Anda Blogger Dari Negeri Mana?

 
Walaupun followers aku untuk setakat ini baru mencecah dalam linkingan 600+ tapi tak semua aku tahu diorang dari negeri mana. Kalau blogger yang sama negeri dengan kita pun masih lagi tak perasaan dalam dunia blog ni. Lain la kalau masing-masing tulis entri guna dialek negeri sendiri. Dialek Kelantan, dialek Kedah, dialek Perak on the spot boleh tahu asal dari negeri mana.

Teringat masa sesi pengenalan/ice breaking di IPG-UPSI dulu...masing-masing kononnya cakap ala-ala KL dengan kawan yang baru jumpa..padahal orang tu satu negeri dengan kita je pun..hahaha. Best jugak kalau dalam dunia maya ni ada sesi pengenalan macam ni. Bukan apa, nanti kalau korang nak pergi ke tempat lain boleh la mintak tolong sesama blogger. 
 
Ok, yang tak tahu lagi, aku blogger dari negeri Kelantan...study di Kedah dan Perak dan sekarang bekerja di Johor. So, korang blogger dari negeri mana? Nanti boleh la tengok blogger dari negeri mana yang ramai :)
 
 
 
Anda Blogger Dari Negeri Mana? Anda Blogger Dari Negeri Mana? Reviewed by Nick Nashram on 12:46:00 PTG Rating: 5

61 ulasan:

  1. la..kelantan ke?samalah kita
    asal kelantan jugak tapi keje kat selangor ;)

    BalasPadam
  2. wahh ! nak komen jugak lah ..
    . cikmisi asal kelantan, study kat terengganu .. org pntai timur kte .. hehe =)

    BalasPadam
  3. kite dari perakkkk , taiping mariiii XD

    www.munviolettaxious.com

    BalasPadam
  4. yuyu blogger dari Johor!! oh ye.. nick sekarang johor kt mane eh??

    BalasPadam
  5. Saya blogger yang lahir di Baling, Kedah, tapi lepas SPM parents pindah ke Kepala Batas, Pulau Pinang :)

    BalasPadam
  6. aku asal sungkai perak, keje penang..oyeah!

    BalasPadam
  7. alahai jauhnya.. yuyu kat Pasir Gudang JB.. Cuti sekolah tak balik kelantan ke?

    BalasPadam
  8. Me?Lahir di Kl, Belajar di KL, semuanya di KL! hahahha.

    BalasPadam
  9. KY jiran terdekat dengan nick, dr Terengganu, tempat asal Kemaman

    BalasPadam
  10. klate koo hahaha..
    cek mai asai penang.. balajaq kat penang pas tu kena lempaq pi perak sat.. la ni dok penang balik la.. hihihi x dan merantaw jauh2.. hoho

    BalasPadam
  11. Eiqa blogger dari Pahang, Janda Baik. Pernah pergi tak.?? Sejukk. Belajar dekat KL. :)

    BalasPadam
  12. sandra blogger dari Sabah :)

    BalasPadam
  13. kita anak kelahiran selangor .. Tp sekrang duduk Johor .. Dah tahu kan ? hehehe , ekceli teringin nak gi Kelantan .. Tp tade guider ..

    BalasPadam
  14. Study dekat KLEMU a.k.a KLMU. hahaa

    BalasPadam
  15. Salam bro Nicknashram..

    TiranaAduka blogger dari Negeri Selangor Darul Ehsan..


    *Bro tak de masalah Thanks lapangkan masa di back entry bro...real blogger do like that....nice bro....

    BalasPadam
  16. Saya dr kl..
    Setuju dgn en nick jadi bln 12 saya nak ke kelantan boleh la buat entri perkenalkan tmpt2 menarik kat kelantan yg patut saya lawati :D heee

    BalasPadam
  17. yakk ! nick nashram org kelate rupenye. supo la . sy pun blogger kelate jugok .

    BalasPadam
  18. assalamualaikum ...

    Asal Batu Pahat , Johor . Pastu study kat shah Alam , dok seri kembangan jap . La ni kat Batu Pahat teman ibu yang kian uzur ...

