Bestnya Maggi Kawen VS Bestnya Aku Kawen


Terlebih dulu nak mintak maaf sebab lambat bagitahu kat korang yang aku dah kawen. Bukan sengaja tak nak bagitahu, tapi sebab excited sangat..terlupa nak bagitahu semua. Rasa macam hari-hari nak kawen, sekali kawen nak lagi..hehe. Yang tak kawen lagi tu, harap-harap cepat la korang kawen ye. Jangan tangguh pulak, nanti melepas kang.

Eh, jangan silap faham pulak. Ni kawen yang lain tau. Kalau aku kawen, konpem aku jemput semua. Nak tahu aku kawen apa, teruskan baca kat bawah ni. 


Terbaca dalam page Maggi Malaysia tentang maggi kawen. Bagi yang tak tahu, maggi kawen tu maksudnya korang masak maggi, campur perencah kari + asam laksa atau campur perencah tomyam + ayam. Sebelum ni pun aku dah buat maggi kawen ni..maggi tambah perencah kari + ayam. Patutlah sedap, tak sangka pulak aku ni pandai masak..hehe


1. Masukkan 760ml air ke dalam periuk.
2. Masukkan perencah maggi kari dan perencah maggi ayam.
3. Masukkan 2 tangkai daun kari.
4. Kemudian masukkan 50 gram lobak, 50 gram seleri dan didihkan selama 1 minit.
5. Seterusnya masukkan 50 gram cendawan tiram, 60 gram ayam yang telah dimasak dan masak selama 1 minit.
6. Akhir sekali, masukkan 2 paket mi maggi dan sedia untuk dihidang. 

MAKAN MAGGI PUN BOLEH MATI?

Sape yang tak baca lagi entri makan maggi pun boleh mati, sila baca sekarang. Mesti korang tergelak sorang-sorang..hehe

Bestnya Maggi Kawen VS Bestnya Aku Kawen Bestnya Maggi Kawen VS Bestnya Aku Kawen Reviewed by Nick Nashram on 14:54:00 Rating: 5

26 comments:

  1. Jangan lupa jemput cik akak kalau kawen t..hihi...megi pun megi lah...janji sedap

    ReplyDelete
  2. ish..igt nick dah kawen..tak ajak pom..hehe

    ReplyDelete
  3. haha..tajuk entry bikin saspen je

    ReplyDelete
  4. hehe...dah selalu kawinkan maggi sebelum ni...alahaiii terliur pulak tengok gambar maggi tu...btw tahniah ya dah kahwin...kahwin biar sekali...makan maggi kahwin takpe hari2...hehe :p

    ReplyDelete
  5. hahah..dah tak lamaaaaa la tu majlis nya ye sir nick ;p
    sedap ke maggi kawen ni bleh try la nnti..

    ReplyDelete
  6. pelik gak masa mula baca . klu dah kawen confirm muja dah up satus kat fb ... tak terfikir lak nak campur semua perasa tu . blh try nanti ...

    ReplyDelete
  7. ASSALAM..Kacak sekali cikgu ni dlm mjlis kawen ya...maggi kawen r apa saja jenisnya sgt sedap jikalau sdg kelaparan kan...

    ReplyDelete
  8. teka dah, hari tu sekali terkena yang cash out 2k tu hehe..kena baca sampai habis pasni entri2 nick hehe.. :)

    ReplyDelete
  9. laa ingat betul2 dah kawen tadi.. tengok muja rilex je xde announce ape2..hahah.. rupenye maggi kawen..terkono sudah..huhu

    ReplyDelete
  10. Buat terkejut den je. hahaha, rupa-rupanya maggi kawen. haha

    ReplyDelete
  11. Tajuk dia kemahenn..gempak k. Haha. Ingat cikgu nick kawen senyap2. Baru nak wat ayat tacing. Choii je kan.

    Megi kawen? Tak pernah cuba. Oke, nanti nak try buat. Huhu

    ReplyDelete
  12. hahaha. ingatkan kawennnnn.

    eh, sedap sangat keee? teringin pulak rasa.

    ReplyDelete
  13. ta penah dgr plak pasal maggi mcm nie hahaha
    nanty nak try ^^

    ReplyDelete
  14. Lorrr, ingatkan dah betol kahwin....

    ReplyDelete
  15. memain pulak nick ni..ingatkan dah selamat dah..hahaha! lma xmkn megi, sbb klau mkn asik sakit perut ja..

    ReplyDelete
  16. tahniah dik.semoga berbahagia hingga ke jannah.

    ReplyDelete
  17. Semoga berbahagia maggi kawin.

    ReplyDelete
  18. semua bleh kawen skrang ni..hehe..
    so, bila nak kawen dgn Muja?? :)

    ReplyDelete
  19. Banyak yang buat produk makanan ni kawen2..sedap kot. Tapi maggi kawen ni tak try lagi pun

    ReplyDelete
  20. Haha..xcited tengok tajuk..rupa2nya megi yang kawen..semogha berbahagia hendaknya :)

    ReplyDelete
  21. Hehe kahwin maggi ke patut gambar tu nampak takde seri pengantin lagi hehe

    ReplyDelete
  22. nanti dah kawen ari2 makan maggie kawen..he3

    ReplyDelete
  23. Sedapnye..nak buat la..jemput singgah blog sYa ye tq

    ReplyDelete
  24. weeekkkkkkkkk.. brani abg nk kawen sblm sy ye.. grrrrr

    ReplyDelete
  25. Ade seorang pakcik menasihatkan kawanku yang belum kawin. "Tak perlu beriya sangat kejar perempuan yang lari tu. Cuma perempuan tu belum datang lagi pada kita sebagai jodoh."
    Faham tak maksudnye?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.