Bila Blogger Pergi Kursus Pra Perkahwinan


Masa dekat IPG dulu tak sempat nak ambil kursus pra perkahwinan ni. Yang ni saje je ambil awal, kawan yang ajak..bukan nak kahwin lagi. Yang datang situ semua bawa pasangan masing-masing..segan jugak..hahah. Korang dah ambil belum? Mana-mana yang dah ada pasangan tu better korang bawak pasangan bila nak pergi kursus pra perkahwinan ni. Sebabnya? Nanti korang tau la sendiri :)

Bila Blogger Pergi Kursus Pra Perkahwinan Bila Blogger Pergi Kursus Pra Perkahwinan Reviewed by Nick Nashram on 3:51:00 PTG Rating: 5

42 ulasan:

  1. boleh caye ke bukan nak kawen da..ke cover line..haha ;)

    BalasPadam
  2. Belom berkesempatan..InsyaAllah akan pergi kursus kahwin nanti..
    awalnya nick dah nak kawen la ni ea :P

    BalasPadam
  3. dah ade calon ekh? hehe :)

    BalasPadam
  4. Bagus2 persediaan awal.Dah ambik ni jaga sijil baik2.Jadi mcm sha hilang kena ambk lg sekali.

    BalasPadam
  5. persiapan awal... nnt senang di kemudian hari :-)

    lawak penceramah kat kursus kawen pun boleh tahan blue nya.. hehe

    BalasPadam
  6. sebabnye ap?? -__- lama lg nak kawin, mmg lama laa nk tnggu sebabnye ap..

    BalasPadam
  7. @Emma
    kalo bagitahu awal2 tak suspen pulak.kena la tunggu dulu :)

    BalasPadam
  8. dulu pernah pegi sekali ,member ajak sebab dia nak kawin , tapi bila sampai kat majlis islam kitaorang pakat escape hahaha..

    BalasPadam
  9. Tahu tak Nick fie bru je lepas balik dari first day kursus kahwin nie then baca tajuk nick, ingat ko nick g jugak situ. hahaha

    BalasPadam
  10. tak pe persediaan awal...hihi...sweetyz pun tak pernah lagi ikot kursus pra nie...hihi...

    BalasPadam
  11. Angel pun da amik awal2.. dengar kata tahun depan naik harga..
    best kursus ni rasa macam nak pergi lagi hehehe...

    BalasPadam
  12. Selamat bertemu jodoh ek... tak lm dh tu nk mendirikan rmhtangga... hehe... (lama ar tak singgah komen2 n3 en. Nick...)

    BalasPadam
  13. eleh nak kawen lettew~

    :P


    izma dah pegi dah. lagi awal. kahwin je belum. haha

    BalasPadam
  14. xpe gi awal2..ok je. mana tau lepas gi kursus ni jumpa pula jodoh..kan dah senang tu..hehe

    BalasPadam
  15. sy dah amik. nasib baik ade pakej student & murah. gila segan bila pegi muda2. ustaz2 dia super best & x tapis langsung haha.x rugi amik awal2 nnt x yah amik dah.

    BalasPadam
  16. ehem, macam tak lama dah lagi ni?? heheheh xdelah, kwn2 ena pun ramai yg dah ambil kursus ni even dorang tak mahu kahwin lagi.. ngeeeeee

    BalasPadam
  17. Macam kebetulan ler pulak... Blog Cik Tom pulak cite pasal persiapan perkahwinan... kebetulan ke betul.
    Maaf sajer bergurau...Jgn mare.
    Eloklah kursus awal2, sijilnya bukan ade xpired date pun. Boleh tambah ilmu...

    BalasPadam
  18. hishh....xlama dah nie...

    BalasPadam
  19. Kalau dah ke kursus kahwin tu, kalau jumpa yang berkenan tak yah susah2 dah, boleh jalan terus. :)

    BalasPadam
  20. eh org tak pegi kursus kawin saja2 lah... cover line la tu kata teman kawan :P

    BalasPadam
  21. bulan dpn IPG anjurkan lagi kursus kahwin..plan nk ikut ni..sbb takut sem2 lain sibuk..ahhaha

    BalasPadam
  22. aku amek time dekat U dulu..tapi aku dapat rasakan ape yang hang rase..haha

    BalasPadam
  23. dulu masa poli kami 1 rumah pergi kursus ni hahahha.. aslnye membe ngan pasangan yg beria.. dia bawak blik borang abih 1 rumah pakat isi..
    yelah harga separuh dr ambil dekat luar :)

    BalasPadam
  24. zaman2 akak dulu belum wajib kursus khawin..tapi hubby msa tu pegi juga coz dia org melaka..hehe..sabah masa tu tak wajib.. baik pergi berdua:)

    BalasPadam
  25. pegi kursus kawin ni dlu teman member rumah..mase tu purata lelaki dan perempuan adalah 70:30, lelaki lagi ramai..tapi yang dok belakang semua tido..huhu

    BalasPadam
  26. yak apalah awal pun, persiapan awal katakan...heee

    BalasPadam
  27. oppss..sy muda lagi..haha..ape plak kata org tua gi kursus awal2..

    BalasPadam
  28. nia pon xambik lg ni..haha..nnti la..tkt ms pegi kursus nnti da gtl nak kawen plak.haha

    BalasPadam
  29. nia gune dg la nick.ehehe..baik nye at nk bg topup neh..ehehe..nick xde fb ke?twit2?

    BalasPadam
  30. aku pun baru nak ambil. haha..

    BalasPadam
  31. Hah!cover la tuh..padahal nak kawen dah cikgu ni..haha..jemput2!!!!

    BalasPadam
  32. dulu 2 3 kali jugak ada hajat nak pergi siap dah nak bayar. last2 asyik tak jadi jer..

    BalasPadam
  33. mahal x? kat ipg rm80 kot

    BalasPadam
  34. anna amik tahun 2008 dan masa 2 umo 19 tahun.. tapi sampai skrg x kahwin lg so anna simpan elok2 je dalam file..hihihiiii

    BalasPadam
  35. amek dh aritu...pegi sorg jer..yg len semua ada partner...tp takpela...diorg kena,tp yg sorg tak kena bahan la :D

    BalasPadam
  36. hahaha , dh pergi tp pergi sorang je.. :P

    BalasPadam
  37. tahun ni rse ipg buat lagi kot,, tahun lepas tak berkesempatan,,tahun ni insya Allah kalau ada rezeki. ^__^

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.