Siapa Cakap Lelaki Tak Pandai Memasak?


Korang percaya tak kalau aku cakap lelaki masak lebih hebat dari perempuan yang masak? Tapi tu lelaki lain..heheh..aku simple je bab-bab masak ni. Maklum la, orang bujang. So far, antara masakan yang aku masak sendiri tomyam ayam, nasi goreng, sardin, telur goreng dan singgang daging. Bab masak maggi memang sangat pakar. Kat atas tu menu aku masak untuk hari ni. 

Kat bawah pulak, ni resepi nasi kerabu yang aku masak pagi tadi..percaya tak? kekeke. Dah kahwin nanti pergi rumah mak mertua boleh la tolong-tolong masak sekali. Nak rasa masakan aku singgah la Johor ye..gaji aku pun dah nak masuk :)


Siapa Cakap Lelaki Tak Pandai Memasak? Siapa Cakap Lelaki Tak Pandai Memasak? Reviewed by Nick Nashram on 2:04:00 PTG Rating: 5

36 ulasan:

  1. fuh.. hana pun xpandai

    BalasPadam
  2. eh , mengajar johor ke ? wah2 jauhnya dari tempat praktikal. hehe

    kadang lelaki masak lagi sedap -_-'

    BalasPadam
  3. wah2 nasi kerabu..mmg fav ni..

    BalasPadam
  4. hihihihi... pandai nick masak noo..
    dulu da membe gila makan nasi kerabu ni hari2 jenguk tingkap tgok abg tu jual x nasi kerabu.. malangnya cheida x makan hahaha diorg suruh try then cheida jawap x nak la rasa mcm kambing je makan nasi penuh daun erkkkk!!! hahaha semua pakat marah cheida pa la hang ni.. tak reti makan hihihi :P

    BalasPadam
  5. @Cheida_Mymee
    uish..sampai hati cakap rasa macam kambing..hahah..sedap tau nasi kerabu ni..makan hari2 pun tak kisah.datang kelantan la kalo nak makan nasi kerabu.

    BalasPadam
  6. Jeles! My favret food is Nasi Kerabu.+ solok lada+ikan goreng. Pastu curah budu pedas banyak2.

    AHhhh..tp still x pandai masak nasi kerabu.
    T.T!

    BalasPadam
  7. @Len Inouie
    kat internet banyak resepi nasi kerabu..nanti boleh la try buat :)

    BalasPadam
  8. lelaki kalo yg x pandai memng x pandai langsung sampai buat milo secawan pun mintak mak buatkan...tpi kalo pandai masak memeng terer dr pompuan...

    BalasPadam
  9. Saye tak pandai masak, tapi boleh masak untuk makan...

    http://nurfauzibassar.blogspot.com/search/label/makanan%20dan%20memasak

    BalasPadam
  10. pergghh...untunglar bakal mak mertua....hehehe

    BalasPadam
  11. haha.. terbaik.. setuju, orang lelaki memang pandai memasak.

    BalasPadam
  12. lelaki pandai masak ni limited. bila ada yg pandai masak itulah yg sangat dikagumi

    BalasPadam
  13. wow...masak nasi kerabu tu yang hebat tu....dah lama tak makan nasi kerabu nie...

    BalasPadam
  14. uihh..sdapnyer..cer pos sinie..sedapnyer...

    BalasPadam
  15. @timm_bill
    tak sempat nak pos, dah habis makan dah :)

    BalasPadam
  16. kalau johor ni dekat KL je..dah lama sampai..pon pon! depan pintu umah dah..hehe...boleh buka restoran ni nick oiiii

    BalasPadam
  17. Nasi kerabu ? Fuhhh hebat gilos. Fie reti yang simple simple je. Hehe

    BalasPadam
  18. nice one! leh bukak kedai da ni..haha

    BalasPadam
  19. Saya salute la lelaki yg pandai masak ni

    BalasPadam
  20. Biar betul bro kau masak nasi kerabu tu aku pun tak pandai heheheh best lah hebat lelaki memang hebat...

    BalasPadam
  21. ohoii..! seronoknya.! me perempuan yg tak pndai masak -.- ohh.. perlu pergi hantuk kepala ke dinding lepas tgk nasi kerabu tu..


    pegilah kawen cpt. mak mentua xsbar mnuggu tuh.. :D

    BalasPadam
  22. boleh tahan juga...teruskan usaha menjadi master chef...hehehe

    BalasPadam
  23. wahh..pandai nya cikgu masak..:)
    actually, hubby sy pun pandai masak.. syukur tau..
    salam kenal..singgah follow sni #766:)

    BalasPadam
  24. rasa cam tak prcya skettt haha elok jer rupa nasi kerabu tuhhhh mcm mak2 masak jerrrr :p

    laki mmg pandai msk. pandai masak merepek2 hehe suka reka resepi...

    BalasPadam
  25. nasi kerabu tu nmpak best. dalam hidup baru sali je makan nasi kerabu. tu pon beli kat pasar malam jer

    BalasPadam
  26. fuhh, aku pun belum pass masak air panas. haha

    BalasPadam
  27. wahh, cikgu BI kita pandai masak.bagus2. senang hati bakal mertua, dpt menantu lelaki yg rajin & pandai masak.
    meh sini nurul rasa sikit. agak-agak boleh tak lawan dgn masakan Nurul? huhu

    BalasPadam
  28. presentation memang tip top

    rasa tu x taw lg la :P

    BalasPadam
  29. @Razfira
    hahah..presentation ngan rasa sama2 tip top tu..sekali rasa berkali2 nak lagi :)

    BalasPadam
  30. hebat la nick!!ntah nick tgk je..mak yang msk.aha

    BalasPadam
  31. tak dpt nak dinafikan.. lelaki mmg pandai masak.. sbb apa? cuba tgk kat chef2 kat hotel, mostly smua laki.. tabik spring.. perempuan lebih elok masak d rumah jer kot utk suami haha..

    BalasPadam
  32. Nak rasa tom yam nik buat boleh? hehehe

    BalasPadam
  33. wah best sangat lau dapat makan nasi kerabu hari2...beruntunglah sape jd isteri kamu... tapi memang btul lelaki klu dah msk pompuan pun kalah

    BalasPadam
  34. Yum yum yum! Hari Raya ni bolehlah bro tolong mak masak kat umah huhu :)

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.