Produk Kecantikan Yang Selamat Dan Berkesan Dengan Organichana : Produk 100% Homemade Dan Natural

Produk Kecantikan Yang Selamat Dan Berkesan Dengan Organichana : Produk 100% Homemade Dan NaturalPernah dengar tak berita yang mana kebanyakkannya wanita mengalami kulit yang rosak teruk selepas menggunakan produk kecantikan yang mengandungi bahan kimia? Wajah yang cantik bertukar menjadi hodoh dan berjerawat akibat penggunaan produk penjagaan wajah yang mengandungi bahan kimia yang berbahaya. Mesti pernah dengar kan?

Memang dah lumrah wanita nak jadi cantik...pantang dengar ada produk kecantikan yang berkesan seawal 3 hari, mesti dia nak beli. 
Kebanyakkan produk kosmetik dibuat daripada bahan kimia kerana memberi kesan yang cepat kepada pengguna. Tetapi elok ke untuk kesihatan? So, dinasihatkan kepada wanita yang nak cantik diluar sana tu, bertukarlah kepada produk yang selamat dan terjamin keberkesanannya. Pilih produk yang berasaskan bahan semulajadi. Apabila bahan semulajadi digunakan, kulit kita pun akan dapat nutrisi yang diperlukan untuk menjadi lebih sihat dan cantik.

PRODUK KECANTIKAN YANG SELAMAT DAN BERKESAN DENGAN ORGANICHANA : PRODUK 100% HOMAMADE DAN NATURAL

Apa kata, mulai daripada hari ni, wanita yang diluar sana tu cuba produk kecantikan dan rawatan kulit organic keluaran Organichana. Yang menariknya, produk kecantikan keluaran Organichana ini merupakan produk homemade, handblended, handcrafted, di adun di rumah hanya menggunakan bahan-bahan natural dan organik yang berkualiti yang diimport di U.S dan ada dari Malaysia sendiri. Paling penting, ianya adalah produk kecantikan yang tiada bahan kimia.

Antara produk kecantikan keluaran Organichana yang wajib dimiliki oleh wanita

Dikeluarkan sejak oktober 2014, kini sudah 2 tahun di pasaran, dan mempunyai lebih 30 orang ejen/stokis sah di seluruh Malaysia, Singapore dan Brunei. Organichana mengeluarkan produk secara batch, dalam kuantiti yang terkawal untuk memastikan produk sentiasa dalam kualiti yang baik. Produk diformulasi dan dihasilkan sendiri, tiada lemak haiwan, halal, tiada kimia berbahaya dan hanya mengunakan minyak-minyak tumbuhan, butter, herba. Kini, Organichana mempunyai 2 Outlet Store Di Dataran Sunway Kota Damansara dan Alam Avenue 1,Shah Alam. (Boleh Whatsapp untuk dapatkan lokasi melalui Waze)

PRODUK KECANTIKAN  KELUARAN ORGANICHANA

Cinnamon Sauda Soap..sabun untuk mereka yangada jerawat aktif, berminyak, kadang-kadang sunburn, gatal dan eczema.

Sesiapa yang ada masalah jerawat membiak dengan aktifnya, kulit muka berminyak,sunburn, gatal dan eczema, cuba guna sabun ni. Melalui produk sabun organik ni, jerawat mulai kering dan bekas nanah menipis dalam masa seminggu.  Sebenarnya, ada bermacam-macam produk sabun yang dihasilkan oleh Organichana seperti Charcoal Soap, Wonderclay Soap,Coffee Soap, Organichana Scar Soap dan banyak lagi. Sabun-sabun ni dihasilkan melalui teknik "COLD PROCESS" iaitu ianya perlu melalui fasa ‘curing’ sebelum benar-benar selamat dipakai untuk kulit. Untuk pengetahuan korang, sabun homemade kandungan gliserinnya adalah jauh lebih tinggi dan asli tidak sama dengan sabun yang dihasilkan secara mass production dimana kandungan gliserin di asingkan untuk dijual secara berasingan, Tiada SLS, SLES (Agen buih yang mengeringkan kulit)–Sabun Lavendar

Firming Eyecream untuk merengsakan mata yang letih

Kawasan mata kita ni lembut, halus dan sangat sensitif. Tak nak la lepas bangun tidur ada kesan lebam bawah mata. Sebab tu ada KRIM MATA khas untuk mata yang mana 100% homemade. So, fungsi FIRMING EYECREAM ni bertindak dalam mengurangkan kesan lebam bawah mata, menghilangkan lingkaran mata letih, mata kedut dan pada masa yang sama memperbaiki dan menghasilkan kolegen baru di sekeliling mata. Diperbuat dari minyak tumbuhan dan pati pekat tumbuhan.

