Jangan Asyik Main Gajet Masa Raya



Raya sekarang dah tak macam dulu.

Dulu kat kampung berdentam dentum dengar bunyi meriam buluh.


Sekarang kalau suruh budak-budak cari buluh untuk buat meriam pun diorang tak tahu.Tumpuan kepada games dan internet.


Lebih teruk lagi, masa raya tak kenal saudara mara..bila ditanya facebook kan ada.

Facebook tak sama dengan jumpa in person.. takkan nak berinteraksi dalam facebook je.


Kadang-kadang ada yang tak nak bergaul dengan saudara mara yang datang beraya sebab nak main games je memanjang.

Kesian dekat kuih muih, terhidang gitu je tanpa dijamah.

Buat syarat la pulak, nak duit raya gajet letak tepi, internet kena off. Tabiat budak-budak zaman sekarang. Ehh, rasanya yang tua pun sama kot..cepat mengaku :)
Jangan Asyik Main Gajet Masa Raya Jangan Asyik Main Gajet Masa Raya Reviewed by Nick Nashram on 10:45:00 Rating: 5

7 comments:

  1. betul la... lani kuih raya xpandang wifi je yg dipandang nye

    ReplyDelete
  2. hari raya hari interaksi keluarga dan saudaramara tapi nampak anak2 dikampung tiada lagi habbit leka mengadap gajet2 ni...seronok pula tengok mrk berduyun-beraya mengutip duit raya..

    ReplyDelete
  3. teringat raya tahun lpas...anak anak sepupu datang, yang ditanya buka khabar, tapi password wifi

    ReplyDelete
  4. setuju.. bukan budak2 sahaja malah org dewasa pun asyik leka dengan gajet-gajet ni

    ReplyDelete
  5. sama. samlah kita mengubahnya tahun ini

    ReplyDelete
  6. Nowadays, bkn budak je bapak budak pun dah byk yg layan gadget dari layan orang lol, tp klu dgn gadget ni mampu membuatkan diorang ni jadi behave time berkunjung umah sedara rasanya ok kot..

    P/s: Selamat Hari Ghaye buat sedaghe Nick & Isteri in advance :)





    ReplyDelete
  7. Anak2 buah sampai rumah sat ni tanya, "mak uda, wifi pasang dak?" Haih, sabar je la... time mak uda dia umur sebaya depa dok kalut cari kuih sarang semut!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.