Berapa Banyak Blog Anda Terjah Sehari?


Orang kata nak tambah follower, nak dapat banyak komen, nak naikkan trafik dan nak jadi terkenal dalam dunia blogger ni, kena la banyak terjah dan blogwalking ke blog orang lain..dan istilah blogwalking ni memang tak asing la bagi mereka yang bergelar blogger. Yalah, tak kenal maka tak cinta kan :)

Bagi aku sendiri, dalam masa sehari tu, biasanya malam la, ada jugak la terjah lebih kurang dalam 20 blog. Sebab-sebab aku terjah blog orang lain :

- mereka yang komen kat blog aku akan terjah dan komen balik blog diorang. 
- blog yang menjadi feveret dalam bloglist aku.
- bila ada masa free banyak.
- bila internet laju..bukan macam siput.
- bila mood dan jiwa tak kacau.
- bila ada blogger buat entri yang menarik.
- bila time hujung minggu.
- bila tak boleh tidur malam.
- bila terlebih rajin..hehehe

SO, BERAPA BANYAK BLOG KORANG TERJAH DALAM MASA SEHARI?



Berapa Banyak Blog Anda Terjah Sehari? Berapa Banyak Blog Anda Terjah Sehari? Reviewed by Nick Nashram on 9:08:00 PTG Rating: 5

40 ulasan:

  1. biasanya aku terjah lebih 40blog....dan komen hampir semua...tgk rajin or x je...

    BalasPadam
  2. ikut dan ja..klo sempat..blog kau byk kali dh weh...HAHAH

    BalasPadam
  3. tak tetap. kalau free, lebih 20. hehe

    BalasPadam
  4. dalam sehari bole terjah 10 blog je. termasuk la blog ni . haha :D

    BalasPadam
  5. kena rajin komen la nampak nye nie! huhu

    BalasPadam
  6. depends.. bergantung pada faktor2 yang kau list down tu. (range 5 - 30 kot..)

    BalasPadam
  7. tak tentu lah..tapi lebih dari lima..hahaha

    BalasPadam
  8. tak sure lah berapa byk blog diterjah. tp mmg erjah bloglist dulu then pergi dasboard pula..

    BalasPadam
  9. kalau tajuk gempak dkt fb mesti terjah hehe

    BalasPadam
  10. sama lah kita bos.

    cuma lainya di terjahan je.

    BalasPadam
  11. not so sure.. apepon sy ni newbie kat blog neh. slamat bblog. sy pon ske terjah blog ni. byk info y sy dpt.

    BalasPadam
  12. zaman kegemilangan dahulu pernah terjah hampir 80 blog sehari hihi

    BalasPadam
  13. Aku sangat bergantung pada masa, akhir2 tahun mcm ni, sesak bebenor..

    BalasPadam
  14. tak tentu. kadang internet lambat.menguji kesabaran betul.

    BalasPadam
  15. Fie lebih kurang 30 blog sehari, kalau orang baru terjah dan drop comment di blog fie, fie akan terjah balik. Sebab rasa bersalah sangat. Hehe

    BalasPadam
  16. 50 je. selagi dorg berupdate.hahaha

    BalasPadam
  17. tak pasti....kalo bw biasa mungkin 20 ke atas...dipend dgn masa juga...ye la..dok rumah, pagi2 kemas, masak...

    tapi akan semangat tuk bw bila dalam 1 mint publish new entry terus masuk komen... ^_^

    traffic? tak penah amik peduli...sila jangan tak percaya k...sebab penah terbaca 1 entry blogger pasal trafik menurun..walhal masih 500 views ke atas..saya? paling banyak 200..kehkeh...

    BalasPadam
  18. bila ada masa kadang2 tak ingat nak kira, tapi bila tak ada kesempatan kadang2 sehari tak de langsung terjah

    BalasPadam
  19. banyak gak. dalam reading list, komen entry, cbox.hehe

    BalasPadam
  20. KY pun lebih kurang macam tu jugaklah...

    BalasPadam
  21. Byk gak dalam bloglist dan komen....

    BalasPadam
  22. terjah blog2 ensem n cun

    BalasPadam
  23. sudilah terjah ke blog saya :)... http://kakdell.blogspot.com/

    BalasPadam
  24. kalau x bz!! n blog nick nashram selalu la bukak klu da entry bawu..cewah..he3..

    BalasPadam
  25. banyak..tak terkire nih..hehehe
    nak jadi blogger glamer jgak..haha

    BalasPadam
  26. bnyak jugak - dpt info2222 menarik

    BalasPadam
  27. tak ingat.. yag penting lebih 20 blog.. hehheee

    BalasPadam
  28. banyak kot saya terjah setiapa hari..

    JOm baca perkongsian adik adam.

    http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/mhi-tv3.html

    BalasPadam
  29. ikut dan je :)
    tapi slalu terjah blog cegu la hahahaha

    BalasPadam
  30. tak tahulah terjah brape banyak .. Tengok mood & masa la ~

    BalasPadam
  31. kureng main terjah2 doh loni...xdea maso..sob sob..:(

    BalasPadam
  32. ikut mood. kalau rajin banyakllah. hehe

    BalasPadam
  33. 20 blog je..tu pun kalu xde keje..

    BalasPadam
  34. satu tips je bro ...kalau blogwalking secara konsisten insyaAllah blogger yang korang semua blogwalking tu jadi pembaca dan pengomen setia kat blog korang ... :D ..maka trafik pun meningkat

    BalasPadam
  35. @Syaifuddin Alias
    aku setuju dengan blogging secara konsisten tu..bila kita selalu terjah dan komen blog orang lain, diorang akan anggap kita ni sebagai follower setia blog diorang..so, diorang akan terjah balik.

    BalasPadam
  36. tengok masa kosong yang ade dan entry yang menarik perhatian...dan purata sehari rasanya 20 blog :)

    BalasPadam
  37. hmm kalau dlm sehari ada 2 jam boleh 20 lebih blogwalking.. tgk pada entri pjg atau tidak..

    slalu nya blogwalking blogger yg bg komen dulu then baru tgk bloglist fav sy.. lps tu cari 2 blog yang baru.. dulu tiap ari blogwalking skrg tgk kalo betul2 free baru blogwalking berjam2..

    BalasPadam
  38. kalau dulu lbih 50 sehari kdang smpai 100 pn ad..tpi dulu la..skang ni,jgn kata 10..5 pun pyah ..mood kelaut plus kelam kabut masa..hee

    BalasPadam
  39. biasanya lebih dari 20 blog... kalau anak2 tak kacau lebih dari 50 blog :D

    BalasPadam
  40. terjah bile ade mood....nak2 lak time line intenet laju......memang syok je kan nak terjah org... hehehehe

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.