Cikgu, Saya Suka Angry Bird !

Situasi 1
Pelajar : Wah, ada cop angry bird dalam buku tulis.
Aku       : Lain kali, kalau latihan yang cikgu bagi jawab semua betul, cikgu cop gambar lain pulak.

Saje je nak motivate students..tengok cop yang ada gambar angry bird beserta tulisan Excellent, Complete It, Untidy Handwriting, barulah diorang semangat nak siapkan kerja yang diberi. Pendekatan nak tarik students supaya lebih rajin kena guna macam-macam cara.


Situasi 2
Pengetua : Bagi surat dekat Cikgu Nick.
Aku           : tengok sampul surat tertulis nama Nick Nashram......

Ingatkan surat daripada siapa, rupanya daripada blogger Cik Pensil. Siapa Cik Pensil ni? Kalau korang nak tahu, dulu aku pernah buat praktikum kat sekolah dia. Tak sangka pulak daripada kenal sebagai cikgu dengan pelajar, terjumpa pulak kat alam maya sebagai blogger..what a small world. Dapat hadiah penanda buku yang comel ni. Thanks a lots for the present :)

P/S : Siapa yang rasa baik hati nak bagi hadiah, amat-amat dialukan la..hehe

Cikgu, Saya Suka Angry Bird ! Cikgu, Saya Suka Angry Bird ! Reviewed by Nick Nashram on 14:21:00 Rating: 5

18 comments:

  1. comel k cop angry bird..bdk2 mmg suka..

    ReplyDelete
  2. CIKGU MESTILAH LEBIH BIJAK DRPD MURID2NYA KAN...

    ReplyDelete
  3. okcantik .


    alamat dh ada tu. nti aku kirim budu ke mung ha3

    ReplyDelete
  4. Kreatif juga..mesti anak murid bertambah rajin nak buat latihan..hehe:)

    ReplyDelete
  5. banyak betul tu cop..haha, macam cop mohor pula..

    ReplyDelete
  6. owh, cikgu mengajar sekolah agama kat johor =)baguslah motivated pelajar mcm tu. lg2 klau dpt bnyak koment. seronok nak buat keje. all the best

    ReplyDelete
  7. kalau dulu, cikgu bagi A, pastu tambah dgn 2, 3 star, huh raso bahagio sangat la...macam dihargai gitu...

    ReplyDelete
  8. HAI NICK.... awak beli kat mana chop tu?? ada terasa nak bagi kat kawan la.. cikgu gak....

    ReplyDelete
  9. Seronok layan students.. :)

    ReplyDelete
  10. Dulu kat univ pun ada lecturer bagi cop macam ni. Bila dapat result test/quiz dapat cop ni terasa macam di alam sekolah pulak. Comel jer. Haha

    ReplyDelete
  11. kena kreatif utk timbulkan minat belajar dari anak murid..cayalah :-)

    ReplyDelete
  12. Murid yang suka angry bird ke kau yang suka ni Nick? Hahahaha.. Apa pun setiap orang ada cara masing². Semoga kau berjaya mendidik mereka. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  13. ha'ah comel..
    cikgu2 anak akak guna cop smiley jer.. bukan anak yg seronok maknya yg lebih hehehe..

    ReplyDelete
  14. Cikgu.. nak cop jugak! haha.. dlu2 bila dapat cop, excited.. hahaa..

    ReplyDelete
  15. Bukan senang nak ambik hati student. Kiranya cop tu salah satunya lah kan. Hehe

    ReplyDelete
  16. cumil cop tu. nak carik laa gak.motivate anak3 tulis cantik3 cket.

    ReplyDelete
  17. kalau buat macam ni diorang akan berebut2 nak dapatkan cop. ye dak? good idea!
    baru perasan entri nih. >_< hehe

    ReplyDelete
  18. salam..kt mana ye sy boleh dptkan cop nie?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.