4 Sebab Kenapa Aku Tak Suka On Facebook Chat


Baru aku perasan, dalam tahun 2013 ni memang cukup jari aku nak kira berapa kali aku on facebook chat..tak sampai 10 kali pun..kekeke. Kalau korang nak tahu, 4 sebab ni la yang buat aku tak suka nak on facebook chat.

1. SPAM

Sebelum ni banyak sangat spam yang masuk..yang jenis virus pulak hantar link suruh kita klik. Bila klik mula la benda-benda yang mengarut tersebar. Yang bukan jenis virus pulak (orang la tu) hantar benda promosi, mintak tolong like gambar dan macam-macam lagi la. Sebab tu aku offline terus.

2. GANGGU KONSENTRASI

Memang bahaya betul on facebook chat ni..bukan apa, 3 minit fokus untuk buat kerja tapi 30 minit fokus untuk chat..
pantang dengar bunyi chat masuk..hehehe. Sebab tu la blog bersawang. Ganggu konsentrasi je nak create and publish new entri kat blog. 

3. TAKDE AWEK TEGUR
Selalunya bila aku free, takde pun orang atau awek yang nak tegur..hahah. Rugi je on facebook chat dan skype. Kadang-kadang ada kawan aku yang hantar mesej kenapa tanya“kenapa tak on facebook chat?” padahal time tu aku online je..dan biasanya aku akan buka facebook chat bila ada hal-hal kecemasan.

4. SUKA JADI STALKER

Salah satu sebab aku tak suka on facebook chat sebab aku suka jadi stalker. Masuk page orang pastu tengok la status yang diorang tulis. Ok, nak bagi tips sikit..jangan stalk page orang sambil on facebook chat, nanti kantoi la korang tengah online sebab lampu menghijau..kekeke

P/S : Adakah korang macam aku jugak?


4 Sebab Kenapa Aku Tak Suka On Facebook Chat 4 Sebab Kenapa Aku Tak Suka On Facebook Chat Reviewed by Nick Nashram on 5:41:00 PTG Rating: 5

44 ulasan:

  1. hahaha...betol tu nick...cik akak pun jarang fb sejak ade teman baru nie...blog cik akak ler...akak lebih suka blog dari fb..hihi..soal chat fb cik akak memang surender awal :)...kadang-kadang ade orang cakap cik akak sombong...tapi yang penting cik akak tak kacau hidup orang..hihi

    BalasPadam
  2. Awak bole kira dgn jari nak on fb...sy langsung tak bole kira sebab langsung tak bukak fb....sebab utamanya kerana sy mmg xde fb pun...hahaha..

    BalasPadam
  3. yang no. 2 tu setuju sgt2. haha,,kantoi skodeng fb orang,
    stalker itu perlu kekadang.=P

    BalasPadam
  4. Saya pulak mmg walau on fb chat tu tp buat xpeduli je kalo ada msg masuk melainkan kawan rapat yg msg.

    BalasPadam
  5. takde awek tegur...cehhh!!! LOL

    BalasPadam
  6. yana pown jrang jgk 0n chat kt fb

    BalasPadam
  7. hehe..btol 2...nida dri dulu mmg malas sgt nk on chat 2...tp kdg2 on jgk kalau boring...hikhik

    BalasPadam
  8. aku tak suka di ganggu...memg xbest bukak chat

    BalasPadam
  9. Yessss. Org slalu minta tlg like gambar jugak. And one more thing, sy selalu biarkan laptop on spanjang mlm, so tak log out fb. Banyak yg slalu tanya saya tak tidur keeee.. Mls nak jawab so biarkan off ;D Lama dah tak on. Kwn2 rapat je tau psl ni. Haha.

    BalasPadam
  10. samala..memang jarang bukak fb chat..
    sebab bila aku bukak blog mang aku bukak sekali fb,kadang yang tegur tu taklyan pun sebab fokus ka blog..nanti orang kate ape plak..

    BalasPadam
  11. I don't like it when my own Facebook friends "invited" me to various SPAM FB groups....then tag gambar2 utk testimoni produk dan macam2 lagi.

    BalasPadam
  12. dekat Ipad agak sukar nak on fb chat... so selalunya memang tak chat la...just balas2 komen je

    BalasPadam
  13. aku memang sangat jarang on fesbuk chat. ntah la.. mungkin sebab aku x femes? hoho..

    BalasPadam
  14. emm, adalah persamaan kat situ. kadang2 malas nak on sebab rasa kalau on pun jarang sangat orang hantar chat..har3.

    BalasPadam
  15. slalu bukak fb utk check notification je..habis check, tutup..fb semakin hari semakin bosan..haha

    BalasPadam
  16. Same! Rasanya dah lama sangat tak bukak fb chat tu ._.

