8 Sebab Kenapa Perempuan Suka Berkawan Dengan Lelaki

Gambar ini tiada kaitan dengan entri. Harap maklum..haha

Aku kadang-kadang suka bertanya kepada kawan-kawan perempuan " Eh, kenapa awak suka berkawan dengan lelaki?" Dan jawapan yang biasa aku terima lebih kurang macam kat bawah ni.

1. Lelaki tak suka mengumpat/ bergossip.
2. Lelaki tak mudah tacing bila bergurau.
3. Lelaki tak banyak songeh.
4. Lelaki tak berkira dalam bab-bab belanja ni.
5. Lelaki tak suka dengki dan iri hati.
6. Lelaki boleh jadi pendengar setia bila ada masalah.
7. Lelaki pandai simpan rahsia.
8. Lelaki suka buat lawak.
9. .....................................?

Yang selebihnya korang tambah la sendiri. Ada masalah ke perempuan kawan dengan perempuan? Entah la, aku tengok sesetengah kawan aku memang ada problem. Siap ada group lagi. Group perempuan A tak kawan dengan group perempuan B. Sebagai contoh, perempuan A dapat markah tinggi dari perempuan B, dah mula mulut tu sok sek sok sek. Ni contoh je ye..jangan marah aku pulak..hehe

Tapi bila berkawan dengan berlainan jantina ni, kena jaga batas..sebab tengok sekarang ni ramai yang sekadar "kawan" bercampur lelaki dan perempuan tanpa batas. Boleh cuit-cuit, boleh pegang-pegang..walaupun "cuma kawan." Berkawan biarlah berpada-pada :)

Pesanan untuk semua dan untuk SI DIA yang bernama NUR.


8 Sebab Kenapa Perempuan Suka Berkawan Dengan Lelaki 8 Sebab Kenapa Perempuan Suka Berkawan Dengan Lelaki Reviewed by Nick Nashram on 17:09:00 Rating: 5

37 comments:

  1. kawan biar seribu orang kata ...
    saya kata berkasih cukuplah satu ...

    ReplyDelete
  2. salam nick...macam n3 noe di http://alyadina.blogspot.com/2014/03/kawan-baik-berlainan-jantina.html ...kawan baik dua2 ada...lelaki ada...perempuan pun ada...rasanya bukan ada masalah sesama perempuan...cuma kdg2 macam x satu kepala...sama gak ngan lelaki...kalau tak satu kepala...macam susah nak masuk..

    ReplyDelete
  3. cer bagi name penuh nur tu. hehehehe

    ReplyDelete
  4. sebab kalau pompuan keluar dgn lelaki, confirm time makan lelaki bayarkan.

    ReplyDelete
  5. Menarik menarik menarik.. :)

    ReplyDelete
  6. Ada benda yg seronok bila kawan ngan laki, tapi still ada 'something' yg hanya boleh dikongsi ngan kawan perempuan sahaja. Berkawan biar beribu, berkasih biar satu :)

    ReplyDelete
  7. dari pengalaman...1 5 dn 7 macam tak betul je..heheh..sorry..

    ReplyDelete
  8. Perempuan mmg begitu kot?? Huhuhu.. But yes, sy suka berkawan dengan lelaki because I'll get to see how guys think ;)

    ReplyDelete
  9. lelaki dan perempuan saling melengkapi itu fitrahnya..ada kebenaranlah faktor2 di atas tu..

    ReplyDelete
  10. setuju! ada member perempuan sorg nih , 5 kali dia pindah rumah sebab 5 kali gaduh dengan housemate dia, tapi bila dengan laki ok je haha

    ReplyDelete
  11. Kita ok aje dua-dua..tapi Guys adakalanya lebih mudah ..cuma kena be careful..takut ada yang terperasan nanti..he..he

    ReplyDelete
  12. selalunya kwn baik utk meluahkan rasa ni berlainan jantina ...

    ReplyDelete
  13. bkawan dgn lelaki ni mudah je, x banyak songeh.. tp.. ad laki yg bleh buat kawan, ad yg langsung xbleh buat kawan.. :-/

    ReplyDelete
  14. @ewanthology x jugak, saya keluar ngan kawan perempuan, dia yg bayar, sbb sy yg suruh dia bayarkan. hahahaha

    ReplyDelete
  15. ada untung jgk..cuba bila kawin..mst berkira kot..hehhehe

    ReplyDelete
  16. aihh, klu msuk blog cikgu nick ni asik bau nsi mnyak je yer..hehe..timm pun ske kwan ngn laki sbb diorg ni sempoi meh~

    ReplyDelete
  17. yg sebab 1st tu x setuju sebab!!
    kawan laki iolss lagi kuat bergosip hahahahahah
    tpi laki ni hbis situ hbis la kannn..
    bg sy laki ngan pompuan x boley closed sgt sbb akan ada juga feling
    x disengajakan.. so just jaga batas hehehe..
    p/s: cepat la join club kami hahahha sblom kami move ke club baru ahhaa

    ReplyDelete
  18. Very true. Aku kawan dengan lelaki. Bercinta dengan lelaki, bila kecewa dengan lelaki pun aku luah kan pada lelaki juga. Hahaha. Sorry ladies. No heart feeling okay?

