Jom Sambut Valentine Day 14 Februari


Valentine Day. Apa tu? Tipulah kalau korang tak tahu. 14 Febuari setiap tahun, tarikh keramat yang di tunggu oleh remaja. Kalau tengok di pasar raya, macam-macam promosi coklat, bunga ros merah untuk sambutan Valentine Day ini.

APA YANG KITA TAHU TENTANG VALENTINE DAY?
- Keluar dating dengan awek/pakwe.
- Bagi hadiah, bunga, coklat kat pasangan.

APA YANG KITA TAK TAHU TENTANG VALENTINE DAY?
- Ramai remaja perempuan dan lelaki bakal kehilangan dara/teruna pada 14 Feb.
- Berapa ramai  mak bapak yang ambil peduli aktiviti-aktiviti anak-anak mereka pada hari tu.

HABIS TU TAK BOLEH SAMBUT LA?
Biasanya perkara yang dilarang itu yang paling best nak buat kan. Macam rokok, JAKIM dah keluarkan fatwa merokok itu haram tapi ramai jugak yang hisap. Yang beragama islam tak payah mengada-ngada nak sambut. JAKIM dah keluarkan fatwa yang Hari Valentine adalah haram disambut atau diraikan.
Pokok pangkalnya sambutan ini jelas bercanggah dengan aqidah dan syariat Islam. 


P/S : Sambut birthday tuan punya blog ni takpa, nanti dapat hadiah :)

Jom Sambut Valentine Day 14 Februari Jom Sambut Valentine Day 14 Februari Reviewed by Nick Nashram on 14:45:00 Rating: 5

20 comments:

  1. Bagus la dah kuar fatwa ni...lau tak penuh la kat IG tu dorang nak wish...happy Valentine...

    ReplyDelete
  2. bday 14 februari ya..hahaha...
    baik cikgu..tak sambut nie..haha

    ReplyDelete
  3. Patut sangat... Nape lah nak buat kerja berkasih-kasihan ni... chêguzαm akan kutuk orang yang sambut hari ini seraya berkata "Syaitan berada antara kamu berdua" ... emm mcm jadi ustaz plak

    ReplyDelete
  4. ha dah terang dah. ehh befday cikgu ka 14 feb? slmt bertambah umur cikgu hehe

    ReplyDelete
  5. jatuh hari Jumaat mesti ramai pilih tarikh ni utk nikah kan... "140214"

    ReplyDelete
  6. N tak sambut sebab tahu ianya salah..

    ReplyDelete
  7. Yg dilarang mmg ramai yg suka buat....

    ReplyDelete
  8. Jangan nak bajet maksalleh lah kepada siapa yang sambut valentine nih. sepak kang kaki ke muka. baru tau.hahaha

    ReplyDelete
  9. 14/2 ? jatuh hari jumaat, meh kita reramai baca curah Al-Kahfi esok, 14/2 :)

    ReplyDelete
  10. Hari kekasih tu kan hari-hari ...Yang pasti Untuk yang di atas SANA setiap masa kena celebrate...Yang tu kekasih no SATU...sangat dialu-alukan..JAKIM pun tak marah...

    ReplyDelete
  11. Melayu ni degil benda. benda yang tak elok yang nak dibuatnya.

    ReplyDelete
  12. Tak pernah sambut pun seumur hidup. Hari² boleh je kalau nak berkasih sayang kalau dah kahwin. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  13. tak ingat pun hari ni hari valentine. malas amik tau. Hahaha

    ReplyDelete
  14. semua tak ngaku, kui kui kui

    ReplyDelete
  15. Tunggu tuan punya blog kasi hadiah...kikikiki

    ReplyDelete
  16. hahaha. sambut dengan dengkuran dirumah. yela 08mac birthday die kan ? haha

    ReplyDelete
  17. xpyh tunggu 14 feb dpt je mkn coklat dan bunga.. hihi

    ReplyDelete
  18. mlm valentine tgk cite korea romntik bleyh?? hihi..

    ReplyDelete
  19. tak pernah sambut...tapi tau juga sikit-sikit heheh

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.