Laju Ke Guna 4G LTE Maxis Mobile Wifi Modem (MiFi) ?


Baru je 2 hari lepas pergi ke Maxis Centre, daftar untuk 4G LTE Maxis Mobile Wifi (MiFi). Selalunya hack wifi rumah jiran je..hehe. Sebelum ni aku hanya guna broadband celcom dan broadband maxis. Tapi susahlah bila nak bergerak dari satu tempat ke satu tempat kalau guna broadband. Takkan la nak bawak laptop pergi sana sini. Sekarang ni aku guna 2 tablet dan 1 laptop. Bukak Mobile Wifi modem, semua dapat internet.


LIPUTAN 4G LTE
Jangan risau kalau anda berada di luar liputan 4G LTE. Anda masih boleh gunakan liputan 3G. Check DISINI nak tahu liputan kat tempat anda.

KETAHANAN BATERI
Sekarang ni aku guna yang Casual Surfer. Bateri modem ni tahan lama, dalam 5 jam kalau guna tak henti-henti. Kalau setakat laptop/tablet anda dalam mode standby, bateri tu tahan dalam 280 jam. Pelan yang ditawarkan adalah seperti berikut :

 
Free off peak tu adalah antara jam 2 pagi sehingga 8 pagi. Waktu ni orang tengah lena tidur lagi. Jadi tak ramai orang guna internet. Nak download banyak-banyak pun tak ada masalah la. Bayaran permulaan adalah sebanyak RM 150. Bulanan pulak RM 68..bergantung pakej mana yang korang ambil. Semua pelan dikenakan kontrak 12 bulan. Info lanjut baca DISINI.

 
Laju Ke Guna 4G LTE Maxis Mobile Wifi Modem (MiFi) ? Laju Ke Guna 4G LTE Maxis Mobile Wifi Modem (MiFi) ? Reviewed by Nick Nashram on 14:19:00 Rating: 5

8 comments:

  1. saya sekarang,, guna broadband monthly dari celcom je,, bila nak guna kat laptop, guna tethering.. kah3.. tapi laju :D

    ReplyDelete
  2. Kat sini leh pakai ka hihi

    ReplyDelete
  3. assalam...dulu ada juga melanggan mmg tiada masalah...

    ReplyDelete
  4. Tak pernah pakai pula benda alah ni, dulu pakai broadband je.

    ReplyDelete
  5. macam best je.. Nak cuba laa nanti

    ReplyDelete
  6. Baik guna prepaid broadband U Mobile letak dlm smartphone (rm68 utk 5GB of peak 5GB) dah habis kuota masih bleh surf internet). Call and SMS tapi harga lain. Topup prepaid boleh tahan selama setahun (tak mcm telco lain hanya sebulan). Smartphone boleh wifi ke laptop
    Nak guna 4g tunggu ada Handphone 4g berlambak2 kat pasaran... stakat guna modem, mcm tak praktikal, susah bawa ..Heee dulu guna wifi jiran.. dia tahu tu yg berubah ke broadband

    chêguzαm.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. mesti best kalau dpt download mcm2 time penduduk malaysia tgh tidoq. hehee

    ReplyDelete
  8. bestnya kalau dpt download byk2 time penduduk malaysia tgh tidoq. hehee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.