9 Ciri-Ciri Wanita Hantaran RM20,000

 Sekadar gambar hiasan

9 Ciri-Ciri Wanita Hantaran RM20,000 ialah seperti kat bawah ni.

1. Solat 5 waktu tak pernah tinggal.
2. Menutup aurat.
3. Perangai baik.
4. Pandai mengaji dan hafal al-quran.
5.Tahu hukum hakam agama.
6. Hormat mak ayah.
7. Tak pernah kapel.
8. Pandai memasak.
9. Tahu batas pergaulan.

Benda ni aku ada terbaca kat facebook..cuma yang aku rasa susah nak jumpa ialah nak cari perempuan yang tak pernah couple..kalau ada pun rasanya satu dalam sejuta :). Tapi beruntung la lelaki kalau dapat perempuan yang ada ciri-ciri kat atas tu. Lelaki pulak macam mana ye?

Entri lain yang anda mesti baca :




9 Ciri-Ciri Wanita Hantaran RM20,000 9 Ciri-Ciri Wanita Hantaran RM20,000 Reviewed by Nick Nashram on 5:16:00 PTG Rating: 5

43 ulasan:

  1. nick...klu nak yg xpernah kapel...kena intai dari bangku sekolah lagi....chup awal2.....haha

    BalasPadam
  2. susah nk cri wanita mcm tu lg2 dlm dunia hari ni..tp tu la hakikatnya..bila letak duit hantaran mcm nk jual anak..walhal..sebaik2 perkahwinan itu adalah yg berpada2...:)

    BalasPadam
  3. setuju.. wang hantaran 100 ribu pun tak pa.. hehehe....

    BalasPadam
  4. Kan..? sape tak penah kapel angkat tangan..


    *sdg angkat tgn..*


    HAHAHA..~

    BalasPadam
  5. erk ? memnag payah jumpa perempuan tak pernah kapel . satu dalam sejuta .

    tapi , kalau nak cari yang tak pernah kapel , kita pula berpuluh2 kali kapel . kesian pula pasangan .

    BalasPadam
  6. Entri yang menarik...betol. susah nak cari juga lelaki yang belom bercouple...hihihi...

    BalasPadam
  7. Susah nak cari yang tak pernah couple tu.. apa2 pun syarat2 di atas memang patut ada sebagai kriteria seorg isteri.. tapi kena pasti kan jg yg calon suami mesti dapt membimbing sang isteri juga...hehe...:)
    *dah baik dr demam, cikgu? *

    BalasPadam
  8. @aTieYusof Family
    alhamdulillah, panas tu dah kurang.cuma selsema je yang soksek lg..huhu..pe pun terima kat akak dan sume blogger yg bagi nasihat.

    BalasPadam
  9. agak2 kalau yang hantaran mereka sampai ratus2 ribu tu macam mana pula ye... ;P

    BalasPadam
  10. amoi..sir..dah jumpa calon ke? hehehehe..tak pe, nanti demam ada orang tolong jaga..hihihihi

    BalasPadam
  11. mmg bertuah la sapa dapat psgn yang cmtu.. :D ad k xd, wallahualam...

    BalasPadam
  12. InshaAllah..doa banyak2..semoga dipertemukan dengan wanita yg baik2 sahaja Amien :)

    BalasPadam
  13. macam payah je nak cari macam ni skang..

    BalasPadam
  14. Entri ni menarik..mmg susah la nak cari yg mcm ni. Saya sendiri pun penah sekali bercinta dgn ex-bf yg dh berkali2 becinta..Alhamdulillah, dh putus hmpr 6 thn lps.. Semoga Nick berjumpa dgn wanita yg sesuai ye

    BalasPadam
  15. memang diakui susah nak cari, tapi kalau ada lg wanita sebegitu, lebih drpd itu org sanggup bagi..kan>

    BalasPadam
  16. Biasanya lelaki memang suka letak syarat macam2 kat wanita tapi lelaki itu sendiri macam mana, betul tak Sir?

