Abang, Abang Dah Kahwin?


Bayangkan macam mana perasaan korang bila tiba-tiba ada orang tanya soalan 'Awak dah kahwin?'  Mesti ada yang tertanya kenapa pulak tanya macam ni? Kalau nak tahu, baca entri pasal kawan aku yang gile kentang berani tanya doktor perempuan dalam ENTRI INI.

Straight to the point, aku selalu sarapan kat sebuah restoren ni. Menu sarapan nasi lemak ayam. Dan tuan punya restoren tu ada anak perempuan. Anak perempuan dia selalu tegur jugak la. Pagi tadi macam biasa, order nasi lemak ayam. Dah siap bungkus, anak perempuan dia yang jaga cashier tersenyum-senyum. Orang senyum aku pun senyum jugak la.

Masa nak bayar, tiba-tiba dia tanya "Abang, abang dah kahwin?" Gulpp..berhenti bernafas kejap. "Belum"..tu je yang aku jawab, sambil-sambil senyum.  Cuak jugak nak pergi breakfast lepas ni..haha

Insha allah, umur 28 nanti baru nak berumah tangga. Sekarang baru 27..muda lagi. Bukan apa, terfikir jugak, kahwin awal cukup ke dengan gaji yang ada sekarang nak sara keluarga nanti. Apapun, misi mencari calon dalam masa 360 hari..doakan ye. Fighting!!

Abang, Abang Dah Kahwin? Abang, Abang Dah Kahwin? Reviewed by Nick Nashram on 13:59:00 Rating: 5

17 comments:

  1. hahaha...lawak je...cik akak tak pernah lagi tanya orang cam tu...berani betol adik tu..hahaha...amboi nick...t jemput cik akak tau..

    ReplyDelete
  2. ramai peminat duk perati nick ni selamba jer sound direct ya...

    ReplyDelete
  3. bang ada chance tu bang.. hehe

    ReplyDelete
  4. Chayok2 cri calon..haha!! Jgn lupa jemput..

    ReplyDelete
  5. Entri yang menarik.

    Jom singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  6. Aduhai, abang. Entah2 jodoh ngan dia kot? Haha..

    ReplyDelete
  7. Hahaha! Beraninya dia! Berkenan agaknya. Apapun2 moga bertemu dengan yang terbaik pada waktu yang tepat ya! :D

    ReplyDelete
  8. kahwin nanti jangan lupa ajak kehkehkeh

    ReplyDelete
  9. Hehe...amboii tak segan silu langsung kannn...yg citer doctor tu...x tahan siap tunjuk cincin ckp sorry lagi tu...:p

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum...cikgu nick,

    kahwin nanti jgn lupa jemput makan nasik minyak..k.

    mselim3

    pls: aweks tu saje nak serkap jarang tu...hhehehe

    ReplyDelete
  11. Em belanja kawin sekarang ni makin meningkat... jgn lambat jang

    ReplyDelete
  12. abang, abang dah kawin? adik nak masuk minang ni :3

    ReplyDelete
  13. Hehe. Moga bertemu. Jujur sungguh si cashier. Hehe

    ReplyDelete
  14. Hahahaha. Nick dah kawin. Selamat dia tak tnye alamat rumah. Nak masuk meminang kau. Hehehehe..

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  15. ahaha..mesti budak dah terpikat kat nik

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.