Berapa Kali Sepatutnya Kena Update Blog?

Cuba korang baca kategori kat bawah ni. Agak-agaknya berapa kali korang update entri blog tu...


Update Entri 5 Kali Sehari 
Rajinnya korang update entri sampai 5 kali sehari. Bagi blogger baru memang perlu update banyak-banyak untuk naikkan trafik. Cuma pastikan entri yang korang update tu santai,menarik dan ringkas. Siapa yang nak baca kalau entri panjang berjela, baca sikit dah bosan. 

Update Entri 1 Kali Sehari
Aku prefer update entri satu hari sekali..bukan apa,sebab kekangan masa dan rasanya trafik blog aku dah boleh maintain even 2-3 hari tanpa entri baru. Cuma kalau korang nak update entri 1 kali sehari, pastikan topik atau niche yang ditulis tu berlainan. Nanti takde la orang jemu nak baca. 

Update Entri Seminggu Sekali
Yang ni sesuai untuk blogger yang sekali update entri panjang-panjang. Maklum la, seminggu kumpul idea. Tapi kalau entri korang panjang tapi menarik, konpem pembaca tertunggu-tunggu jugak kedatangan entri baru korang tu. Cuma letak la sekeping dua gambar dalam entri, mood orang nak baca takde la mendatar kan.

Update Entri Sebulan Sekali
Yang ni ada 2 sebab..mungkin korang malas atau korang jenis blogger yang hebat. Update blog lama sikit pun takde masalah. Pembaca setiap hari keluar masuk..update sebulan sekali pun beribu yang terjah.

Update Entri Ikut Mood
Orang kata update bila ada rasa nak..kalau mood baik banyak la entri yang baru. Blog bersawang tu bila takde idea dan jiwa kacau..sama la macam blog aku ni. So, korang faham-faham la ye..hehehe

Entri lain yang anda mesti baca :


Berapa Kali Sepatutnya Kena Update Blog? Berapa Kali Sepatutnya Kena Update Blog? Reviewed by Nick Nashram on 1:11:00 PTG Rating: 5

31 ulasan:

  1. bro ben dulu update blog sampai 30entri sehari..

    BalasPadam
  2. nida yang last skali tu....hik3.... lagi suka terjah blog org.. :)

    BalasPadam
  3. saya nie update entry ikut mood. ihihihihihihihi

    BalasPadam
  4. ikut mood nak update..hehe.. rajin blogwalking ja..n komen2

    BalasPadam
  5. Saya update blog ikut idea. Kalo ada idea best, sehari dlm 2-3 entri boleh tp kalo xde, 1 entri pun susah nk update dlm sehari

    BalasPadam
  6. lyeen update ikut masa..kalau ad amasa terlebih..insyaallah update..sbb skrg kan student spenuh msa..xleh blagak sgt rajin update..nnt lecturer taw..ahaha

    BalasPadam
  7. Best entry..thnks bro..
    Sy ni ikut kelapangan..klu dah siap urusan smua bru dpt update..time kerja tu memang sntiasa fikir apa nak tulis..hihi

    BalasPadam
  8. sehari 1 entry cukup ler :-)

    BalasPadam
  9. sehari sekali tapi ikut mood dan idea jugak...rajin+ada idea = update -___-

    http://prunusserulata.blogspot.com/

    BalasPadam
  10. << Ikut mood. HEHEHEE.

    BalasPadam
  11. Dulu fie update sehari sekali tapi sekarang traffic dah maintai above 150UV per day, jadi kadang2 fie update 2 hari sekali. paling lama 3 hari lah. Fie tak nak pembaca bosan kalau selalu update tapi isi kosong

    BalasPadam
  12. rasanya tiap hari update kot..haha.. xtau la kenapa rajin nak update

    BalasPadam
  13. aku ikot mood.. kadang kalu dtg idea baru update.. x menentu.. so camne tu bro ? haha

    BalasPadam
  14. selalunya aku ikut mood.. dah tuan blog pon jenis x reti ikut rutin kan? koff koff..

    BalasPadam
  15. wlaupun ada mood n takder, in shaa Allah aku akan cuba update 1 hari sekali cm yg ko preferkan.. huhu :)

    BalasPadam
  16. Mood! Haha, susah nak update selalu sebab mood mbuatkan takde idea adeh -,-

    BalasPadam
  17. sekarang prefer 1 minggu ada 3 atau 4 entri jer. dah tak laratlah.. Masa tak bnyk untuk blog

    BalasPadam
  18. silalah dtg ke blog sy..hehhee

    BalasPadam
  19. Update time hppy n betul betul free..hehe

    BalasPadam
  20. ikot mood la... haha
    kalau 5 kali tiap2 hari , tak buat kerja lain la gamaknya... haha

    BalasPadam
  21. Ikut kesempatan, ada masa boleh lah update biarpun mencanak ideanya.. Tapi nak maintain satu sehari memang tak leh lah...

    BalasPadam
  22. kalau free mmg sehali 2-3 kali. jangan biarkan blog terlalu lama x update. nnt readers bosan

    BalasPadam
  23. macam akak update entri ikut kesempatan yang ada... kalau anak2 behave... boleh la update kalau tak tunggu je la seminggu lagi.. haha

    BalasPadam
  24. Dj update sekali sehari kdg2 ikut mood juga.. Hehe

    By: djdanchef
    (djdanchef.blogspot.com)

    BalasPadam
  25. aik... cari fb nick tak jumpa.. apa nama erk...

    BalasPadam
  26. Saya prefer seminggu sekali, sebab ada komitmen lain dalam life kan. Tapi tengokla macam cuti ni boleh la update 3 hari sekali.

    BalasPadam
  27. @Arham Md Ali

    Tapi haha harapanla nak update seminggu sekali sebab tengok tahun lepas pun boleh update 11 kali je. Setahun 11 kali update :(

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.