    BalasPadam
  17. aiseyman..kena byk betulkan diri sndri g nie..

    BalasPadam
  18. ada je awek x penah kapel cuma dia x bgtau kt org. jgn pening2 pasal hantaran sbb cuma adat melayu. yg perlu cuma mahar/mas kawin (tak semestinya duit). tapi klu mampu adakan hantran silakanlah. jangan berhutang sudah.
    ok, nanti aku buat pasal laki pulak. kihkihkih

    BalasPadam
  19. 1 dlm sejuta..beruntung dia dpt memiliki smua tu, mga dia jga akan jmpa calon yg setanding hebat mcm dia jgak.. :)

    BalasPadam
  20. 'Pandai mengaji dan hafal al-quran'
    ingat senang ke nak dapat?
    mengaji mgkin ramai tp hafal al-qur'an susah tu

    emm..kalau ikut ciri2 macam tu lagi ramai lelaki yg x layak jadi suami
    betul tak?

    BalasPadam
  21. kalau couple dengan hubby sendiri camne plak nak kira yang no. 7 tu??? :)

    BalasPadam
  22. er... x prnh kapel tu.. hahaha

    BalasPadam
  23. :) .. sme la mcm pihak lelaki juga :))))) kalau nak prmpuan bercirikan 20000, lelaki pn kne berperangai 20000.. hehe

    BalasPadam
  24. berdoa byk2 supaya Allah pertemukan kita dengan jodoh yang baik2..

    BalasPadam
  25. wahhh..like sangat komen drzirakudo tu..ahaha..bukan mudah nk jmpa yg cmtu skrg..ada tu mmg ada..xpe..jdoh yg Allah plih mesti terbaik utk kite kan..

    BalasPadam
  26. Ustaz Azhar Idrus ada mention kat fb dia pasal hantaran tinggi ni. Syarat yang dia bagi pun lebih kurang je dengan apa yang ada dalam post ni..

    BalasPadam
  27. ade je pmpn yg just nk bsederhana dlm pkahwinanY... tp as long as dia msh ada org tua... pendpat parent pn kena pertimbang gak...

    BalasPadam
  28. susah nak cari yg cmtu... kalau ada , rezeki la tu :)

    BalasPadam
  29. Lari dr topik. Cikgu lepak wetex jugak ker ? hehehehe..

    BalasPadam
  30. "nak kawin or nak jual anak"...
    kawin berhabis.. dh kawin...??? merana hidup nnt.

    BalasPadam
  31. Kalau lelaki nak bagi rm20,000 tu tak kisah lah kan dah dia mampu tapi kalau perempuan minta hingga tahap tu melampau lah fie rasa.

    BalasPadam
  32. nice post..
    JOIN? http://annamariana1989.blogspot.com/2013/01/1st-giveaway-by-puterikasihcom.html

    BalasPadam
  33. betul kata kak fifie, kalau lelaki nak bg sebanyak tu boleh la... lau perempuan yg terhegeh nk minta, baik tak payah tunjuk alim semata2 nak duit lebih... hukhuk

    BalasPadam
  34. lawatan hari Selasa..
    selamat mengajar..:)

    BalasPadam
  35. memang susah nak carik. Tapi kalau kita baik orangnya, sama macam ciri-ciri kat atas, tak perlu carik. Ia datang sendiri. Insyallah :)

    BalasPadam
  36. saya ada semua ciri2 ni..x nak pinang ke? kihkih...

    unavailable ^_^

    BalasPadam
  37. Mmg susah nak carik ciri2 seperti kat atas.. Sbb itulah Allah memberi kita jodoh supaya kita saling lengkap melengkapi antara satu sama lain.. :)

    BalasPadam
  38. nampak gaya macam tak lama dah tu hehehehe...good luck!

    BalasPadam
  39. haha..part yang tak pernah couple tu terbaik. ^^ anyway sambil-sambil mencari tu persiapkanlah diri sama. munakahat bkn perkara mudah :)

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.