Khas Untuk Wanita : Sebab Kenapa Lelaki Pakai Sampin Singkat


Kain sampin atas lutut :

Maknanya lelaki itu masih bujang ataupun belum berkahwin.

Kain sampin bawah lutut :
Maknanya lelaki itu telah berkahwin.

Kain sampin atas lutut bagi lelaki yang telah berkahwin :
Maknanya lelaki itu nak tambah lagi isteri.


So, kalau suami anda pakai kain sampin singkat atau atas lutut, tanya dulu nak pergi masjid ke atau nak pergi bina masjid..hehe. Tak tahulah betul ke tak..apa pun selamat hari raya kepada semua. Maaf kalau ada salah silap yang tidak disengajakan :)

Khas Untuk Wanita : Sebab Kenapa Lelaki Pakai Sampin Singkat Khas Untuk Wanita : Sebab Kenapa Lelaki Pakai Sampin Singkat Reviewed by Nick Nashram on 20:52:00 Rating: 5

21 comments:

  1. Assalammualaikum... nick,

    hahaah mselim3 nak cuba pakai samping atas lutut lah.... isteri tanya ker tak?

    mselim3

    ReplyDelete
  2. pergh.. ada jugak orang buat kajian pasal pakai sampin atas dengan bawah lutut yer..
    dasyat dasyat...

    abe nik terr...

    mohon prepare duit raya untuk adik yuyu. Kbai. :D

    ReplyDelete
  3. lepastu nanti bila lelaki nak bersiap pergi sembahyang raya penuh la notification dengan ' turn on nya tengok dia pakai sampin hahaah

    ReplyDelete
  4. pernah dengar jugak pasal ni time aku join kompang dulu. siap ada coach tu suruh kitorang betulkan sampin lg.

    ReplyDelete
  5. Hahahaa..tak perasan pulak ade sampin atas lutut bawah lutut nih. Mekasih atas petua last tuh. XD

    Selamat hari raya ^_^

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum,
    Tahun ni xpakai sampin...hehe

    Salam Lebaran buat Nick sekeluarga. Semoga Syawal ini disambut dengan gembira bersama insan2 tersayang. Mohon ampun dan maaf jika ada salah dan silap sepanjang perkenalan.
    Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin... :)

    ReplyDelete
  7. salam aidilfitri NN..nohon maaf kalau ada salah silap. hati-hati di jalan raya

    ReplyDelete
  8. cara pakai sampin pun boleh bagi 'hint' ... hehe

    ReplyDelete
  9. hihihi kalo camtu org johor takkan kawen 2 la coz depa pakai sampin panjang bawah lutut hahahha apa2 pon slmt hari raya ;p

    ReplyDelete
  10. oh gitu ek. langsung tak tahu. okay..lepas ni kena tengoklah lelaki yang pakai sampin. hahaha

    ReplyDelete
  11. Itu dulu-dulu punye cerite lah kan..
    Sekarang dah tak relevan lagi benda begitu haha.
    Asal nampak macho bergaye ok saje. Paling penting tutup aurat.

    ReplyDelete
  12. doesn't makes any sense.. dulu aku main pakai je.. haha.. have a look to my blog :) thx http://blogtakberapaserius.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Samalah seperti mengapa perempuan memakai skirt atas lutut dan bawah lutut. Terima kasih kongsi, mudahlah saya nak cari bakal suami di raya nanti melalui petua ini ^__^

    ReplyDelete
  14. Ufuk Ramadhan mulai memudar, Cahaya Syawal kian memancar, Dosa dan Khilaf saatnya dibakar, Marah dan Dendam saatnya dikubur. Kadang hati berburuk sangka, Langkah membekas lara, Tutur kata tidak terjaga, Tingkah laku membawa luka. Andai tangan tak dapat berjabat, Setidaknya kata masih terucap : "Selamat IDUL FITRI 1435H, Minal Aydin Walfaidzin, Mohon Maaf Lahir dan Batin ya :)

    ReplyDelete
  15. selamat hari raya mr nick ;)

    ReplyDelete
  16. oh.. macam kain batik jugak yer..

    ReplyDelete
  17. bersampin biar cantik dipandang ya...salam idilfitri maaf zahir batin...

    ReplyDelete
  18. hehe..slmt hri rya cikgu nick ;)

    ReplyDelete
  19. Zaman study dulu lecturer ada ckp pasal ni... slmt hari raya bro

    ReplyDelete
  20. para isteri kena cek samping suami ni ... bahayo . selamat hari raya mohon maaf seandainya ada komen2 yg mengguris rasa . tahniah sudah bertunang !

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.