5 Kelebihan Kalau Memilih Untuk Hidup Single

Kalau korang dah lama hidup membujang, mungkin korang rasa hidup single ni lebih selesa kan kan kan...cepat ngaku! Tak kisah la sama ada lelaki atau perempuan, lebih-lebih lagi kalau dah ada kerja dan bergaji.

Hidup single ni sebenarnya ada kelebihan dan kekurangan

Antara kelebihan utama sekiranya korang memilih untuk hidup single ialah : 

5 KELEBIHAN KALAU MEMILIH UNTUK HIDUP SINGLE

DAPAT BERJIMAT
 
Dari segi soal kewangan, kehidupan single adalah lebih menjimatkan. Korang tak perlu membazir duit beli top up untuk bergayut tiap-tiap malam, tak perlu beli hadiah, tak perlu belanja makan etc. Cuma perlu memperuntukkan wang hanya untuk diri korang sahaja. Apabila korang memilih untuk berpasangan, pasti akan lebih banyak wang yang perlu dibelanjakan. Takkan lah keluar dating, korang nak suruh dia yang bayar. Tak gentleman la bro. -,-

BEBAS BERKAWAN
 
Apabila korang single, korang sebenarnya bebas untuk berkawan dengan sesiapa sahaja. Tak ada sorang pun yang akan cemburu dengan siapa korang nak berkawan terutamanya apabila berlainan jantina. Berbeza pulak sekiranya korang dah ada pasangan. Masa untuk lepak bersama kawan memang sedikit terbatas. Komitmen lebih banyak pada keluarga.



BEBAS UNTUK BUAT APA SAHAJA
 
Dalam hidup ni, banyak perkara yang korang nak buat kan? Untuk memudahkan korang melakukan apa sahaja yang korang nak tu tanpa dikawal oleh sesiapa, memilih kehidupan yang single adalah lebih baik sebab korang tak perlu jaga perasaan pasangan dalam melakukan sesuatu perkara dan hanya fokus terhadap perkara yang korang nak buat tu sahaja.

TAK PERLU JAGA HATI
 
Menjaga dua hati yang berlainan lebih sukar berbanding menjaga satu hati. Pasti akan wujud pelbagai masalah yang akan merunsingkan korang.
Yalah, bila couple, kena la jaga hati si dia dengan call dia setiap masa, text dia selalu, macam-macam lagi lah. Dengan memilih kehidupan yang single, sudah pasti masalah akan berkurangan kerana korang hanya perlu memikirkan mengenai diri korang sahaja.

KURANG TANGGUNGJAWAB 

Kalau memilih untuk hidup single, tanggungjawab hanya diperuntukkan pada mak ayah sahaja. Bila dah berpasangan, tanggngjawab tu jadi lebih berat terutamanya bagi lelaki. Lagipun hidup single ni kurang dosa. Takde orang nak text, takde orang nak call, takde orang nak ajak dating..duduk rumah enjoy the silence..krik..krik..krik.

Tips ni untuk mereka yang masih single sahaja ok !

5 Kelebihan Kalau Memilih Untuk Hidup Single 5 Kelebihan Kalau Memilih Untuk Hidup Single Reviewed by Nick Nashram on 16:13:00 Rating: 5

7 comments:

  1. tanggungjawab untuk mak dan ayah tu besar juga :)

    ReplyDelete
  2. kalau da kahwin jgn cuba2 nak pura2 single hehe :D

    ReplyDelete
  3. baek n sangatlah betul..hehe..

    ReplyDelete
  4. single pandai bawa diri okl jer..,xsusahkan sesiapa.

    ReplyDelete
  5. single atau hidup berumahtangga pasti ada tanggung jawab yang perlu di laksanakan kan Nick :)

    ReplyDelete
  6. tapi sampai bila mahu single kan.. :-)

    ReplyDelete
  7. bak kata Sona One - "Sunyiku hanya Tuhan tahu" .

    ;)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.