Makan Maggi Pun Boleh Mati!


Mesti korang tergelak sorang-sorang..hehehe..masa kat u dulu, maggi ni makanan asasi yang paling nak makan setiap kali lapar. Pasal apa? Kalau ada je maggi kari dalam bilik even ada lauk sekalipun tetap masak maggi. Lebih-lebih lagi time poket kering, terpaksa la berjimat cermat makan maggi. Ada orang kata makan maggi ni otak jadi tak cerdik. Aku yang makan maggi ni ok je boleh masuk u boleh grad boleh kerja pakai keta takde masalah pun..haha


Tapi jangan la seminggu tu terus menerus jadikan maggi makanan harian. Orang kata jangan makan maggi dalam masa kurang 3 hari sebab dalam maggi tu ada bubuh bahan kimia macam dalam gambar di atas yang membolehkan maggi tu tak melekat antara satu sama lain.


Makan Maggi Pun Boleh Mati! Makan Maggi Pun Boleh Mati! Reviewed by Nick Nashram on 6:00:00 PTG Rating: 5

28 ulasan:

  1. tringat masa dok asrama dulu. haha.. kenangan beb.

    BalasPadam
  2. @Ahmad Zarif
    kat asrama dulu macam-macam jenis stok maggi ade kat bilik..hahah

    BalasPadam
  3. xboleh la xde maggi.. perut pun nak kena isi time2 tengah malam

    BalasPadam
  4. @Maisarah Azmi
    betul, nak keluar malam-malam pak gad tak bagi..makan maggi jugak la jawabnya.

    BalasPadam
  5. teringat time betul2 takde duit dulu. maggi jela.huhu

    sepenaraya.blogpsot.com

    BalasPadam
  6. Kat asrama masak meggi dlm baldi pun jd...hahah..

    BalasPadam
  7. @skulluv
    time takde duit maggi sepapan tu tiap-tiap hari makan..hahah

    BalasPadam
  8. ironinya,

    mula makan meggi bila start masuk U , masa zaman sekolah memang jarang arr makan meggi

    BalasPadam
  9. @enchikseseorang
    aku rasa sebab zaman sekolah tu dekat ngan rumah..bab makan ni takde masalah..time duk u selalu je lapar..nak makan pun kena bajet duit.

    BalasPadam
  10. Godaan Maggie sangat dahsyat time hujan-hujan. Kuala Terengganu dah nak mula, tiap2 hari hujan

    BalasPadam
  11. hahahha mungkin kena langgar lori masa ngah nak kutip maggi kat jalan,huhukhukhk...

    manggi jd peneman bila poikai,hahhaha

    BalasPadam
  12. he3, mkanan ruji..tpi skng ni klau nk mkan, mee tu celur dulu..then, buang air dia..lex air bawu..kurnng skit impak lilin dia tu..

    BalasPadam
  13. x suka mkn maggi.. masa kt ipg tak makan maggi pun sampai la satu malam x tahan sbb lapa gile babem n x nk kena gastrik. lepas tu sumpah x nk sentuh maggi lagi.

    BalasPadam
  14. heheh.
    pasal tak cerdik tu.
    ramai orang cakap macam tu.
    padahal, rasa macam takda kesan pon kat kecerdikan.
    kalo kesihatan, yes.

    tapi member aku pernah baca satu info menyatakan, bahaya meggi ni hanya konspirasi je.

    BalasPadam
  15. Banyak betul bahan2 dia letak dlm maggi ni o.O

    BalasPadam
  16. teringat plak housemate lama dulu hihihi... Bukan nak cakap besar tapi time stdy lu dia ni jaga abis pemakanan.. maggi mmg x makan la.. makan n minum pon semua HPA product.. cheida n mbe rembat je mana dan.. hahaha result kuar gempak je dr dia hihihi (dah ckap besar ni ups)
    benda ni x nmpk skrang effect dia.. nnt dah 30++ tahu la hahaha....

    BalasPadam
  17. Teringat dulu..kalau duit kat poket ehem..pergi bilik brader sebelah beli maggi!!

    BalasPadam
  18. Tahu tak fie suka sangat sangat makan maggi tak makan nasik takpe asal dapat makan maggi. Aduiiii.

    BalasPadam
  19. tp , CP makan megi bkn sebab kering tp memang fav , hehehe , tp bwt mase nih CP dah hentikan tabiat tuh , bkn elk pown kan ??

    BalasPadam
  20. tahun ni sampai hari ni , baru dua kali makan maggi ..haha

    BalasPadam
  21. hambooiii..mak..melampua la tu melawak pasai megi ;p

    BalasPadam
  22. sekarang mmg aktif mkn meggi..juadah utama budak asrama..T_T

    BalasPadam
  23. Kalau mkn maggi, maggi tu perlu direbus n airnya dibuang. Lepas tu baru didihkan air lain.

    BalasPadam
  24. tapiiiiiii maggie sedapppp.. haha kalau boleh perlu kurangkan.. dulu smggu asyik makan maggie lps tu kene migrain trok sgt.. menyesal

    BalasPadam
  25. makanan instant nie mmg tak bagus untuk kesihatan... sama ngan fast food... sekali sekala boleh la... kena jaga diri... sekarang ni macam2 penyakit...

    BalasPadam
  26. hahhahah pitammmmm T__T igt kan disebabkan mggi mati nya sengal punya emak hahha ;p

    BalasPadam
  27. Teringat mse blajar dlu.leh kata hari2 mkn.sebab sedap.
    Haha
    Blogwalking

    BalasPadam
  28. seminggu makan megi pagi petang siang malam masa belajar dulu. sebab nak jimat punye pasal.

    sudahnye memang pening kepala....memang terasa sangat lebih peningnye..mungkin sebab megi tu la..

    bila berenti makan, elok je kepala ni.

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.