Halal Speed Dating.Com : Website Untuk Mereka Yang Mencari Jodoh

Halal Speed Dating.Com : Website Untuk Mereka Yang Mencari Jodoh l Jodoh semua orang memang sudah ditentukan oleh Allah. Tapi tak bermaksud kita duk goyang kaki je kat rumah tunggu jodoh datang. Yang dah berjumpa jodoh tu, alhamdulillah. Yang masih tercari-cari tu, agak-agaknya nak cari kat mana ye...hurmm

Apa kata yang masih single tu pergi cari jodoh melalui website Halal Speed Dating.com. Untuk makluman, Halal Speed Dating.com merupakan sebuah platform mencari jodoh melalui taaruf yang mengalakkan orang cari pasangan dengan cara yang betul. Tapi jangan salah faham pulak ye. Halal Speed Dating.com berbeza dari laman web cari jodoh yang lain. Dating kat sini bukan bermaksud lepas daftar dengan website ini, dapat nombor pasangan dan terus boleh keluar dating sambil pengang tangan. Ada syarat-syarat tertentu yang perlu dipatuhi mengikut hukum syariah. Lebih kurang sama cara untuk merisik.


KENAPA DIPANGGIL HALAL SPEED DATING?


We call it Halal because we conduct only in a permissible manner. If it was not permissible, we won’t be doing it. So no haram stuff going on at our event. No booze, no flirting, no touching, No gedik-gedik. etc. We don’t even allow candidates to exchange contact details. Guardian participation in matchmaking process is key for Halal Speed Dating. It is compulsory for women candidates to be chaperoned by their Wali or family members to avoid fitnah. We tried to call it High Speed Taaruf but people don’t understand it. Calling it Halal Speed Dating is easy for people to understand and practice matchmaking in a syariah compliant environment, InsyaAllah.

PENGASAS LAMAN WEB HALAL SPEED DATING. COM


Halal Speed Dating is set-up and run by a group of social activist and friends that got married in a syariah compliant manner. They did not date their future spouse. The male suitor approached the woman’s father to discuss marriage and seek permission to get married like proper Gentlemen. When you marry a Gentleman, he will treat you like a Queen and she will treat him like a Khalifah.

CARA UNTUK DAFTAR DENGAN HALAL SPEED DATING. COM

Bagi mereka yang masih lagi tercari-cari jodoh dan sampai sekarang tak jumpa lagi, korang digalakkan untuk mendaftar dengan laman web ini. Tuah ayam nampak di kaki, jodoh korang mungkin ada di laman web ini..siapa tahu kan? Pendaftaran adalah percuma.


Step 1: You register in the Profile form here : http://halalspeeddating.com/register/

Step 2: We will send you a Thank You email to acknowledge your registration.

Step 3: We will review your Profile for the matchmaking process.

Step 4: We will send you an email for the Matchmaking Event Invitation with payment information. Online payment is preferred. Walk-in candidates will be charged more. This is to ensure that people register and pay early in order to provide ample time for us to match the Candidates’ profile.

Step 5: You accept and confirm your invitation by making Payment. Send us the proof of payment. Making payment is confirmation that you will be coming to the event. We will email you the Matchmaking Event Invitation when there are sufficient number of potential candidates for you.

Kalau ada sebarang soalan dan pertanyaan tentang Halal Speed Dating ini, korang boleh tanya di sini http://halalspeeddating.com/faqs/. Beberapa contoh soalan yang selalu ditanya turut dipaparkan disini. So, tunggu apa lagi, cepat cari pemilik sebelah hati korang disini. Hanya yang single sahaja ye, bukan untuk yang nak berbini dua :)
Halal Speed Dating.Com : Website Untuk Mereka Yang Mencari Jodoh Halal Speed Dating.Com : Website Untuk Mereka Yang Mencari Jodoh Reviewed by Nick Nashram on 11:52:00 Rating: 5

6 comments:

  1. Kalau masih tercari-cari eloklah cuba nasib di sini...jodoh tu Allah tentukannya tapi harus ada usaha juga kan...

    ReplyDelete
  2. jgn sampai saya jumpa nama abang dalam website ni ye.. tu pun kalau abang masih nak balik kelantan dengan selamat. i love u abg. i miss u abg. cepatla balik. :)

    ReplyDelete
  3. kpd yg bujang/janda/duda boleh la cuba. Yg dah berumahtangga tu jgn la berani nak cuba nasib plak! Nanti kena tdo di tangga malam ni.

    ReplyDelete
  4. erm..hehehe.malu tapi mahu ni..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.