Tak Berkenan Ke Dengan Model Terbaru Proton Iriz 2014?

 Sumber gambar : Paultan.org

Proton Iriz yang juga dikenali sebagai Proton Compact Car (PCC) adalah model terbaru keluaran Proton. Model Proton Iriz ini bakal menggantikan Proton Sawwy. Sekali tengok memang nampak sporty kereta ni..sesuai untuk golongan muda. Kalau ada duit lebih, boleh dah korang start usha kat Proton.

Spesifikasi Model Terbaru Proton Iriz 2014


Model terbaru Proton Iriz menggunakan teknologi terbaru iaitu VVT, menggantikan  Campro. Dengan dua pilihan enjin, 1.3 dan 1.6 liter, ianya mampu menjana kuasa sehingga 110hp dan tork 148Nm, selain mampu mencecah kelajuan lebih 180 km/j. Proton Iriz juga  dipadankan dengan transmisi manual dan automatik, serta ditawarkan dalam tiga varian iaitu Standard, Executive dan Premium.

Harga Model Terbaru Proton Iriz 2014

Untuk model terbaru Proton Iriz 2014 ini, harga yang ditawarkan dalam tiga varian iaitu Standard, Executive dan Premium, transmisi manual dan automatik.


GAMBAR MODEL TERBARU PROTON IRIZ & PROTON IRIZ ACTIVE 2014



 So, macam mana? berkenan tak..hehe

Tak Berkenan Ke Dengan Model Terbaru Proton Iriz 2014? Tak Berkenan Ke Dengan Model Terbaru Proton Iriz 2014? Reviewed by Nick Nashram on 14:40:00 Rating: 5

21 comments:

  1. MMG CANTIK MENAWAN...DAPT SEBIJI BEST NI...

    ReplyDelete
  2. berkenan betul dengan iriz nie.. hishh bile la nak dapat beli nie..huhu

    ReplyDelete
  3. hari sabtu lepas baru g tengok iriz...menarik gak...

    ReplyDelete
  4. mmg berkenan pun..hihi..klaulah ada lesen kereta,,
    p/s: sokonglah brangan buatan malaysia..hehe..

    ReplyDelete
  5. berkenan.. tapi.. xpelah.. sayang kereta lamaku Cik Bedah.. huhu

    ReplyDelete
  6. cantik juga, belum ada budget untuk tahun ni, kita tunggu belanjawan next year kut2 ada lebihan belanjawan hehe..:)

    ReplyDelete
  7. Entahlah..dah tengok hari tu...
    Tak berkenan pulak...dari sisi mcm myvi..
    Tapi yg iriz active tu cun.. :-)


    p/s: salam kenal...first time ke sini guna apss edisi blog :-)

    ReplyDelete
  8. cantik dan menawan..mmg berkenan tapi belum berkemampuan sbb ada komitmen lain

    ReplyDelete
  9. Mohon cikgu nick belanje. Berkenan abis ni! Body iriz macho sesangat. Hihi

    ReplyDelete
  10. Memang berkenan dgn Proto Iriz ni bro... suami akak siap dah pandu uji lagi.. tak yg tak berkenan nya duit.. hahaha (malas nak tambah hutang, huhu)..:)

    ReplyDelete
  11. memang iriz mempersona..elegen kelihatannya, kecil molek . seolah2 bentuk kereta tu buatan Jepun

    ReplyDelete
  12. Cantik & menarik kereta ni...kalau belum ada kereta boleh usha..

    ReplyDelete
  13. kena penuhkan tabungan dulu baru dapat sebiji cam nie

    ReplyDelete
  14. Memang berkenan, tapi ...baru je beli kereta masa raya hati tu.... :)

    ReplyDelete
  15. berkenan dgn active ... mampu milik bagi gaji bawah rm 3k ni ...

    ReplyDelete
  16. hnya berkenan kete vios aje dri zmn stdy mengidam sgt nk beli vios ni hohohohorlicks! hahah tetiba ;p

    ReplyDelete
  17. gelap mata tengok iriz ni. hoho

    ReplyDelete
  18. Memang stylo kereta ni :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.