Cara Berkesan Nak Tambah Ketinggian Dengan Height Up

Aku punya ketinggian 160 cm dan 5,4 kaki kalau tak silap aku. Aku masih ingat, aku berhenti membesar masa umur aku 12 tahun dan pada masa tu, ketinggian aku 160 cm dan 5,4 kaki. Sekarang ni, umur aku dah genap 18 tahun selalu jugak aku ukur ketinggian aku, tapi langsung tak membesar walau sikit pun.

Ayah aku dalam 162 - 163 cm camtu, kakak aku sama tinggi dengan ayah aku, abang aku dalam 166 -167. Mak aku pulak 156 -157 cm.

Kalau korang nak tahu, akulah orang terpendek dalam kalangan keluarga aku dan jugak sedara mara aku. Sedih dan malu jugak bila ada adik-adik sedara aku perli aku kata aku ni pendek padahal aku lahir dulu dari diorang. Tapi apa nak buat, aku terangkan kat dIorang bukan aku yang nak jadi pendek. Semua Allah yang buat. Terdiam terus diorang.


Luahan kat atas ini diambil dari satu forum. Bagi mereka yang bertubuh rendah, mesti rasa sedih kan bila ada orang duk perli dan bagi gelaran macam-macam. Tapi jangan risau, setiap masalah ada caranya. 

Dah cuba macam-macam cara nak tambah ketinggian tapi tak jadi jugak. Nak tahu cara nak tambah ketinggian? Apa kata korang cuba guna Height Up. Tak tahu apa benda tu, baca lagi kat bawah ni. 

 CARA NAK TINGGI DALAM MASA SINGKAT

1) Makan Supplement Height Up
                                               
 Apa Itu Height Up?

Height Up adalah supplement nutrisi semulajadi yang membantu lelaki dan wanita yang berumur 12 tahun hingga 35 tahun yang terbantut ketinggian atau yang ingin menambah ketinggian lagi. 

Height Up membantu menambahkan ketinggian badan sehingga 2-5cm. Konsisten dan amalkan senaman mudah, khas untuk meningkatkan ketinggian badan. Perubahan boleh dilihat dalam masa 1 bulan (2-15cm) Tapi ia bergantung pada metobolisma dalam badan masing-masing,umur dan kesungguhan korang untuk tambah ketinggian.

Dan aku sendiri dah amal makan produk Height Up dan terbukti ada penambahan ketinggian dari 168cm jadi 170cm. Jika korang selalu diejek kerana badan terlalu pendek dan dah cuba macam-macam cara nak tambah ketinggian tapi tak jadi jugak, produk ini adalah pilihan terbaik untuk tinggikan badan. Berminat dengan produk ini, boleh Whatsapp di 019-4781813.

KENAPA ANDA PERLU GUNA HEIGHT UP?
 
1.Tubuh yang tinggi membuatkan seseorang itu kelihatan lebih berwibawa, anggun serta berketrampilan.

2. Pelbagai jenis profesion (seperti juruterbang, pramugari, tentera, polis, wartawan, model, artis, atlet olahraga tertentu, dll) mensyaratkan ketinggian badan yang minimum pada tahap tertentu. Tubuh badan yang rendah mempunyai peluang yang agak kecil dalam memilih pekerjaan.

3. Lelaki bertubuh tinggi lebih mudah mendapatkan penghormatan & perhatian oleh wanita atau lelaki lain.

4. Seseorang yang bertubuh tinggi akan kelihatan lebih dewasa. Si adik yang bertubuh lebih tinggi dari kakaknya sering dianggap sebagai kakak.


CARA UNTUK MAKAN HEIGHT UP

1 biji pagi sebelum sarapan pagi dan 1 biji sebelum tidur. Jika nak kesan yang lagi cepat , 2 biji pagi dan 2 biji sebelum tidur. Boleh dimakan dengan kunyah atau telan. Selepas tu, banyakkan minum air kosong sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Tapi elakkan minum minuman yang mengandungi kafein.


2) Senaman Untuk Meninggikan Badan
 
Stretching

Merupakan gerakan dengan cara meregangkan badan, sehingga tulang punggung dapat tertarik dan memanjang. Apabila dilakukan secara teratur akan merangsang menambah kepanjangan tulang punggung. Cara untuk lakukan :
  • Duduk di atas kedua-dua belah kaki. 
  • Angkat tangan tegak ke atas. 
  • Berbaring tanpa luruskan kaki. 
  • Lakukan senaman ini selama 5 minit sebelum tidur. Pastikan korang fokus dan konsisten buat senaman. Senaman berat kalau boleh elakkan takut menganggu proses kenaikan inci badan.
Kicking

Merupakan gerakan dengan cara menendang kaki. Fungsi daripada gerakan ini untuk membantu pertumbuhan tulang kaki sehingga memanjang dengan optimal.

