Bertudung Tapi Pakai Kebaya Ketat

 Sumber gambar : facebook

Ada sesetengah golongan wanita yang suka menempah dan memakai baju kurung atau kebaya mengikut bentuk saiz badan. Kalau longgar katanya tak selesa la. Nak yang betul-betul 'just nice'. Bila berjalan dan duduk boleh nampak bentuk betis, peha, punggung, dada, coli dan seluar dalam akibat terlalu sendat. Dah macam trend pulak pakai long dress muslimah "telanjang" atau kebaya ketat. Kadang-kadang masa hari raya, trend macam ni yang jadi pilihan. Bertudung dah cantik, tapi baju pulak yang ketat.

Bukan nak masuk campur dalam hal berpakaian. Itu mungkin hak anda. Tapi saya jugak ada hak nak bagi nasihat sesama saudara islam. Nak dengar atau tidak, terpulanglah. Simpan yang sepatutnya untuk suami sahaja. Pelihara maruah, elak maksiat, jauhkan dari dosa. Nasihat kepada semua termasuklah kepada SI DIA INI.
 
Bertudung Tapi Pakai Kebaya Ketat Bertudung Tapi Pakai Kebaya Ketat Reviewed by Nick Nashram on 12:22:00 Rating: 5

31 comments:

  1. mcm da jadi trend pulak la skng ni..hoho..

    ReplyDelete
  2. hahahaha. cheq terasa naaaa =)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. Peringatan yang baik untuk semua insan bergelar wanita

    ReplyDelete
  4. mereka menutup aurat kerana 'trend' dan bukannya kerana hati.

    ReplyDelete
  5. betul2.....berpakaian tapi telanjang..mntk di jauh kan T__T

    ReplyDelete
  6. Geli pulak tengok.. Hermagerdd.

    ReplyDelete
  7. hai cikmek2 molek ambil perhatian teguran cikgu kita ni ya...bertudung bukan semata-mata menutup kepala tapi juga sosok2 diri wanita...sesuatu yg dilakukan biar nampak sempurna...

    ReplyDelete
  8. sama-sama perbetulkan hati :yang sempurna menutup aurat bukan tutup kepala je.

    ReplyDelete
  9. Nak tunjuk seksi, tapi marah kalau orang tenang bernafsu...

    ReplyDelete
  10. bila lagi nak merasa. kahwin sekali seumur hidup bak kata 'mereka'..
    dah kata 'ratu sehari'. time ni la nak melaram abis2an.

    ReplyDelete
  11. sekarang ni, tutup aurat pun ikut trend...macam-macam gaya, tu yang macam-macam masalah timbul...

    ReplyDelete
  12. erm..tepuk dada tanya selera..eh bukan tepuk dada tanya iman :P

    ReplyDelete
  13. Mmg banyak mcm ni. Makin lama tudung pon makin singkat, tak tau org pakai utk tutup aurat ke atau nak berpesen ja lebih...

    ReplyDelete
  14. Tu la Nick. Aku buka apa, bila dah tertengok kadang-kadang tak berkedip mata. Huhuhuhu. Bahaya untuk diri aku juga. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  15. stuju betul aku dengan entri ni. tapi aku hanya mampu memandang, huahuahua

    ReplyDelete
  16. aku pun pernah tergolong dlm pemakaian baju nih waktu aku jahiliyah dahulu kala. tapi alhamdulillah aku dah ada akal dah sekarang hehehe

    ReplyDelete
  17. boleh tego kaum adam yg tak reti pakai seluar panjang tak (=.=v) oldaylong pakai suar pendek kat IG melambak2, nyampah nengok nunjuk2 bulu kaki.

    ReplyDelete
  18. Peringatan yang baik baik Nick..Walau pedas tapi berbaloi kot ..he..he. Anyaway happy weekend ya!!!

    ReplyDelete
  19. Tak pernah merasa pakai kebaya.. T_T

    ReplyDelete
  20. lelaki pun sekarang trend lebih kurang gak. geliiiii hahaa

    ReplyDelete
  21. hmmm.. sebagai kaum hawa, sy berasa malu (-__-)

    ReplyDelete
  22. amboi..xcover "line" langsung pompuan ni..

    ReplyDelete
  23. berusaha menjadi wanita muslimah sejati ...

    ReplyDelete
  24. adehh malu plak aih nengok camgitu T__T

    ReplyDelete
  25. Uishh..baju lwa dah...sib baik takde kebaya..hehe

    ReplyDelete
  26. boleh x kebaya labuh xketat. hehe

    ReplyDelete
  27. assalam,

    peringatan untuk kita sampaikan kepada keluarga dan adik beradik saudara mara dan sahabat handai kita juga...

    ReplyDelete
  28. nuru sebagai pompuan pon malu bila nengok org pakai cm dlm gmbr ats tu.. n yg pakai jubah but ikot body plussss melekat kt bdn.. ya Allah x malu btol.. yg nmpk apa yg harus ditutup tu lg laaahhhh memalukan.. eeeee.. mtk jauh dr semua tu..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.