Kenapa Jarang Update Blog?


Agak-agak berapa lama masa korang tak update blog?  Seminggu, sebulan, atau setahun? Biasanya blogger yang jarang update blog atau tak update blog langsung, jawapannya ada kat bawah ni.

Jawapan kenapa jarang update blog : 

1. Sibuk dengan kerja sehingga otak pun dah beku.
2. Takde idea langsung nak tulis.

3. Terlalu banyak idea sampai tak tahu nak pilih mana satu.
4. Mood dan jiwa kacau.
5. Sakit gigi, pening kepala atau demam.
6. Tak cukup tidur.
7. Time period ( blogger perempuan ).
8. Tahap kemalasan yang melampau.

9. Kurang motivasi nak update sebab takde awek/pakwe.
10. Baru lepas gaduh dengan awek/pakwe.
11. Trafik blog yang rendah.
12. Line internet terlalu slow.
13. Balik kampung bercuti.
14. Blog kena hacked.
15. Earning blog sikit sangat.
16. Mungkin dah meninggal dunia (inna lillahi wa inna ilaihi raji'un)


 
So kalau ada orang tanya kenapa tak ada post terbaru, sila pilih jawapan yang berkenan di atas. Terima kasih. 
 
Kenapa Jarang Update Blog? Kenapa Jarang Update Blog? Reviewed by Nick Nashram on 14:07:00 Rating: 5

5 comments:

  1. huaaaa jawapan saya NO.1...huahuahua

    ReplyDelete
  2. kak kalau bercuti kemana-mana atau tiba-tiba sakit perut mmg xupdate blog...idea nk update tu ada tapi nak menaip maleh...

    ReplyDelete
  3. . Terlalu banyak idea sampai tak tahu nak pilih mana satu.

    kah kah kah kah

    ReplyDelete
  4. kalau akak 1,2,3,4 & 8.. hahaha..
    makin menjadi2 tahap kemalasan...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.