Cukup Ke Dengan Satu Blog?


Kata Blogger Yang Cukup Dengan Satu Blog
Satu blog pun dah susah nak update terutamanya bagi yang dah bekerja..students pun sama..sibuk dengan assignments. Bila dah sibuk memanjang dan badan pun jadi penat..jangan kata nak update blog nak singgah ke blog blogger lain pun tak lepas..hahaha. Paling banyak pun 2 kali update seminggu. Lagi dahsyat sampai berbulan-bulan tak update.Tu baru nak jaga satu blog. Belum ada blog yang kedua..apa pun, kualiti lebih baik dari kuantiti.

Kata Blogger Yang Tak Cukup Dengan Satu Blog
Full time blogger memang konpem kena ada 2-3 blog..satu mana cukup nak cari makan. Tapi biar blog yang pertama tu betul-betul stabil,baru uruskan blog yang kedua..blog yg kedua hanyalah untuk backup sahaja. Dan kalau korang blogger yang nak naikkan pagerank, tingkatkan trafik dan tambah earning blog, nak tak nak memang perlukan lebih dari satu blog..tak kisah la nak guna akaun blogspot atau wordpress. 

Kata Admin Blog Ini
Bagi aku yang jarang update, ada satu blog pun dah susah. Semua tu bergantung kepada kerajinan dan kemalasan individu itu sendiri..aku malas..hehehe. Maybe ada sesetengan blogger perlukan lebih blog bagi tujuan tersendiri…cuma bila dah ada 2-3 blog, cara menguruskan tu kena betul dan berdisplin.So, apa kata anda?

Entri lain yang anda mesti baca :


Cukup Ke Dengan Satu Blog? Cukup Ke Dengan Satu Blog? Reviewed by Nick Nashram on 12:13:00 PTG Rating: 5

34 ulasan:

  1. ada byk blog rimas plak sbb kena cari byk idea utk update

    ni satu pun lambat2 update

    btw hari2 bleh update, pakai smartphone duk kat mana2 pn ble update rite

    :P

    BalasPadam
  2. aku pun baru buat satu lagi blog..hehe..bukan apa cuma nak asingkan kategori,,biar xnak nampak macam rojhaka sangat..

    BalasPadam
  3. betul tu setuju !!! lagi cm saye pelajar .. fuh .. mane yg sempt saje

    BalasPadam
  4. setialah pada yang satu. hehehehe

    BalasPadam
  5. betul tu, kalau satu blog pun tak terurus...macmne nak 2 3 blog...yg penting quality dari quantity..

    BalasPadam
  6. cukuplah ade 1 blog je. ini pun x terhandle

    BalasPadam
  7. nice entry :)
    Ada satu blog pun tak terjaga. Yg penting kena selalu rajin kalau nk blogging kot

    BalasPadam
  8. pernah buat blog ke2. akhirnya delete sebab tak mampu jaga. yang 1 ni terkejar2 nak update, blogwalking.ehehehe

    BalasPadam
  9. assalamualaikum ... saya mggu nih jer ada 3 hari tu cuma sempat update . tak de masa nak balas komen pun ! semlm langsung x update ... huh

    BalasPadam
  10. Saya ada dua blog yang aktif..tapi lately hanya personal blog yang aktif ...mungkin sebab umur meningkat kot..lebih suka kepada personal thing sahaja

    BalasPadam
  11. Betul. Satu blog ni pun susah nak jaga. Apatah lagi kalau 2,3 blog. Tak mampu.

    BalasPadam
  12. Saya? Haruslah satu blog je. Hihi.
    Pendapat yang pertama amatlah saya setuju!
    Blog sendiri pun macam layu je kejap update kejap tak update, hehe memang taklah nak ada blog kedua.

    BalasPadam
  13. hehe ikutkan nafsu serakah sy, memang dah ada 3 blog tp tak jadi sbb nak jaga 1 blog ni dulu.. dah stabil baru naikkan blog lagi 1 pulak..

    BalasPadam
  14. KY setuju dengan admin blog ni heeee, satu pun susah nak urus

    BalasPadam
  15. klu full time blogger ok la nk 2 3 blog..haha

    BalasPadam
  16. betul la tu..satu blog pun susah nak update..inikan pula kalau ada lebih

    BalasPadam
  17. hehehe
    satu pun dah cukup
    :-)

    BalasPadam
  18. pada anna 1 blog dah memadai sebab takut x terupdate pulak nanti..hihihi

    BalasPadam
  19. ada yang banyak idea sampai kena asingkan dengan blog yang berbeza2. ada yang suka jadikan nasi campur.. lain orang lain persepsi.

    bagi aku, setakat ni cukup la dengan 1 dulu. x mampu nak berlaku adil kalau ada 2-3 blog pon. hoho.. ;P

    BalasPadam
  20. hahahaha
    blog sekarang pon x sempat nak hupdate dah.. sobkh2...

    BalasPadam
  21. Akak 1 blog je pun dah tak larat nak maintain..kdg2 kering idea lagi 1 hal..haha.. cukup lah 1 je klu tak serius..:p

    BalasPadam
  22. akak ada 2 blog pun susah nak maintain...acaner..

    BalasPadam
  23. Buat masa no cukup la 1.. i setia pada yang 1..ahak

    BalasPadam
  24. tak larat lah nk jaga dua blog.. hahaha.. blog sblm ni pn dh hidden dh..

    BalasPadam
  25. Terpulanglah jika ada kemampuan... Tapi mestilah di beri layanan sama rata. Jgn pula ada salah satunya yg xupdate bebulan2...kesian!

    BM: Masih setia pd yg satu.

    BalasPadam
  26. kalau mcm hana ni, 1 pun dah cukup. kalau yang ada bisnes buka la blog lain

    BalasPadam
  27. Saya 1 blog pun memang tak ter update..betul...berlambak assigment...cepatla 4tahun berlalu...uwaaaaaaa!!!

    BalasPadam
  28. kalau rajin, buleh je ade banyak blog, blog tutorial, blog makan angin, blog family, bla..bla..blaa

    BalasPadam
  29. me buat 2..satu utk private..satu utk umum..huhu..tapi email sama..senang skit..tapi betul la..ada banyak2 blog buat stress ja..hhuhu

    BalasPadam
  30. ada 3 blog tp yg ni je aktif.hihi

    BalasPadam
  31. satu blog je cukup lah..yang lain x pernah update apa2 ..x tercapai hehe

    BalasPadam
  32. setuju sgt....ada 1 blog pon kadang2 xsempat nak update..huhu..kalo ada 2 3 blog xtau laaa nak jadi apo..heee

    BalasPadam
  33. Kita ada satu ni pun dah tak terurus :D

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.