakakaka !!

    BalasPadam
  32. Walaupun bukan berasal dari pantai timur, tapi selalu jugak makan hidangan cmtue. Sesekali dapat makan, memang sedap! Tapi budu tak pernah makan. :D

    BalasPadam
  33. perghh sodapp ni..mesty laa makan..tp budu je kurengg sikit..huhu

    BalasPadam
  34. Sedapnye... *terliur*

    BalasPadam
  35. Perghhhh.... Superb duper ni... Petai je tak lalu ikut tekak ni tapi yang lain tu, confirm berpinggan2, cuma pinggan je tak makan. :)

    BalasPadam
  36. KY blh makan, kecuali...petai dan pucuk gajus..

    BalasPadam
  37. sodapp woo..suke sambal belacann..ehehe

    BalasPadam
  38. dari pantai timur tapi tak pandai jugak. nge.

    BalasPadam
  39. boleh je, tapi bab ulam ulaman tu den lemah sikit. hehe.

    sorry, lama tak b-walking sini!

    BalasPadam
  40. boleh sangat2 la...ni mmg favourite saya!!!

    BalasPadam
  41. saya walaupun org utara tapi tu semua favorite saya especially budu.. wuarghhhh

    BalasPadam
  42. aku prefer piza dgn spageti..hahaha.
    Gurau je.. sedap jgk lauk2 ni semua! nyummy :p

    BalasPadam
  43. kalau saya makan ikan goreng jelah hehe...

    BalasPadam
  44. Hidangan kegemaran sayaaaaa....sedappnyaa...time lapar mmg syok la ni...

    BalasPadam
  45. sgala jenis sayuran dan ulam2 nih, mmg sy x makan.. yang laen tu sy ngapp je.. hohoho.. ikan bakar!!!

    BalasPadam
  46. Assalamualaikum... hai awk.. terima kasih sebab follow saya...post awak.. memang sangat menyelerakan.. makan ikan kering dengan budu.. waaaaa... cedapnya... :3

    BalasPadam
  47. ulam2 tu aku makan kecuali budu..tak pernah try lagi.kalo ikan bakr plak bergntung pada jenis ikan. kalo ikan sungai aku tak makn haha

    BalasPadam
  48. memang terliur lah nampaknya..haha,memang selalu kat rumah makan macam ni

    BalasPadam
  49. Semua boleh...tu my favrotbkecuali budu...xpenah make budu tu....hehe

    BalasPadam
  50. mmg makan la , bukan sepinggan tapi siap menambah lagi hah :P

    BalasPadam
  51. makan ikan goreng je kot..ahhaha

    BalasPadam
  52. memang bestla wei.. walaupun aku bukan org pantai timur, ni mmg all time feveret

    BalasPadam
  53. tengok lauk-pauk ni terus teringat kat kampung...sedap ni..

    BalasPadam
  54. orang kamupung tak boleh terpisah dengan semua ni :D

    BalasPadam
  55. mak ayah sya tak pernah pun kenalkan sya dengan budu..hehe..satu hari termakan nasi kerabu..layan ja makan budu..sedap.. ^^

    BalasPadam
  56. mkan x igt dunia la jwapnya.. cuma buddu je tolak hihih

    BalasPadam
  57. wah sedapnya..rindu zaman2 senang nk dpt pucuk ketereh masa kt t'ganu dlu..rindu singgang...suma2 la rindu..budu xpe,stock kt umah sentiasa ada....

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.