Ke Mana Hala Tuju Blog Anda?

IDENTITI / NICHE BLOG

Untuk pergi jauh dalam dunia blogging, yang pertama sekali kenal pasti identiti atau niche blog. Tanya diri anda selama bertahun-tahun anda menjadi blogger, artikel yang jenis apa yang sering anda tulis untuk dihidangkan kepada pembaca? Adakah ianya berunsurkan niche agama, travel, food review, beauty product, hiburan atau personal? Dicadangkan supaya kategori artikel ditetapkan terus untuk membina identiti anda yang lebih kukuh.

TEMPLATE BLOG

Jika anda seorang blogger yang serius, mungkin sudah tiba masa untuk menukar template blog. Digalakkan memilih template blog yang lebih moden dan responsive atau yang jenis genesis framework. Pemilihan warna yang sesuai dan bentuk font yang lebih menarik untuk blog juga perlu dipertimbangkan supaya lebih menepati ciri-ciri niche blog anda.


BLOG NICK NASHRAM
                                                    
Identiti blog ini adalah lebih ke arah PERSONAL. Kalau mula-mula berblog, memang isu semasa dan informasi setiap hari aku update. Tapi setelah bertahun berblog, kini topik personal menjadi niche pilihan. Cuba tingkatkan earning melalui sewa iklan dan advertorial. Nak suruh aku tulis advertorial, bagitahu ye..hehe. Sekarang dalam proses untuk tukar template dan domain.

Hala tuju blog anda?

Ke Mana Hala Tuju Blog Anda? Ke Mana Hala Tuju Blog Anda? Reviewed by Nick Nashram on 13:25:00 Rating: 5

23 comments:

  1. Blog Ayuni pun dah bertukar arah. Jom terjah! XD

    ReplyDelete
  2. kak hanya menulis perkara yg kak minat n tahu disamping mengumpul berita rencana semasa yg mungkin dirujuk suatu ketika kelak...

    ReplyDelete
  3. abe menulis sbg mengisi masa lapang n menambah kenalan.

    ReplyDelete
  4. identiti merapu? boelh dok? hehe

    ReplyDelete
  5. Sy baru juga ubah suai blog...
    Lebih suka bercerita apa yg terlintas di kepala...xda idea..merapu gak..heeee

    ReplyDelete
  6. destinasi blog.. blog sebagai tempat cari jodoh. haha

    ReplyDelete
  7. blog saya random..banyak cerita personal, sekali-sekala selit isu semasa dan pandangan peribadi.

    hala tuju?hrrrmmmmmmmm

    ReplyDelete
  8. hala tuju blog..hmm..nak kena renung2 kan nih..hehehe

    ReplyDelete
  9. x pasti pulak ke mana hala tuju blog saya..ehh

    ReplyDelete
  10. blog anis jenisnye blog warna warni..hahah.. sekejap jiwang, sekejap nasihat..haa macam2 la..hahahha... just minat menulis... :D

    ReplyDelete
  11. blog pesona, biasa saja..bercampur aduk. macam puas jika ada tindakan macam itu. Miliki blog itu perasaan indah..semoga kita mampu memberi dan menerima ya..tahnia blog anda dikenali...http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. itu la...blog sy mcm kelaut lg ni..xde yang spesifik..tp sy rasa nk byk nak ke personal kot...btw sy orang baru merangkak dalam blogging ni..jemput2 le singgah ke blog saya.heeee

    https://tanpabunyian.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. hala tuju blog saya?

    bila susah baru cari dia. ha....gitu

    ReplyDelete
  14. samalah bro..dulu byak update tips dan informasi..skarn dah more personal n travel.. oklah janji entry terupdate :)

    ReplyDelete
  15. tak ketahuan hala blog timm..hehe..

    ReplyDelete
  16. Ana lebih selesa story pasal diri je. Sebab nanti bile2 boleh baca balik ape ana taip.

    ReplyDelete
  17. Lama nye tak datang melawat sini...Selamat Hari Raya ;)

    ReplyDelete
  18. Lama dah x tukar template blog... blog kita cikai2 je .. blog pun semua benda nak cerita. niche apa ntah hahahaha

    ReplyDelete
  19. Hye,jom visit blog saya #newbie hehehe...http://akuanakteruna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. masih mencari identiti blog muahahhaa ;p

    ReplyDelete
  21. blog sy lbh kpd personal kot..rojak..cmpuq mcm2 story ;p

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.