Bibir merekah bila pakai lipstick? Guna set lengkap bibir ni

Siapa yang ada masalah bibir merekah bila guna lipstick? Bila apply je lipssctik, warna lipstick tak sekata, pastu bibir kering agak merekah. Pastu tangan jadi gatal duk kopek kulit mati kat bibir tu...akibatnye bibir luka. Bukan kulit muka je kita kena jaga tau, kulit bibir pun sama. Apatah kulit bibir lagi nipis dari wajah! Jangan tak amek port pulak ye..tak kisah janji muka putih peloles cam cermin, akibatnye bibir jadi gelap, lebam sangat ,pakai lipstick pun jadi tak menarik. 

Untuk elak perkara diatas terjadi, korang perlu guna SET LENGKAP BIBIR ni yang mengandungi lipbalm dan moist lipscrub. Set lengkap bibir ni penting tau sebab ianya melembap dan melindungi bibir dari bahan kimia yang terkandung dalam lipstick. Sesuai sangat untuk wanita yang mempunyai kulit bibir terlalu kering, merekah, lebam dan hitam. Diperbuat dari bahan semulajadi yang tidak akan mengeringkan kulit. Haish...rugi kulit wajah wow! tapi bibir tak wow. 

Bonita Liptint, pengganti lipstick dan blusher untuk bibir lebih cantik dan seksi

Bonita Liptint khas untuk wanita yang inginkan bibir merah , sihat, licin tanpa penggunaan bahan kimia, di perbuat dari organic alovera, vitamin E , Safflower Oil dan lain-lain bagi mengekalkan bibir sentiasa sihat remaja. Apa yang bestnye liptint ni, ianya adalah produk organic yang selamat untuk bibir kulit, tak menghitamkan, tak ada kimia, tak mengeringkan. Yang penting boleh dibawa solat. 

Guna macam lipstick biasa. Untuk mendapatkan bibir yang lembut dan tidak merekah, digalakkan guna set lengkap bibir di atas iaitu lipbalm dan moist lipscrub. Untuk pipi ...dot dot kan Bonita liptint dan layangkan cepat-cepat sebelum kering, untuk mendapatkan warna sekata dan affect glowing.

Skin Repair Cream, sesuai untuk pelembap dan krim muka

Skin Repair Cream dihasilkan dari minyak-minyak tumbuhan dan pati bunga untuk melewatkan tanda-tanda penuaan, mengurangkan jerawat aktif dan bertindak sebagai pelembap yang boleh digunakan siang dan malam. Kini, Skin Repair Cream organichana hadir dalam packaging baru yang lebih mudah digunakan dan bersaiz kecil. Muka yang kena sunburn pun boleh pakai tau.

Make-up remover digunakan untuk menghilangkan warna-warna kosmetik seperti eyeshadow dan eyeliner.over 

Banyak orang tak pandang kepentingan Makeup Remover ni. Diorang ingat yang dengan pencuci muka je boleh menanggalkan alat solek,bedak serta membersihkan kotoran dan habuk yang melekat ada permukaan kulit. Camne jerawat tak singgah dengan bebasnya kalau muka tak bersih.

Kalau kulit korang sensitif, sebaiknya gunakan remover yang berasaskan micellar water. Goncang dulu make-up remover sebelum digunakan, sebab make-up remover adalah berasaskan air yang tak boleh bercampur dengan minyak pembersih. Untuk area mata, seelok-eloknya gunakan remover yang biasa digunakan untuk kulit sensitif. Organic remover diformulasikan tidak berminyak  dan mudah resap boleh digunakan di mata dan tempat sensitif untuk elakkan iritasi kulit sensitif yg mengandungi bahan anti iritasi. 

PRODUK PENJAGAAN KHUSUS UNTUK BAYI KELUARAN ORGANICHANA

Produk organic The Rubbalm, dirumus khas untuk bayi

Organichana juga mengeluarkan produk penjagaan khusus untuk bayi iaitu The Rubbalm.

