Perempuan Buat Lelaki Rasa Hensem Macam Ini Okay


Jangan Bandingkan Dia
Kalau bf korang kurang sana sini, tak payah duk compare dia dengan lelaki lain. Contoh  "Lelaki tu hensem la, muka macam korea..bukan macam awak". Ayat takde insurans tu. Dah tau bf korang ada kelemahan, terima la seadanya. Kalau nak compare sangat, couple je dengan lelaki yang korang nak dia jadi pakwe korang tu.

Jangan Bangkit Isu Ex- Boyfriend
Gila kentang kalau tak jeles bila korang dengan selamba duk bangkit kisah ex boyfriend korang dulu. Siap puji lagi ex korang dulu macam ni macam tu. Konpem pasangan korang akan rasa "Apahal pulak tiba-tiba puji ex-boyfriend dia ni..nak banding dengan aku ke?" Setiap kali sembang, setiap kali tu la duk puji. Memang la kami, golongan lelaki ni rasa jealous..bengang pun ada..butthurt apatah lagi.

Hargai Apa Yang Dia Buat
Masa korang sakit, demam ke hape, dia yang tolong hantar pergi hospital. Masa korang nak pergi ke mana-mana, dia yang tolong hantar. Masa korang mintak tolong, dia sanggup tinggalkan kerja walau sibuk macam mana pun. Ala, kalau malu nak ucapkan terima kasih depan-depan sebagai tanda korang appreciate dia punya effort, hantar guna text cakap "Terima kasih awak" pun dia dah buat dia rasa gembira. 

Tu je la yang aku nak share. Kalau tulis banyak-banyak takut korang tak baca pulak..haha. Jaga dan sayangilah pasangan korang elok-elok ye. Tak kiralah macam mana dia, terimalah seadanya. I love my soulmate very much. Ok, untuk kelas esok, kita akan bincang macam mana nak buat perempuan rasa cantik pulak :)

Perempuan Buat Lelaki Rasa Hensem Macam Ini Okay Perempuan Buat Lelaki Rasa Hensem Macam Ini Okay Reviewed by Nick Nashram on 11:53:00 Rating: 5

19 comments:

  1. maybe that girl saje nak jeloskan BF die. mana tahu, BF die tak reti nak jelos. haha
    xde siapa pun suka diri dibandingkan. tp kalau take as a challenge, untuk jadi terbaik ntk psangan. ape salahnya kan? hahaa. ala,, small matter . hehee

    ReplyDelete
  2. hihik perempuan mg suka nk sebut hal ex tp kalau laki sbut hal ex mula nk marah. tp itulah hakikat kebanyakkan perempuan. nak suh kami perempuan tk ingt ex sng je, bt kami hari2 rs special. hihi surprise seminggu sekali sronok jgk. tk dpt sminggu skali sebulan sekali pn okeh. hihi. :) muja's fren

    ReplyDelete
  3. salam. hahhaha support :)

    ReplyDelete
  4. uih! sangat bahaya klu berkata-kata macam perkara kt atas tu..pompuan pun tak suka klu laki citer benda yg tak sepatutnya..so sma2 la jaga hati pasangan ;p kang ada plak piring terbang mulut longkang sgtttt... ;)

    ReplyDelete
  5. No. 1 dengan No. 2 memang pantang bagi aku. Sebab aku as perempuan pun tak suka kalau dibandingkan dengan perempuan yang lain. Tu tak ikhlas namanya.


    Nick, aku rasa semua lelaki patut baca entry kau ni. Baru aman rumahtangga tau.

    ReplyDelete
  6. hihi..nasib bek tak penah buat lagi..huhu.. thanx sharing.. :)

    ReplyDelete
  7. ayyarkk... ooooo gituuu rupanya..

    baiklah sir!

    mohon bertabah.. hehehe :D

    ReplyDelete
  8. betullah tu..kan selama ni dh susah payah memilih...

    ReplyDelete
  9. hahha... macam tu.. baru tahu

    ReplyDelete
  10. hehehe...tapi klu jenis jeles...jgn main2 k...mau gaduh tu...tp klu jenis relax ... OK je kut...

    ReplyDelete
  11. terima seadanya , memahami dan menjadi pendengar yg baik ...

    ReplyDelete
  12. same goes to perempuan. tapi memang betul semua yang kat atas ni :)

    ReplyDelete
  13. Subjektif sangat-sangat. Tapi manusia tu dah sebaik-baik kejadian. Syukur

    ReplyDelete
  14. ape pun, saye memang 'hensem' kacak

    ReplyDelete
  15. sokong 100%.
    ps- muja, ingat, jangan cakap pasal ex. sir nik tak suka.. :3

    ReplyDelete
  16. baik...akk akan cuba ikut....heheee

    ReplyDelete
  17. HAHA!! berbunga2 je entry ckgu nick ni yer,,haha! cept2 la lngsung yer..

    ReplyDelete
  18. Moga kekal bahagia ya cikgu ^__^

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.