    ReplyDelete
  19. sy jenis kawan tak banyak tapi yg sikit tu la sy jaga baik2.... ;p
    bnyak sgt kwn pusing kpla ^___^

    ReplyDelete
  20. hihi...Kak BF dengan lelaki lah...ada 2 org BF akak yg rapat smpai skrg...hehe..cuma tu lah, bila dah khawin ni kena jaga batas...HP mnjadi penghubung..:)
    tak kisah lelaki kah pompuan janji saling paham peel msg2...hehe

    ReplyDelete
  21. mungkin sebab lelalaki tak leceh kot..perempuan nie kekadang leceh, nak ajak kuar pun leceh..baju mcm ini tak boleh pegi sini laa..bj mcm tu tak boleh pegi situ..lebih kurang mcm tu laa contohnya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  22. hye,, saya pun nur jugak.. :3
    saya suka kawan ngan pmpuan sebab lelaki sekarang,, err,,, ade kureng sikit,, lalalalalaaa

    ReplyDelete
  23. pompuan mudah cemburu tu yg pasti...

    ReplyDelete
  24. define 'suka'...akk suka kawan ngan perempuan

    ReplyDelete
  25. same here. saya ramai kawan laki berbanding permpuan. sbb lelaki bole jadi pendengar setia, sbb diarong xkan xcepat lupa kawan even xsama kelas. heww

    ReplyDelete
  26. ramai kwn lelaki tp 50% xboleh pakai.. hhuhu

    ReplyDelete
  27. suka kawan dengan lelaki sebab diaorang ni jenis pemikiran terbuka. So, akalu ada discussion senang dibawa.

    ReplyDelete
  28. xtahu sbb xde kwn llki. tapi yang no. 8 tu, maybe btul la kot.

    ReplyDelete
  29. almost true, bella kekal berkwn dgn lelaki, tp bercinta plk xkekal. haha
    kwn prempuan ade yg ok ade yg xok, sbb sahabat prmpuan dpt pengaruh samada baik or buruk

    ReplyDelete
  30. ya bro..aq setuju smua points di ats..tambah2 yg bab bgosip... wah smart pic..he..he..
    mnabung ..

    ReplyDelete
  31. Semua tu betul belaka..Nur ja?

    ReplyDelete
  32. hmmmmm
    perempuan suka kawan lelaki yang macam mana??

    ReplyDelete
  33. Aku tak suka kawan ngan pompuan... coz bagi aku lar kan... Pompuan ni perasan jer lebih... Hari tu skali aku pergi kat org pompuan ni nak tanyer pasal jam lar pukul beraper... Dia buat2 tak tau ajer... Agak2 dia ingat aku ni nak pergi mengurat dia kut... Org laki pulak xder mase tu... tu pun baru 1 sbb... banyak lagi sbenarnyer... smpai ke hari ni, menyampah tengok muka pompuan ni...sori lar erhk... skadar nak gitau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro, tu belum masuk kategori berkawan lagi tu, maybe baru peringkat 'stranger' tanya jam kul brape.. Memang la si ppuan tu takut2 tetiba je stranger dtg tanye jam kul brape.. maybe sbb lu hensem... hehe.. sekadar pandangan saya balik, bukan nak backup sape2 pun.

      Delete
  34. Bagaimana pulak kalau wanita yang suka berkawan dengan ramai2 lelaki?? Si laki bernama A berkenalan dengan si wanita bernama H, beberapa minggu memang hati dah suka. Memang A awal2 dah mula tahu H ni ramai kawan lelaki tambahan pulak dia seorang sulung yang mempunyai 3 adik lelaki. Malah A selalu buat screening almost everyday setelah mengetahui kekasihnya H jenis kaki social media (blogging, Insta, Tweeter etc) and xsusah pun nak jumpa gambar2 H di internet - kebanyakannye dengan lelaki (tapi ada la juga dgn wanita, cuma lebih banyak lagi dgn lelaki). Lama2 kelamaan hati masing2 dah mula sayang2, peringkat awal mmg best bila berdating - everything feels right. Tapi tu la, bila dah sayang tu, mula la ada rasa cemburu bila asik tgk yg ramainya lelaki yg dok respond ke entry2 H di internet. Bila ditanya A, jawapan H (yg bukan sahaja seorang wanita yg cantik, tapi juga bijak dan berkerjaya - sbb tu le A tersangkut) mmg la masuk akal, tapi A selalu terfikir sampai bile nak dok kawan beramai2 dgn lelaki. A juga seorang womanizer sebelum mengenali H ini, tapi tu la hebatnya 'sayang', rupanya karakter A tu bole berkurangan bile dia fokus pada seorang wanita yang benar2 disayangi sepenuh hati (dalam kes ni si H le wanita tu..) - cuma malangnya wanita yg dikenali A ni ramai pulak kawan lelakinye. So bile dah selalu sgt bertanya laki itu sape laki ini sape dan banyak lagi soalan2 tentang cara komunikasi dan keperibadian H ini di dunia internet, seperti dijangka H langsung tak selesa dan sesi hujah menghujah selalu pulak berlaku setiap kali berjumpa atau di telefon. Seperti dijangka juga, ia rupanya sangat menghambarkan hubungan A dan H. Dikhabarkan H sudah mula menjauhkan diri dari A, dan A sangat menyedari hal itu. Walaupun masih lagi berhubungan dengan wanita ni, A dapat merasakan bahawa cabaran tu bukan la dapat diatasi dengan mudah terutamanya jika itu sudah menjadi kebiasaan H tersebut. Walaupun hati A dah selalu kecewa dengan cara H terutama dalam situasi hambar ini, rasa sayang dan rindu tu memang masih ada tapi rasa2nya lambat laun akan berkurangan juga dan hubungan mereka ni mungkin takkan kekal lama. Oleh yang demikian, bagi rakan2 di luar sana khususnya lelaki, kalau rasa2 tersuka pada wanita yg ramai kawan laki2, dinasihatkan supaya fikir2 le masak2 - takut nanti korang yg jiwa kacau tambahan pulak jika wanita tu ada daya tarikan yg lebih bg seorang lelaki...fuh penat lu nanti geng. Lagi satu, kisah A dan H tu rasanya adalah kisah benar ye. Terima kasih. :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.