Kemalangan! Syukur Masih Bernafas

Disebabkan jiwa kacau, semalam ambil kunci motor terus keluar pergi jalan-jalan tanpa arah tujuan. Malang tak berbau, 5 minit je keluar dari rumah terus accident. Yang aku ingat kereta tu nak belok kanan tapi tak bagi signal. Mungkin jugak salah aku sebab bawak terlalu laju tapi fikiran entah ke mana.

Bayangkan korang bawak motor 140 kmj, tiba-tiba hadapi situasi macam ni memang tak sempat nak buat apa-apa. Terpelanting jatuh dari motor dan terbaring atas jalan raya. Mujur tak tergolek bawah kereta. Syukur, umur masih panjang.

Rasa macam nak hempuk je kepala pemandu tu dengan helmet tapi kesian pulak tengok orang tua. Bangun dengan terjengket-jengket..tarik nafas dalam-dalam sambil renung motor LC 135 terbaring. Pak cik dari kereta tu turun papah ke tepi jalan.

Kerosakan/ Kecederaan
- Cover set motor patah dan calar.
- Baju koyak di bahu.
- Bahu luka dan terseliuh sikit.

Sekarang ni demam panas pulak. Mungkin ni sebahagian kifarah dari Allah. Doa aku cepat sembuh..serik dah lepas ni nak naik motor *sambil sapu ubat kat bahu*

Kemalangan! Syukur Masih Bernafas Kemalangan! Syukur Masih Bernafas Reviewed by Nick Nashram on 12:43:00 Rating: 5

25 comments:

  1. bsabar yea..setiap yg jd tu ade hikmahnyer..Allah sentiasa menguji sbb DIA sygkan kita...get well soon..

    ReplyDelete
  2. astaghfirullah...moga xalami kecederaan berat ya...hati2 dlm hidup yg pendek ni...berehhat n makan ubat agar segera pulih......

    ReplyDelete
  3. Masha Allah. Semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  4. Alahai..kesiannye. Alhmdulillah selamat. Maybe pacik tu lupe bg signal kot. Mungkin jugak sebab jiwa bercelaru, awak tak perasan sekeliling. Smoge cepat sihat. Adudu..biar motor patah, boleh dibaiki. Jangan tulang2 kite yg patah, takde gantinya. I think Nick demam sbb terkejut kot. Banyakkan minum air..k.

    ReplyDelete
  5. Jiwa kacau dah kenapa...smga cepat baik ye..

    ReplyDelete
  6. harap semuanya ok ok belaka...

    ReplyDelete
  7. Darah manis ke?? ehehe Tunang kita pun excident gak haritu..moga cepat baik..

    ReplyDelete
  8. nasib baik takde apa2 yang serius...semoga cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  9. ye ke NN..sabar ye. sakit tu kifarah dosa.semoga cepat-cepat sembuh..nak pose dah ni. :)

    ReplyDelete
  10. alahai..kesian nick.. hati2 lepas nie.. org darah manis la katakan.. moge cepat sembuh.. :)

    ReplyDelete
  11. semoga cepat sembuh ler. Anak murid dh tunggu kat sekolah

    ReplyDelete
  12. semoga cepat sembuh . ujian dtg ada sebabnya . sepatutnya masa jiwa kacau ni , elakkan pandu motor atau kereta . kebarangkalian accident tu memang tinggi ... sabar .

    ReplyDelete
  13. org nak kahwin memang mcm tu nak demam lah apa lah..weh tu lah naik motor hati2 lain kali....fikir nak kahwin tuuu

    ReplyDelete
  14. Awatnya bawa laju tu, skrg ni keta mmg slalu sngt nak belok or tukar lorong x bg signal, dh mcm org naik moto kt jln tu depa dh x nmpk... Apapun get well soon bro...

    ReplyDelete
  15. aiyak..smoga cept sembuh yer..laen kli hti2..demam lpas xcident biasalah tu..

    ReplyDelete
  16. Semuga cepat sembuh....... lain kali hati-hati di jalan raya

    ReplyDelete
  17. Ya Allah Nick, Alhamdulillah cuma cedera ringan,hati2lah dik jangan ikut hati..semoga segalanya dipermudahkan buat Nick..amin.

    ReplyDelete
  18. baik2 darah manis tu ;p malang tak berbau ye..sib baik tak cedera parah

    ReplyDelete
  19. semoga cpat sembuh bro..amin be strong

    ReplyDelete
  20. take care. Ya Allah mujur x jadi apa2. moga lebih berhati2 nnt

    ReplyDelete
  21. Innalillah wainna ilahi roji'un .alhamdulillah nasib baik xteruk sgt. Shafakallah:)

    ReplyDelete
  22. jgn risau ..ia pasti pengubat dosa in shaa Allah ..mat rempit sejati takkan mengalah ..lepas ni bawak moto lagi ..jgn terus mengalah ..hehehe

    ReplyDelete
  23. Aiseh..apasal jiwa kacau ni? Take care ye

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.