Cara Mudah Download Mediafire Movie Dengan Bit Comet

Cara Mudah Download Mediafire Movie Dengan Bit Comet l Disebabkan artikel ini 3 Websites / Laman Web Untuk Download English Movies Percuma ramai yang tanya tentang cara-cara untuk download movie. Ada yang tanya melalui email dan Whatsapp tunjuk ajar diorang macam mana cara untuk download movie ni. Jadi, untuk memenuhi permintaan korang, aku dah sediakan satu tutorial yang lengkap cara untuk download movie mediafire dengan mudah. Setakat ni, hampir 2000 filem aku dah download. 

Nak movie boleh pm ye :)

CARA MUDAH DOWNLOAD MOVIE MEDIAFIRE DENGAN BIT COMET DOWNLOADER

1. Untuk download movie dari mediafire dengan mudah, korang perlu install 2 aplikasi ini terlebih dahulu, iaitu Comet Bird browser dan Bit Comet downloader. Nak install boleh download disini Comet Bird browser dan Bit Comet downloader . 

2. Bit Comet browser boleh install macam biasa. Tapi Bit Comet downloader tu, bila dah siap install akan keluar paparan seperti di bawah. Dan korang kena klik pada button sign up (daftar) seperti di dalam gambar. 

Klik pada button sign up pada sebelah kiri,seperti dalam gambar

3. Bila tekan pada button sign up, korang akan dibawa ke satu halaman di mana korang dikehendaki memasukkan butiran yang diperlukan seperti di dalam gambar di bawah. Kalau korang tak nak daftar pun takpa. Cuma bila korang dah daftar dan sign in dalam Bit Comet Downloader tu...setiap kali korang download movie, korang akan diberikan macam pangkat la, lebih tinggi pangkat korang, lebih laju speed untuk download movie nanti.

Sign Up dengan masukkan maklumat yang dinyatakan diatas..percuma jer!

4. Seterusnya pergi ke website 300mbfilms.Com untuk download movie yang korang nak. Pastikan korang bukak website di atas tu melalui Comet Bird browser yang korang dah install dalam step pertama tadi. Apa yang menarik tentang website 300mbfilms.Com, kebanyakkan movie adalah bersaiz kecil tetapi movie clear giler. Dalam website ini bukan terhad pada movie sahaja,drama bersiri dan anime pun ada sekali. Semua movie dan drama bersiri English la, yang movie melayu takde. Filem hindi, korea dan cina pun ada jugak.

Ni la laman web yang aku selalu download movies

5. Pilih movie mana yang korang nak dan klik pada tajuk movie. Seterusnya, korang akan dibawa ke halaman movie tersebut. Korang mestilah scroll down halaman tu sampai ke bawah dan akan jumpa perkataan CLICK HERE TO Get links. Pilih yang kedua. Contoh seperti di bawah.

Link untuk download movie

6. Bila dah klik pada link tu, korang akan ke halaman seperti gambar dibawah. Kalau ada iklan Adf.ly tu, korang klik Continue sehingga dibawa ke page tersebut . Untuk masuk ke page dibawah tu ada password yang korang kena masukkan. Passwordnya ialah 300mbfilms Dah masuk halaman ni, ada pelbagai jenis link yang disediakan untuk download movie. Bagi aku, lebih suka pilih link ZS (Zippy Share) dan MU berbanding link lain. So, klik mana-mana link yang korang nak tu.

Link ZS dan MU lebih mudah download. Jangan lupa download semua part yang diberikan. Kalau ada 5 part, download kesemuanya

7.  Katakanlah korang pilih link ZS atau MU. Klik pada part 1 dan korang akan dibawa ke halaman download file tersebut. Kalau keluar iklan Linkshrink, korang klik je Continue sehinggalah korang dibawa ke halaman untuk download file tersebut. Cuma rasa sedikit annoying bila iklan pop up dari Linkshrink banyak keluar. Tapi jangan risau, ada caranya tak nak bagi rasa annoying dengan iklan pop up ni. Baca cara dibawah.

Cara nak elak keluar iklan pop up semasa klik file untuk download

Caranya mudah sahaja. Untuk elakkan iklan pop up keluar, korang pergi ke mana-mana link yang korang nak dan pada part 1 dan part yang seterusnya, klik kanan dan akan keluar paparan seperti diatas. Pastikan korang pilih Copy Link Location. Kemudian buka new tab dan paste link yang korang copy tadi. 

Contoh: http://linkshrink.net/zmXz=http://www68.zippyshare.com/v/JIaTexMe/file.html . Korang buang link iklan yang bertanda kuning dan tekan enter. Jadi, akan direct ke page untuk download movie tu tanpa melalui page yang ada iklan. Contoh korang boleh tengok gambar di bawah.


Pastikan korang download semua part yang diberikan. Langkah sama macam di atas.

8. Bila korang dah siap buat step 7 yang di atas tu, korang akan dibawa ke halaman seperti dibawah ini (jika korang pilih Link ZS). Kat sinilah korang akan download file bagi setiap part. Tekan je Download Now dan akan keluar satu paparan seperti dibawah. Selepas tu, pilih Download This File With Bit Comet dan klik Ok.


9. Bila dah klik Ok,korang akan dibawa ke Bit Comet Downloader yang korang install sebelum ni. Pastikan ada tulis Resume Supported pada paparan seperti dibawah dan klik Download Now. Bila dah siap download semua part, klik pada file tersebut untuk extract movie. 

File yang dah siap download akan ada bunyi "ting". Kalau movie tu ada 5 parts, download ke semuanya.

Dibawah ni adalah antara movie yang dah di download. Separuh burn dalam cd,separuh ada dalam laptop dan separuh lagi simpan dalam external hardisk 2TB. Tak perlu pergi pawagam nak tengok movie, semua ada dalam simpanan. Boleh bukak wayang kat rumah ni..hehe

Antara movies yang terbaru ada dalam koleksi aku..dalam external hardisk hampir 1000 movies.

So, mana-mana yang berminat nak download movies tu, bolehlah ikut tutorial yang disediakan kat atas. Tak faham boleh tanya ye.Selamat mendownload :)

Cara Mudah Download Mediafire Movie Dengan Bit Comet Cara Mudah Download Mediafire Movie Dengan Bit Comet Reviewed by Nick Nashram on 18:21:00 Rating: 5

3 comments:

  1. MINAT MENDOWNLOAD TUTORIAL KENA BACA DGN TELITI

    ReplyDelete
  2. tq nik. nak pinjam hardisk boleh? nak sedut movie. banyak tuu 1000 movie..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.