    BalasPadam
  17. Salam nick,
    Betul lah tu...FB chat ni mcm mengganggu jer. Tak renti2 msg masuk. Skrg ni pun bukak FB utk update Page jer dan tgok group family.

    BalasPadam
  18. sy pun kadang2 x suka..annoying gila yg spam tu

    BalasPadam
  19. kak intan memang x pernah on..dulu tatau boleh turn off chat.asyik duk ting! ting! last2 menyampah, dapat tau ada turn off chat terus turn off sampai la la ni...lega..haha

    BalasPadam
  20. jarang on chat. kalau on pun bkn ada pape penting yg nak disembangkan. sekadar tanya khabar itu dan ini.

    BalasPadam
  21. jarang on chat. kalau on pun bkn ada pape penting yg nak disembangkan. sekadar tanya khabar itu dan ini.

    BalasPadam
  22. hahaha...sama lah ! paling benci org antar chat suruh like gambar -..- .. malassss,pastu ade chat xsenonoh masuk, macam2 , baik off chat terus, siap pesan kat member, kalau ade hal penting terus je inbox walaupun x online :)

    BalasPadam
  23. eh sama. Tak suka bukak chat..

    BalasPadam
  24. haha..nia kaki chatting ne..sbb tu la blog agk bersawang skrg.haaa..
    tp fb mkn hr mkn bosan.

    BalasPadam
  25. haha..awek tak tegur, nik la yg tegur diorg.. hehe

    dulu meow buat mcm nik buat.. tak suka nak chat.. tp lma2 dah on je.. hihi

    nice entry ^_^

    BalasPadam
  26. he3, selalu on chat time owg da tdo n ujung mngggu je..xda owg gnggu..he3..

    BalasPadam
  27. sama la..malas nak on chat..nanti ada yg sibuk nak chat2... asyik2 tanya benda sama malas dah layan..huhu..suka jd stalker terhormat ja kat fb..

    BalasPadam
  28. sy pon xslalu on chat :)
    cma selalu ke page membr2 :)

    BalasPadam
  29. anna slalu buka pon tgok msj dari kekawan anna jer..

    BalasPadam
  30. Fb bleh buat hidup kacau bilau bl org bc status, org create citer smpi laki bini brgaduh. Fb juga perosak hub. silaturrahmi. Fb pengganggu menyiapkan assignment n keja. Leka fb sm ngan leka blogwalking haha...sy mmg leka kalo dh ngadap PC

    BalasPadam
  31. sama la hahahaha.. kalau on je ada je masok org yg x kenal chat (maybe apprve time mula2 create kot hashahah) tp skng nek yg kita on dkt hp tu pon mengangu gak.. ssbb diorg tahu diorg send akan smpai kt hp kita huhuu

    BalasPadam
  32. Ha..bukan setakat chat..saya facebook pun tak de..he....

    BalasPadam
  33. eh eh kita serupa hahahaha

    BalasPadam
  34. Haha..sama dengan Akak...mmg jarang on FB chat..sebab bila On je mesti ramai yg tegur.. dah lah malas nk chat.haha..tp bukan bermakna sombong tau..:)

    BalasPadam
  35. tau xpew... lg 1, kadang2 tgh busy, boleh plak ada org nk chat... haha :)

    BalasPadam
  36. saya online fb tapi tak bukak fb chat..malas nak berborak..bukak fb kat laptop semata2 nak upload dan delet gambar je..

    BalasPadam
  37. Saya prefer guna Message daripada Chat. Kalau dah terlebih Message barulah chat.

    BalasPadam
  38. haha memang fb chat ni menganggu konsentrasi lagi2 time nak blogwalking atau create entry

    BalasPadam
  39. On chat bila perlu je. hehe

    BalasPadam
  40. aku on bila nak save kedit jek. nak kol/sms pakai duit, chat je bila perlu..gunakan teknologi semaksimum katanyaa..

    BalasPadam
  41. ena tak suka buka fb sebab mls nak layan chat fb dari lelaki2 yang tak dikenali.. hahaha.. rasa rimas.. org nak tenang2 stalk status org.. XP

    BalasPadam
  42. perlu ke list kan yg no. 3 tu ;)

    BalasPadam
  43. akak mmg off chat tu... sebab malas nak melayan org chat.. hahaha

    BalasPadam
  44. hahah geng la kita ni.. sgt setuju yg no.2 tu.. tapi kalau line tenet slow berguna jugak chatbox ni.. cuma kena setting sikit bagi org tertentu je boleh nampak kita on9..

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.