Anda Memang Seorang Penagih Jika........


Orang akan ketagih bila dia suka atau kerap buat sesuatu perkara. Contoh macam hisap rokok. Bayangkan macam mana kalau sehari tak hisap rokok? Kawan aku dulu, orang bukak puasa makan nasi, dia sibuk hisap rokok. Nikmat hisap rokok katanya. 

Woiiii...apa kaitan perokok dengan pembaca blog ini? Woiiii yang bertanya, sabar la nak bagitahu ni. Anda juga dikategorikan sebagai penagih jika  :

1. Bangun pagi perkara pertama yang anda buat ialah buka laptop dan log in blog atau facebook.
2.Gelisah kalau tak update blog atau tulis status kat facebook..kalau boleh 5 saat sekali nak update. 
3. Tengah makan, nak tidur even nak masuk toilet pun update dulu status kat facebook.    
4. Lepak kat KFC atau MCD,order menu mesti keluarkan smart phone dan log in facebook,blog,dan sebagainya.
5. Jumpa kawan tapi bila berjumpa, semua sibuk dengan tablet dan smartphone masing-masing.

Nak tahu tanda-tanda korang ketagih berblogging baca kat sini. Cuba bayangkan hidup korang kalau tak buat salah satu daripada perkara kat atas tu? Mesti korang rasa tak lengkap kan. Kalau korang perasan, perkara yang kat atas tu ada persamaan iaitu "menghadap screen". So,adakah anda salah seorang penagih?
Anda Memang Seorang Penagih Jika........ Anda Memang Seorang Penagih Jika........ Reviewed by Nick Nashram on 10:26:00 Rating: 5

18 comments:

  1. salam pagi jumaat...mujur juga xmasuk lagi dlm kartegori tu...ada ok boleh klik2 xde xdapatlah nk klik so duk diam2....

    ReplyDelete
  2. Skrg gila ke intagram, twitter plak.. Facebook dr < sikit . sikit lah haha =p

    ReplyDelete
  3. adusss...konfem dah addicted to social network ni..

    ReplyDelete
  4. keje pun mengadap komputer.. ketagih keje kot. haha

    ReplyDelete
  5. hehe...dulu mcm ketagih jugak tapi sekrg dah tak dah...;p

    ReplyDelete
  6. facebook tu kurang...blog tu yg ketagih...buka laptop..automatik bukak blogger... ish..

    ReplyDelete
  7. dengan rasa rendah hati saya mengaku saya seorang penagih...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. dah 4 tahun akak ketagih dengan blog..huhu..walaupun cuti menulis lama sampai 3,4 hari tapi sekali menulis balik terus katagih lagi..lagi..lagi...heheh

    ReplyDelete
  9. hahaaaa. zaman ketagih bella da lps, skrg mmg xupdate mne2 medium sosial, melainkan blog aje. tambahan plak, now xguna HP. hahaa

    ReplyDelete
  10. saya penagih.... macam macam

    ReplyDelete
  11. Saya pun penagih....kikiki

    ReplyDelete
  12. mengaku jer la ... penagih blog ...

    ReplyDelete
  13. ketagih Fb dah kurang dah mcm suam2 je, blog ni memang rindu kalau sehari tak jengok,kira ketagih jugak le kan hehe..

    ReplyDelete
  14. #1 tu tak sgt, sbb lepas mandi dan ready baru on laptop check blog sementara tunggu waktu utk turun kerja. Hehee.. Lain2 tu mmg tak la.. So, no. Im not an addict.. ;)

    ReplyDelete
  15. facebook dah tak ketagih dah..hahaha

    ReplyDelete
  16. dulu masa memula kenal blog je ketagih.
    skang ni dah tak dah. hehehe

    ReplyDelete
  17. dah kurng ketagih da..haha!! dlu je sbb excited..keh3,,

    ReplyDelete
  18. alaamakk,, rasa macam ketagih je :'(

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.