Hanging

Merupakan gerakan bergantung dengan kedua tangan. Gerakan ini sangat membantu untuk rangsang pada tulang punggung. Lakukannya selama 10 saat atau selama mana yang mampu. Untuk lebih berkesan, pakai weighlifting wrist di kaki semasa bergantung.

STATUS HALAL DAN SAH DARI KKM 

Height Up adalah suplement yang dihasilkan 100% daripada herba terpilih. Height Up juga telah diuji dan selamat digunakan oleh semua. Height Up telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, FDA, HACCP dan mempunyai sijil halal. Height Up dijamin selamat dan berkesan untuk digunakan sebagai usaha meninggikan badan tanpa was-was!


Height Up tidak mengandungi bahan-bahan yang membahayakan kesihatan manusia seperti sibutramine, sildenafil, tadalafil, glucucorticosteroids, dan asid aristolokrik. Memang boleh digunakan tanpa ragu-ragu atau risau. Memang terbukti selamat
 
HARGA SEBOTOL HEIGHT UP

▶ RM150 (Semenanjung)          ▶ RM160 (Sabah Sarawak) 


Harga termasuk postage.

Artis Elfira Loy dan cuba dan sememangnya berkesan. Korang tunggu apa lagi. Yang berminat nak beli atau ada sebarang pertanyaan tentang produk ini, boleh whatsapp ke 0194781813. Untuk dapatkan tips nak tambah tinggi dalam bentuk pdf, boleh email ke nick87siriusblack@gmail.com. (customer sahaja)

Cara Berkesan Nak Tambah Ketinggian Dengan Height Up Cara Berkesan Nak Tambah Ketinggian Dengan Height Up Reviewed by Nick Nashram on 11:05:00 Rating: 5

78 comments:

  1. wah.. boleh tinggi eh.. mcm2 produk ade dh.. terbaikk.. :)

    ReplyDelete
  2. wah menarik ni nick..ingatkan dah dewasa tak boleh tinggi lagi ya...kena cuba ni..nak jadi Kate Moss..

    ReplyDelete
  3. Klu lyeen ambil ni boleh cecah tiang letrik agaknya :P .hehehehhe :P

    ReplyDelete
  4. Ade kesan sampingan tak ni? Huhu. Macam best je jadi tinggi. Hik3

    ReplyDelete
  5. dah terlebih umur lak nak try ...

    ReplyDelete
  6. member ada guna height up nih..huhu

    ReplyDelete
  7. Kalu tak salah Bunda Bella seorang pengacara tv ada ambil ni...

    ReplyDelete
  8. First time jumpa produk bleh tambah ketinggian..mcm kena try nih :)

    ReplyDelete
  9. ingat nak tinggi lagi, tapi takut tertinggi sangat pulak. seluar semua jadi senteng. haha

    ReplyDelete
  10. takut telajak tinggi dpt laki rendang payah plak ;p eh eh murah rezekiiii la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau macam tu...awak tidak perlu ambil...kesian nilah pada yang ta cukup inci nie...hahahaha

      Delete
  11. org tua cakap kli nak tinggi kena rajin bergayut kat pokok.. hehe

    ReplyDelete
  12. ade had umur ke nak pakai produk ni?

    ReplyDelete
  13. erk....tak berani nak cuba

    ReplyDelete
  14. dah 183-184 umur 17 boleh tinggi lagi ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau umur 17 tahun, memang sesuai sangat ambik height up.

      Delete
  15. Ada side effect tak guna height up?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat, berkesan dan tiada kesan sampingan. Height up ni dibuat dari bahan-bahan semulajadi berkualiti tinggi dengan menggunakan kaedah Nano Teknologi High Quality (KOREA BIO-Advanced Bone Development Techniques) dan terbukti mampu memberikan kesan peningkatan ketinggian 2-15cm ke atas.

      Delete
  16. Kalau metabolisme tggi mkn cm mne plak?

    ReplyDelete
  17. kalau umur 24,,berkesan lagi ke produk ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. umur 24-30 tahun ke atas digalakkan untuk mencuba.

      Delete
  18. Nk tinggi bleh, tp jgn kuat goyang okeh, do u know what i mean? haha

    ReplyDelete
  19. Nk tinggi bleh, tp jgn kuat goyang okeh, do u know what i mean? haha

    ReplyDelete
  20. Nk tanye....saya ni main sukan judo jadi byk heavy training, jadi kalau saya makan height up ni boleh membantu tambah ketinggian saya agak2 lmbt ke cpt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heavy training tu adakah melibatkan heavy lifting seperti angkat berat ke kat gym..kalo ade aktiviti mcm angkat berat tu kurang berkesan pengambilan height up ni.

      Delete
  21. Replies
    1. Ade jual lagi..nak order boleh whatsapp 0194781813

      Delete
  22. untuk perempuan boleh ke? Takut laa pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Height up ni sesuai untuk lelaki dan perempuan..xjgn risau,xde side effect pun kalo ambik kecuali bertambah tinggi je.

