Beza Antara Blogger Lelaki Dan Blogger Perempuan


Kat bawah ni adalah perbezaan antara blogger lelaki dan blogger perempuan. Rasa-rasa korang la betul tak?

1. Gambar Pasangan
Blogger perempuan biasanya akan letak gambar boyfriend diorang samada kat header atau pun di sidebar. Takut pakwe korang marah eh kalau tak letak..heheh. Blogger lelaki pulak jarang nampak yang letak gambar girlfriend diorang..ramai yang masih single kot.

2. Header Blog

Blogger perempuan mempunyai design header blog yang menarik, berwarna-warni, bunga sana sini dan siap letak lagu lagi. Blogger lelaki kalau yang rajin tu ada yang pergi tempah header blog, kalau tak header blog tu kekal dengan template yang asal.

3. Warna Blog
Blogger perempuan banyak yang pilih kaler yang terang dan kaler pink. Siap ada salji lagi yang turun dan lampu lip lap..hehehe. Blogger lelaki maintain dengan kaler gelap seperti kaler hitam macam blog aku hijau gelap..macho katanya :)

4. Masa Loading

Antara blogger lelaki dan perempuan takde beza. Mana-mana blogger yang letak banyak iklan, widgets, flash intro atau table HTML, proses loading tu sangat la mengazabkan. Bayangkan kalau korang pergi makan nasi dan dah siap makan nasi pun belum sudah lagi loading tu..hahah.

5. Gambar Doodle

Blogger perempuan kebanyakkannya akan letak at least satu doodle dalam blog diorang. Kalau tak pandai nak buat siap tempah lagi doodle tu..jangan main-main..hehehe. Blogger lelaki template standard je, takde gambar kartun. Kalau ada, maybe tak sunat lagi kot :)

6. Jenis Entri
Blogger perempuan setakat yang aku tengok suka tulis entri cinta, entri berkaitan dengan produk kecantikan dan jugak entri pasal fashion (shawl, pashmina, peplum,maxi skirt, blouse etc). Blogger lelaki pulak banyak tulis pasal blogging tips dan SEO dan isu semasa. Kalau tulis benda personal takut takde orang nak baca pulak.


Entri lain yang anda mesti baca :

 

Beza Antara Blogger Lelaki Dan Blogger Perempuan Beza Antara Blogger Lelaki Dan Blogger Perempuan Reviewed by Nick Nashram on 6:25:00 PTG Rating: 5

63 ulasan:

  1. blog lelaki kalau yg jenis luah perasaan tu dia tak femes sgt sbb mmg niat dia nk buat blog utk tatapan diri sendiri saja. kan?

    BalasPadam
  2. Ada benarnya jugak la. Tapi rasanya gambar2 boyfriend tu xde letak. Entri pon xde yg personal sangat, lebih suka share entri bersifat umum. Header blog tu Sarah setuju, kena kat batang hidung..haha..

    BalasPadam
  3. betul snagat la tu.. majoriti kalau aku BW selalu pompuan background mesti selalu pink..takpun purple..laki selalu biru,merah terang..hijau.amek hati sikit..haha

    BalasPadam
  4. Kitaorang orang perempuan suka benda yang comel-comel..

    BalasPadam
  5. kalau yg lagi gempak , bukan setakat salji , segala jenis bunga api diorang letak .. maybe ikot taste mmasing2 kot :)

    BalasPadam
  6. tibe2 rasa kompius pulak blog saya blog mana satu. hahahaha

    BalasPadam
  7. errr...annur ni kira yg mana ya?takda pun ciri2 yg nick kata tu....hmmm...:I

    BalasPadam
  8. agak la.. tapi yg selalu entry mndapat smbutan adalah blog org lelaki.. serius...

    BalasPadam
  9. hehehe.

    ketara kan bezanya.
    aku rasa,banyak blogger laki terpengaruh dengan blogger perempuan, in term of entry lah. sebab kebanyakakn blogger laki ni, dorang banyak tulis entry macam kau cakap tu.

    BalasPadam
  10. Tapi bile blogger tu seorang ayah, gambar keluarga la yang selalunya menghiasi header... hehehehe

    www.papablogger.my

    BalasPadam
  11. hahaha rasanye betul la kot, kot, kot :D

    BalasPadam
  12. entry menarik.haha nk tau blogger laki senang je.rata2 kaler hitam.

    BalasPadam
  13. saye merase agak 'jengkel' dengan blog yang letak gambar gelifriend dan buayafriend di header atau side bar.

    kalau gambar isteri atau suami takpe juge.

    BalasPadam
  14. haha klo bab cinta mmg gua xsuka bca...haha..

    BalasPadam
  15. betul la tu.hahaha

    p/s: Ehem.. terdapat perubahan dalam blog ni :)

    BalasPadam
  16. tp biasa dari segi followers, kebanyakan blogger pompuan la yang lebih ramai...

    BalasPadam
  17. blog lelaki dan perempuan kalau di fikir semula saling melengkapi satu sama lain. chewah ! heee :)

    BalasPadam
  18. cerrr blog nicknashram buat entry pasal kucing ke...hehehehe...

