Takut Nak Luahkan Perasaan?

 Situasi yang semua orang pernah rasa :

" Sebenarnya, saya dah lama suka awak,cuma tak berani nak cakap,takut awak tolak saya.." T_T

Malu tahap gaban ke nak luahkan perasaan cinta kau tu pada orang yang kau suka atau kau ni sebenarnya penakut...

Ceh, kau memang penakut !
 
Siapa yang penakut ni huh?
 
Kau la ! Kau yang tengah baca entri ni dan masih single. Sebab kau tak berani nak luahkan perasaan kau tu. Memang ramai yang penakut, hingga la orang tu diambil orang lain, baru nak nyesal tak sudah.
 
Kenapa perlu takut untuk meluahkan perasaan?

Ohhh...sebab takut kena reject eh?

Kalau dah suka jangan disimpan dalam hati. Luah je perasaan tu sebab, nak tak nak memang kena luahkan jugak. Kalau tak bagitahu, macam mana dia nak tahu. Soal kena reject tu tolak tepi dulu, yang penting apa yang terbuku hati dalam hati kau tu dah diluahkan. Makin lama simpan dalam hati, makin membengkak perasaan tu.


LEBIH BAIK KENA REJECT DARI MENYESAL

Biasalah tu kalau kena reject. Sekurang-kurangnya bila kau luahkan, dia tahu yang kau tu ada simpan perasaan padanya. Kalau orang yang kau suka tu reject, luahkan pada orang lain pulak. Takkan la setiap kali luah tak kena sasaran.
 
Tapi kan, kalau kau takut sangat untuk luahkan apa yang terpendam dalam hati tu, sekurang-kurangnya bagi la apa-apa hint kat dia ,biar dia tahu yang kau sebenarnya ada hati nak usha dia.

Tak perlu takut, tak perlu malu bila meluah perasaan ni. Kalau ada rezeki, dia mungkin jodoh kau. Kalau dia tolak, mungkin kau tak sesuai untuk dia atau dia yang buta untuk menilai antara kaca dan permata.


A boy proposed to a girl, she rejected. He was not sad. His friends asked him, Why he didn't feel sad? 
 
Boy: why should i be sad? I have lost someone who didn't love me, But she's lost someone who loved her. 
 
So, good luck pada mereka yang bakal nak meluahkan perasaan tu :)

Takut Nak Luahkan Perasaan? Takut Nak Luahkan Perasaan? Reviewed by Nick Nashram on 10:42:00 Rating: 5

7 comments:

  1. wahhh pepagi dah kongsi motivasi cinta..kuikuikui ...Nick Nashram ni bilo nok kawen ? :D

    ReplyDelete
  2. wah bagus entry ni untuk orang single mcm aku haha

    ReplyDelete
  3. berguru ilmu cinta dgn cikgu ni gerenti xnyesal..gurau jer cikgu..

    ReplyDelete
  4. Sme tempat kije..takot nk luah..kalo luah pas2 kne rijek msti lge malu..sbb ari2 akan ngadap muke die..bg pndpt sket.... ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih baik luahkan daripada duk tertunggu2..bayangkan kalau dia yg sebenarnya duk tunggu kita yg luahkan dulu..tapi sebab kita malu nak cakap akhirnya org lain yg usha dia plk..melepas..kalau malu nak luah face to face,cakap je melalui whatsapp..kalau dia tolak,tak perlu buang masa dan wang utk usha dia..jodoh anda bkn dia,jodoh anda diluar sana.

      Delete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.