Apa Anda Buat Kalau Anda Kaya?

Bayangkan jongkong emas dan jongkong perak dalam gambar ni, korang yang punya. Kira korang la orang yang paling kaya dalam dunia ni. Sebab korang dah ada title billionaire, millionaire..apa korang nak buat dengan harta tu?

Nak jadi kaya? Baca 7 tips nak jadi kaya dengan cepat dan mudah.

Apa Anda Buat Kalau Anda Kaya? Apa Anda Buat Kalau Anda Kaya? Reviewed by Nick Nashram on 13:26:00 Rating: 5

27 comments:

  1. tak payah kerja. pergi melancong je.

    ReplyDelete
  2. wah kaya sangat tu xpernah terbayangkan...bersyukur Allah melimpah rezeki sebanyak itu...tapi harta kekayaan adalah ujian Allah juga...

    ReplyDelete
  3. harta ini aku yg punya! hahhahaa...tak nak la ada harta bnyk cam gini kang kompom lupa daratan....hidup sederhana takde hutang ok la besyukur dah...

    ReplyDelete
  4. Kalau saya dapat kekayaan sebegini, insyaAllah akan digunakan untuk menghapuskan kemiskinan di kawasan kejiranan saya terlebih dahulu. Hehe

    ReplyDelete
  5. bak kata altimet ngan awie rafael la..
    hari hari harii rayyyyyaaaaaaaa!!!!
    wehaaa

    ReplyDelete
  6. Kalau aku kaya? Aku tak leh plan sekarang sebab aku belum tahu lagi situasi sebenar bila dah kaya nanti. Manusia ni kan cepat lupa. Konon la kalau kaya nanti nak buat itu ini, tapi tup² bila dah kaya, lupa semua janji sebelum kaya.


    Manusia kan?

    ReplyDelete
  7. 7keturunan xhabis ni.p melancong kalau hana.ehem..ferarri hijau confirm2 dah da kt depan umah banglo hana.ngee berangan

    ReplyDelete
  8. Kena kaya dulu, baru tau nak buat apa hehe

    ReplyDelete
  9. nak bayar hutang belajar dulu,pastu nak beli aset masa depan...chewah : P
    pastu nak duduk rumah, nak enjoy dgn family...
    tpi tu semua angan-angan kalau jadi kaya :D

    ReplyDelete
  10. terasa nak sgt bukak rumah anak yatim & ibu&bapa tunggal.. combine. seronok nya bila dpt tgok org lain senyum =)

    ReplyDelete
  11. ecah nak beli klcc dengan ada kapal terbang sndri +captain.. boleh shopping n travel suka hati ecah.

    ReplyDelete
  12. untuk dunia juga akhirat ...

    ReplyDelete
  13. dlm hati nak kaya, at the same time takut... ujian besar tu kalau Allah bagi kaya...

    ReplyDelete
  14. Yg mana perlu simpan dan guna, yg mana lebih sedekah bg yg memerlukan ;)

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah kalau kita kaya..Kita nak ada yayasan sendiri macam Syed Mokhtar..

    ReplyDelete
  16. nak beli kapal terbang peribadi mengalahkan barack obama. lepas tu merayaplah mana dalam dunia. kalau pagi nak breakfast kat korea boleh pergi korea. petang karang nak makan dekat Jepun, boleh gi jepun. dalam beberapa minit atau jam .

    Itu 'kalau aku kaya'. :)

    ReplyDelete
  17. Melancoongg!!! Pergi PARIS! Uwaaa :O :O :O

    ReplyDelete
  18. nak beli umah kat sebelah klcc, nak duk paris sebulan, nak duk amsterdam sebulan, nak duk new york sebulan...nak duk london sebulan..ehhh tiap tiap bulan duk lain2 tempat lah kiranya... dah duitnya byk sgt kan..huhu

    ReplyDelete
  19. perkara pertama of kos nak pegi mekah 1 family. haha

    ReplyDelete
  20. nampak mcm cokelat jer..hhahaha....kalau aku kaya akunak travel selurh dunia....nak bawa family gi jalan2..

    ReplyDelete
  21. wah nie dapat seketul pun jadilah...

    ReplyDelete
  22. Thanks, we appreciate your articles. Good day! DB Product Review

    ReplyDelete
  23. duduk umah je la...x yah keje n buat keje2 amal :)

    ReplyDelete
  24. buat giveaway, boleh kongsi rezeki sama-sama kan

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.