    BalasPadam
  19. betul tu cikgu..kehkehkeh.. mmg nampak kan beza nya..haha..tp mmg hairan blogger laki jarang sekali2 letak pic bf dorangg..kihkihkih..tkt saham jatuh ye..ahaha

    BalasPadam
  20. haip! yg snow tu tepi je ..haha...sekarang tukar warna baru org perasan..kalau idak, snow winter sonata akak langsung sapa x nampak..huwa huwa

    BalasPadam
  21. haha. blog lelaki & perempuan mmgla lain. cara penyampaiannya, bahasa semua. tapi mostly blog lelaki mantap

    BalasPadam
  22. hmmm. menarik comparison yang ko buat ni, bro.
    :)

    BalasPadam
  23. memang tak dinafikan... betul hahahaha tapi xde la sampai letak gambar boyfren kat header. owhh plzzzz

    BalasPadam
  24. sy setuju yg doodle tu sebab sy letak yg gitu...heeheheh

    BalasPadam
  25. hmmmm suka part yg loading... habis makannasi pun tak hbs loading. laaaaa

    BalasPadam
  26. Part bf tu fie terasa deh. hahahaha. tapi normal lah ore puan meme suka kecek hal gitu gitu jah nick. Fie takde doodle pun dalam blog. Kena tempah nie. Haha

    BalasPadam
  27. ada separuh ciri2 blogger perempuan dan separuh blogger lelaki.

    camna tu?

    BalasPadam
  28. huehuehue...!! ada yg betul. ada yang kureng.. hihih..

    BalasPadam
  29. wah memang benar blogger laki-laki pasti sangat peduli dengan $ dan sEO tapi adapula blogger wanita yang bisa menjana duit dari blogger

    BalasPadam
  30. Muahaha.Nak buat macaman,memang platform blog aku pasal cinta.Takleh nak tukar dah br0!BTW..nice comparation,100% aku setuju!

    BalasPadam
  31. kenapa aku rasa macam dua alam ni?? hamagad.. Tapi aku rasa, generally camtu la.. blogger lelaki banyak buat blog informative. blogger pompuan banyak sal fesyen la kot. Follower beriban! kena ikut acuan depa hagaknya

    BalasPadam
  32. tp blog sya xde sume itu...
    xde ape2 gmbar.. xde header yg cntik2..
    xde salji trun bagai..
    xde citer psl bf, fashion, make up..
    hihihi..
    so jdi blog llaki la yer.. ;b

    BalasPadam
  33. anna x letak pon gambo pakwe.. anna kategori blogger lelaki ek??

    BalasPadam
  34. hahaha.....macam ni bezanya...

    BalasPadam
  35. saya cam blog 2 alam jep..
    bhahahaha

    BalasPadam
  36. haha.okelah . ade yang betul,ada yang tak berapa. tapi banyak yang betul sebenarnya :) hewhew .

    BalasPadam
  37. ahaha..byk juga beza nya ya cikgu antara blogger wanita & lelaki :)
    tapi klu yg dah khawin mcm akak ni banyak nya cerita pasal anak..makan2 & masak2..haha..

    BalasPadam
  38. no 5 tu . ok terasa . haha .

    tapi terpulang kepada blogger tu sendiri sebab dia berblog . hehe

    ha .. cuba tgk blog ni
    http://mrdoctorspeaking.blogspot.com/

    itu blog lelaki , hehe . mesti tgk !

    BalasPadam
  39. hahaha..betul tu..blog gegurl pinky2 aja..hahah..

    BalasPadam
  40. blog saya xde ciri2 cam blog pompuan.
    hehehe

    BalasPadam
  41. eikk??cikgu nick??nape tak da update ni??hihi

    BalasPadam
  42. suke baca entry2 (nick nashram)
    gd luck :)

    BalasPadam
  43. blog laki lodingnya nak cepat..hehe

    BalasPadam
  44. sy perempuan dn tak minat doodle haha

    BalasPadam
  45. blog lama sy warna hitam tanpa widget mengarut. takde bunga. blog baru ni memaksakan diri menerima pink dlm hidup..hehe

    BalasPadam
  46. hahaha
    tapi blog aku macam gegirl sikit sebab warna banyak
    hahaha

    BalasPadam
  47. Nick: fuh banyak gila komen entry ni hehehe! Untunglah blogger famous hahahaha... Dulu blog saya warna hitam pastu ramai komplen gelap sangat tak ada mood nak baca, so saya pun tukar ke warna sekarang hahaha....

    Blogger lelaki pun ada keunikan dia juga dalam penulisan...Saya suka baca blog lelaki dan juga blog perempuan, sama sahaja hehe :)

    BalasPadam
  48. blog aku cam pompuan..warna terang n guna katon..haha,terdesak nk tarik prhatian blogger pmpuan..tpi dulu pon mmg pudar jer blog aku,serba putih..

    BalasPadam
  49. update list
    http://www.jeritpekik.my/2012/12/senarai-entry-entry-terbaik-dari_26.html

    BalasPadam
  50. Blog saya cam ne yek... Heheh hmmm saya suka black and white je...

    BalasPadam
  51. blog nad simple je... megekalkan warna putih... katun2 sume tu takde sebab semak.. haha

    BalasPadam
  52. Mmng jarang tgk laki letak gambar gf ke wife ke..bajet single la tu..hehe he...tapi tak pe..kadang dorang rase xperlu kot nak tempek kat situ ..bukan nak bajet single kn...pepun..terpulang pada individu...blogskin bunga2 tu of coursee lah kan..girl mane xsuka benda yang cantik...laki pun suke tgk benda cantik..termasuk nick..mengaku cpt bro oi!ngaku!heheheheeeheeeeeee...zuupppp!!lari dulu!!

    BalasPadam
  53. Blogger lelaki dan perempuan bergantung kepada pemilik blogger itu sendiri cara menhiaskan-Nya sendiri.

    BalasPadam
  54. hahah, serious 90% betol la fakta kat entry neh..terasa jgk la :P tp kat blog sye xde doodle lg lah...hehe :D

    BalasPadam
  55. Lawak aa post kau ni. this really made my day. :D

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.