      Delete
  23. cara pemakanan bgaimana ? telan dgn air atau isap ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cara makan tu samada telan atau kunyah..semua boleh.

      Delete
  24. proud to say . bru nak cuba . doakan saya .

    ReplyDelete
  25. Salam boss btol ke ni berkesan nk tau gak ni sbb sy umur dh 23 tahun tinggi dh 183 cm bleh ke pki

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai digunakan untuk yang berumur 25 tahun ke bawah..yang berumur 25 tahun ke atas digalakkan untuk mencuba tapi workout kena lebih sikit la.

      Delete
  26. Ade lgi tak jual supplement ni?? Harga masih same kan RM150??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade lagi produk height up ni.harga masih lagi sama.

      Delete
  27. Hai,kalau guna sebulan saja...boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Digalakkan guna selama 2-3 bulan untuk lebih berkesan.

      Delete
  28. Hai, kalau saya nak buat badan sambil guna supplement nih boleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je, tapi jangan terlalu hardcore sangat.takut nanti kurang berkesan bila makan supplement ni.

      Delete
  29. Hi. Blh ke ambik supplment ni untuk sy ya ? Sbb saya tngh consuming supplment pemutih untuk badan. Tak terjejas ke vitaman dia ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi, takde masalah consume supplemen height up bersama dengan supplemen pemutih.

      Delete
  30. bro, kalau lancap ade effect x bro?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. tinggi yg lain nanti bro. ahahaha

      Delete
  31. kalau umur lebih 35tahun....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole guna lagi tapi kena workout lebih.

      Delete
  32. If saya kurang workout tpi amalkan pemakann prodak still Ada kesan tak?...and sugestkn saya supaya makan berapa capsul untuk kesan lebih Cpt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan height up je tapi tak bersenam dan jaga pemakanan tak berkesan.

      Delete
  33. Saya berumur 38tahun...boleh lagi ker? Maksud workout lebih tu..apa jenis workout yang sesuai? Saya aktif berlari....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya yang guna height up ni mereka yang berumur 35 tahun ke bawah..mereka yang berumur 35 tahun ke atas boleh mencuba..workout lebih tu maknanye double lagi exercise yang biasa dibuat..jaga pemakanan sekali.

      Delete
  34. Bro my age is 41...can i take this pil?

    ReplyDelete
  35. Bro im 41..can i take the pils

    ReplyDelete
    Replies
    1. above the age of 35, it is not encouraged to consume this product. However, you may try it but it requires you to exercise harder in order to make it work.

      Delete
  36. hye umur sy dah 26 bole guna lg ker

    ReplyDelete
  37. Kalau bergantung dengan metobolisma tu..macam mane?..diet ke?

    ReplyDelete
  38. Replies
    1. memang akan sentiasa dijual.berminat boleh order number di atas.

      Delete
    2. kalau area sabah macam mna nak oder .asap

      Delete
    3. Maksud metobolisme tuu apa erk ??

      Delete
  39. Maksud metobolisma tuu apa erk ??

    ReplyDelete
  40. bro, saya kurang ykin, sbb saya rendah 😞

    ReplyDelete
  41. Saya tgh diet atkin so boleh ke?

    ReplyDelete
  42. bro produk Height Up ni ada tiruan ke... bro dah guna ke, mcm mana kesan

    ReplyDelete
  43. Replies
    1. Nak order,boleh whatsapp di 0194781813.

      Delete
  44. Saya umur 30 this year, selalu joging boleh cepat tak kesannya?

    ReplyDelete
  45. Hi, Still Boleh Order Lagi ?

    ReplyDelete
  46. Hi, Still Boleh Order Lagi ?

    ReplyDelete
  47. sya teringin sengat nak beli produk peninggi ini yang aku pelik nya kenpa ada di jual di whatsApp saja hari itu aku cari nak beli takkan tiada jual di city kenapa hanya di whatsApp

    ReplyDelete
  48. Sy ingt nk sruh suami sy cuba lah lgpun tinggi dy lbih kurg sy dlm 16+ cmtu lah bila sy pkai ksut tumit tggi je,sy lgi tinggi dari dy so tak best lah kn..hrga sme lgi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, harga masih tetap sama.berminat boleh whatsapp saya.

      Delete
  49. secara jujurnye saye 160cm time kecik2 13 tahun dulu banyak kerja kebun.. jadi badan dah ade bentok2.. skarang umur baru masuk 17.. dah 4 tahun tak angkat bnde berat2 ni.. badan pon dah boroi.. tinggi masih 160.. kalau saya makan height up ni memang jamin tinggi ke? ade jaminan wang dikembalikan? sbb nak masuk army tak berapa cukup tinggi..srs buyyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau umur tak lebih 35 tahun masih boleh guna.wang tak akan dikembalikan.whatsapp saya untuk lebih details.

      Delete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.