    BalasPadam
  19. ambo dr kelate :)
    same like u :P

    BalasPadam
  20. kami blogger picisan dr perak heheh...dr name dah tau mung klate laa

    BalasPadam
  21. betul2.. kita blogger panati timur

    BalasPadam
  22. Asal Kelantan study Kelantan dan terengganu kerja Kelantan. Cisss sangat tak berkembang

    BalasPadam
  23. asal perak cakap kedah belajar kt perak kerja kt perak haha asal perak :D

    BalasPadam
  24. Saya Sabahan blog, dari Sabah...

    BalasPadam
  25. aku dok cari pengomen dari kelate.

    aku dari besut bro.

    BalasPadam
  26. aku blogger selangor.. nak kata key ell pon buleh gak. ;D

    BalasPadam
  27. kedah dan xpasti lagi keja kat mana..hahaha

    BalasPadam
  28. ohh yeah.. leeza dari Kl. belajar Kl. sentiasa di kl. pernah sebulan belajar di perak... bandar sri iskandar.

    BalasPadam
  29. ohh , kelantan ke . ni johor mari , study at MRSM muadzam shah, Pahang :)

    BalasPadam
  30. djdanchef dari penang :-)

    by: djdanchef

    BalasPadam
  31. hi nik. sy berketurunan kelantan jg. tumpat. tp duduk kt KL dgn family n kerja di PJ Newtown..

    BalasPadam
  32. Salam Cikgu ,, tolong semak jawapan saya cikgu XD

    http://www.akumad.com/2012/11/cikgu-tanya-anda-blogger-dari-negeri.html

    BalasPadam
  33. hmm..nia je yg xde geng ne..from swk..huhu..tp stadi kat shah alam..

    BalasPadam
  34. saya asal johor, study kt klate sekarang ni keje kt johor...kira balik kg la.

    BalasPadam
  35. me from selangor
    mind to follow my new blog
    http://zeerrzli.blogspot.com

    BalasPadam
  36. Saya lahir di Penang, study di merata negeri kecuali over sea (hehe...) menetap dan bekerja di Kuala Lumpur

    BalasPadam
  37. Intan orang kedah, keja di kl..kawen org kl..heheh..tapi saya tetap anak kedah! Hehehe..belajar di uitm machang kelantan..haa…kira ada gak la Kelantan sikit gak..

    BalasPadam
  38. abg long asai perak....skrg duk lepak kat kelantan. Tpi la ni duk jaga sekolah kat kemaman, tganu.

    BalasPadam
  39. Mieya blogger dari Selangor. Nanti belajar di Penang :)

    BalasPadam
  40. lahir, makan, tido, baring kt kl..
    sumenya di kl.. hihi

    BalasPadam
  41. Nak tambah jgk...sy asal melaka, kerja kt Selangor.Tapi family sekarang kt Senawang, Nogori.Ade darah Kelantan cket sebab mak orang Kelantan.Hehe.Nak jugak tu. :)

    BalasPadam
  42. Sabahan blogger tapi bulih kecek kelate mugo ngaji kelate dulu.
    Gomo kelate gomo.

    :)

    BalasPadam
  43. o.O menarik nih.. hehe
    sue asal dari KL, besau kat KEDAH, study kat K.L ... bakal suami tak dapat dikesan.. ehh -.-''

    BalasPadam
  44. ambo blogger kelate jugok. study kat selangor :)

    BalasPadam
  45. sye lahir pahang, sek johor, pndah pahang blek. study kl.hahaha!! 1 rumah pulak budak kelate, so pndai mkn budu. haha

    BalasPadam
  46. slm...saya dari Ganu kiter..
    http://rahsiawindows.blogspot.com
    http://e-nai.blogspot.com

    BalasPadam
  47. klate kito...

    kerja dok p mari kelate - kl - singapore

    BalasPadam
  48. kite dari Ledang johor ....agak2 lau nak g gunung ledang tu ley gak kite tunjuk2 hihihi

    BalasPadam
  49. ramai blogger dari kelantan ni. aku sorang je ke dari sabah ni.. hehehehe

    BalasPadam
  50. Hani blogger dari Selangor, menetap di Selangor, belajar di Selangor.. huhu (alamk baru perasan *tak berkembang aku niy huhu)

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.