Kelebihan The Rubbalm :

  • Kulit eczema dan kulit yang sensitif dengan steroid cream.
  • Baby rasa nyaman je pakai.
  • Bagus untuk elakan gigitan nyamuk, serangga.
  • Mengelakkan kembung perut, anak sangat jarang diserang kembung perut.
  • Gabungan pati essential oil dalam kuantiti terkawal untuk kegunaan bayi & kanak-kanak, rasa berangin sangat bila pakai.
  • Pening loya, elok sapu.
  • Melembut dan melembapkan kulit.
  • Mengurangkan migrin.
  • Sesuai untuk ibu mengandung yang ingin mengurangkan strechmark di paha.

TESTIMONI NO-RASHES CREAM DAN THE RUBBALM


Feedback dari customer. Anak ada ruam muka. Kini hilang selepas guna produk No Rashes Cream



Testimoni customer, Balik jalan. Tengok anak kena gigit nyamuk kat pipi..Balik lepas mandikan anak cepat-cepat terus sapu The Rubbalm , alhamdulilah 15 minit, merah gigitan nyamuk makin kurang.

PRODUK LOTUS MOLE CREAM UNTUK MENGHILANGKAN TAHI LALAT, KETUAT, KUTIL, ISI TERLEBIH DAN BIJI KOLESTROL 

Lotus Mole Cream, sejenis krim tradisional untuk mengurangkan tahi lalat , ketuat, biji kolestrol, kutil dan isi terlebih

Selain daripada itu, Organichana juga turut mengeluarkan Krim Lotus Mole Cream yang boleh menghilangkan tahi lalat, ketuat, kutil, isi terlebih dan biji kolestrol (oil seed).

Set lengkap Lotus Mole cream Set Anti Parut yang mengandungi :
  • Lotus Mole Cream 10gram (Untuk menghilangkan masalah tahi lalat yang tidak diingini, ketuat, biji kolestrol dan kutil) Pemakaian hanya 2 kali sahaja.
  • Anti Scar Cream 3gram (Dipakai setelah kuping tertanggal bertindak bagi mengurangkan parut).
  • Sabun Anti Parut 50gram (Dipakai selama 2 minit kemudian bilas)

HARGA PROMOSI RM99 TERMASUK POS!!

TESTIMONI BIJI KOLESTROL AREA MATA

Ada yang nak tunang? nak nikah? tapi biji kolestrol penuh kat muka? Tunggu apa lagi, order sekarang Lotus Mole Cream

TESTIMONI BIJI KETUAT DEGIL

Ketuat yang tak dirawat akan semakin banyak dan merebak  Tapi jangan risau. Lotus Mole Cream kan ada.

TESTIMONI TAHI LALAT

Tak perlu laser, tak perlu bayaran mahal. Dengan Lotus Mole Cream anda mampu menghilangkan tahi lalat, ketuat, biji kolestrol.



RANGKAIAN PRODUK HOMEMADE ORGANICHANA 

Produk penjagaan khas untuk kulit mata :

  • Firming Eyecream 
Produk penjagaan bibir  :
  • Homemade Lipbalm 
  • Moist Lipscrub 
  • Bonita Liptint 
Produk penjagaan bayi dan kanak-kanak :
  • The RubBalm 
  • No-Rashes Cream 
Produk penjagan rambut yang botak dan kerap gugur :
  • Aurora Oil 
  • Aurora Herbal 
Produk penjagaan kulit :
  • ALO.essence (3in one toner, mist and serum) 
  • OLGA Treatment Cream (Krim Siang) 
  • Repair Cream (Krim Malam) 
  • Detox goatsmilk Soap (Sensitif, normal dan kering) 
  • Cinnamon Sauda soap (Jerawat, ruam, berminyak) 
  • Sugarhana Coffee Scrub (Skrub muka dan badan) 
  • Organic Scrubmask (Scrub Muka) 
Set menghilangkan masalah tahi lalat yang tidak diingini, ketuat, biji kolestrol dan kutil :
  • Lotus Mole Cream 
  • Anti Scar Cream 
  • Sabun Anti Parut 
  • Organic Makeup Remover 

CARA PEMBELIAN PRODUK ORGANICHANA

Untuk pembelian produk keluaran Organichana, boleh ke

Website
Produk Kecantikan Yang Selamat Dan Berkesan Dengan Organichana : Produk 100% Homemade Dan Natural Produk Kecantikan Yang Selamat Dan Berkesan Dengan Organichana : Produk 100% Homemade Dan Natural Reviewed by Nick Nashram on 15:14:00 Rating: 5

2 comments:

  1. Menarik, macam-macam produk sekarang sampai tak tahu nak pilih yang mana satu. ;)

    ReplyDelete
  2. MESTI RAMAI YG SUKA PRODUK KSHTAN TERBAIK DGN HARGA MENARIK

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.