Happy Birthday To Blogger Nick Nashram, Jangan Lupa Renew Lesen

Gambar zaman budak-budak lagi ni.

1 perkara yang korang perlu ingat bila keesokan harinya adalah hari jadi korang. 

Renew Lesen

Bila birthday datang, ramai yang seronok dapat ucapan daripada kawan-kawan, tak alert dah tarikh lesen yang expired dalam wallet tu. Maklumlah, lesen mati bukan berbau pun. Bawak kereta selamba je, mujur tak ada JPJ buat roadblock.

Nak renew lesen mudah je. Kalau korang rajin beratur, boleh pergi ke pejabat pos atau JPJ. Renew lesen setahun lebih kurang dalam RM 32. Bagi yang malas yang nak beratur, langkah mudah nak renew lesen iaitu secara online melalui MyEg. 

Cara Nak Renew Lesen Di Pejabat Post/ JPJ Kali Pertama

1. Bawa kad pengenalan dan lesen lama (macam lesen kat atas) untuk dapatkan lesen baru.

2. Kalau di pejabat pos, gambar pada kad pengenalan akan di-scan dan diletakkan dalam lesen baru. Bayangkan kalau gambar kad pengenalan korang tu muka masa Form 1. Aku dah terkena..haha. Dapat lesen baru dengan gambar masa Form 1, pastu renew pulak sampai 3 tahun pulak. Jenuh kena soal dengan JPJ tengok muka tak sama kalau kena sekat nanti.

3. So, kalau korang nak lesen baru dengan gambar yang terbaru, silalah pergi renew lesen kat pejabat JPJ ye.

 Masuk tahun ni dah 28 tahun..laki umur 40 kira muda lagi kan..yeahhh..hehe
 
Happy Birthday To Blogger Nick Nashram, Jangan Lupa Renew Lesen Happy Birthday To Blogger Nick Nashram, Jangan Lupa Renew Lesen Reviewed by Nick Nashram on 09:09:00 Rating: 5

9 comments:

  1. selamat hari lahir dan selamat me renew lesen..hihi

    ReplyDelete
  2. selamat hari menambah usia.. hohoho

    baru jadi dekat aku ari tu. terlupa lesen mati tahun ni. sebab ingat ada 1 tahun lagi. nasib sempat renew.. evendoh lambat dua hari. kalau tak mau melayang RM300 kalau ada roadblock.. huhu
    2 tahun lepas lagi best.. tak sedar lesen dah mati lebih 3 bulan. selamber je bawak kereta time tu. :P

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir Nick Nashram :-)

    ReplyDelete
  4. happy besday bro.... semoga dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  5. Happy birthday...ni lesen lama nih...hihi...jgn lupa ucap tima kasih kt mak sbb bjuang lahirkn kamu.huhu

    ReplyDelete
  6. Happy birthdy to you cikgu nick! Comel gambar! Ahahaha ><

    ReplyDelete
  7. Lesen mati bukan berbau pun.. Hahaha.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.