Dapat Semula Status Glitterati Nuffnang

Setelah 2 hari akaun blog aku berstatus Non-Glitterati, akhirnya status Glitterati dah dapat balik. Senang sikit hati. Bukan sebab curang letak iklan pesaing nuffnang tapi rasanya sebab server kurang stabil sampaikan nuffnang bot tak dapat crawl ke blog. So, nuffnang anggap blog kita ni tak aktif la. Bila tanya, bukan aku sorang saja yang kena, blogger lain pun sama. Rasanya status akaun nuffnang diorang pun dah kembali kepada Glitterati jugak kot.

Kepada yang belum dapat status Glitterati, terus hantar tiket dekat nuffnang sampai la pihak diorang respon. Syarat nak dapatkan balik status tersebut ialah kena tiada pesaing dari nuffnang dalam blog kita seperti iklan Advertlets, Innity, ManggaAds kecuali Google ads. Mana-mana blog yang register dengan nuffnang kena aktif sekurang-kurangnya ada 1 visitor yang datang melawat sehari. Kalau takde visitor langsung nuffnang akan cop blog tu sebagai spam blog. So, rajin-rajin la update blog ye. 


 
Haha..sekarang penantian untuk mendapatkan CPUV aka Buffered Earning setelah sekian lamanya aku tak merasa buffered earning . Entah dapat atau tak. Harap-harap nuffnang sudi bagi, nak merasa jugak duit buffered earning ni..kekeke


P/S : Terima kasih kepada blogger fendy kerana sudi pilih blog aku sebagai 5 Blog Pilihan Minggu Ini. Korang nak blog korang tu dipromosikan jom terjah blog ini. Terima kasih jugak kepada blogger awieomar kerana pilih blog aku sebagai pencalonan untuk Anugerah Ekstravaganza 2012. Korang nak terpilih jugak jom terjah  blog ni. 

Entri lain yang anda mesti baca :  


Dapat Semula Status Glitterati Nuffnang Dapat Semula Status Glitterati Nuffnang Reviewed by Nick Nashram on 8:27:00 PG Rating: 5

20 ulasan:

  1. Tahniah sbb dpt balik status tu ;D
    dan sbb terpilih ^^

    BalasPadam
  2. terima kasih..baru lega sikit hati :)

    BalasPadam
  3. tahniah bro !ajar mad speaking omputeh leh :P

    BalasPadam
  4. mad : cara senang nak speaking omputeh kenala banyak tengok movie omputeh..tgk cara dia pronounce words camne..tak faham maksud bukak kamus. pastu practice la cakap sorang2 or practice ngan kwn :)

    BalasPadam
  5. Tahniah!!.. dapat balik status.. :)

    BalasPadam
  6. cik yuyu : alhamdulillah, dah dapat balik status tu :)

    BalasPadam
  7. nuff terlepas pandang tu :)

    BalasPadam
  8. dkna : nuff saje nak buat orang bagi nervous..hahah

    BalasPadam
  9. tahniah dpt balik status tu...hehe...n terima kasih ats link blog fendy..ngeh3

    BalasPadam
  10. fendy : no problem bro..sama-sama bagi backlink :)

    BalasPadam
  11. Tahniah Nick Nashram...sudi-sudilah jenguk entry blog saya :(

    BalasPadam
  12. bosan la aku tak pena dpt be

    BalasPadam
  13. xcurang pun kena benda yg same gak :(

    BalasPadam
  14. Tahniah sebab terpilih. Huhu. Btw bro nick, macam mana nak dapat BE tu ? Fie tak pernah dapat pun. yang dapat CPV je

    BalasPadam
  15. Sangat membantu thanks
    http://arilimpian.blogspot.com/

    BalasPadam
  16. tumpang tanya..kalau baru pasang nuffnang..berapa lama nk btukar dari non glitterati kepada glitterati?..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebenarnya mana-mana blogger yang baru apply atau pasang nuffnang, secara automatik berstatus glitterati..tapi pastikan takde iklan yg menjadi pesaing kepada nuffnang. Biasanya lepas pasang nuffnang, dalam masa 7 hari crawler akan detect la.

      Padam
  17. as salam, tumpang tanya macam mana nak tahu status kita glitterati atau tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang ni status glitterati dah takde lagi.

      Padam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.