10 Cara Nak Uji Kesabaran Isteri / Perempuan


Nak tahu isteri atau awek korang penyabar atau tak, cuba check list kat bawah ni. Kalau yang tak kahwin lagi, cara yang pertama abaikan la ye. 

10 Cara Nak Uji Kesabaran Isteri / Perempuan

1. Cuba sentuh tangan atau mana-mana anggota badan selepas dia ambik wuduk. Gerenti marah giler. Mengikut mazhab Syafie, batal wuduk kalau suami isteri bersentuhan.

2. Ganggu masa dia tengah tidur dan rehat. Tak kisahlah korang nak melalak ke hape, siap la terbang pinggan mangkuk tu kat muka korang.


3. Telefon 3 kali tapi tak angkat. Pantang perempuan kalau masa dia telefon tapi korang tak angkat , mulalah dia fikir bukan-bukan.

4. Whatsapp tak reply tapi ada blue tick dan last seen. Memang bengkak la telinga korang kena leter.

5. Suruh dia kejutkan korang dari tidur tapi korang tak bangun-bangun. Bila dah bangun lewat, korang marah pulak kat dia kata tak kejutkan.

6. Sembunyikan barang dia pastu buat muka selamba je tak bersalah. Bila dah penat cari, baru hulurkan balik barang yang korang sembunyikan tu. Agak-agak apa jadi kat korang nanti?

7. Bila suami cakap nak kahwin satu lagi. Kalau dia senyap atau cakap "Kahwin la kalau berani" fikir sejuta kali ye nak teruskan niat tu.

8. Bila korang kutuk atau komen masakan yang dia masak tu tak sedap. Perghh..menusuk hati dia, komen la elok-elok ye macam. Kalau tak, masak sendiri la jawabnya.

9. Buat keputusan tanpa perbincangan.

10. Lupa tarikh penting dia seperti tarikh birthday dan anniversary. 

10 Cara Nak Uji Kesabaran Isteri / Perempuan 10 Cara Nak Uji Kesabaran Isteri / Perempuan Reviewed by Nick Nashram on 14:42:00 Rating: 5

7 comments:

  1. benda yg dianggap remeh temeh pada perkiraan suami tapi sebaliknya pada isteri kena tahu tu...salam syawal cikgu maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  2. memang boleh mendatangkan kemarahan ni.. hehehehe
    selamat hari raya juga nick.. kalau selama berkomen ni ada terkecil hati ke :)

    ReplyDelete
  3. point 1 laki paling suka buat nak mengusik huhu

    ReplyDelete
  4. hehehe.. ada gak betul nya.. kadang benda remeh temeh tapi mmg menguji kesabaran wanita.. :)

    ReplyDelete
  5. Tang no 1 tu mmg la... nak2 kalau waktu solat mmg dah tinggai ujung2... sakit hati kita tau!! Hahahha salam Syawal cikgu...

    ReplyDelete
  6. rasanya semua mmg buat marah.. xpayah laki buat...kawan buat dah sentap kot, tak tau lah karang dah kawin macam mana. lagi2 no 4 tu, tak kisah lah laki bini ke apa... kawan2 buat pun memang berasap... dasar baca tak reply, boikot ke apa.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.